Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acces mai uşor pentru 100 de familii din Tăuţi. Podul peste râul Ampoi – simbol al modernizării comunei Meteş (P)

Publicat

Investiţiile efectuate de administraţia liberală în comuna Meteş au la bază, în primul rând, dorinţele cetăţenilor. Un exemplu pozitiv în acest sens este localitatea componentă Tăuţi. Aici, în locul unor obiective care au fost ridicate înainte de anul 2016 dar care nu servesc nimănui, înghiţind în schimb resurse bugetare pentru întreţinere, demersul PNL are la bază tocmai interesul public.

În cadrul investiţiei „Modernizare drumuri comunale în comuna Meteş”, unul dintre puncte prevede asfaltarea a două porţiuni de drum din localitatea Tăuţi. Acestea sunt separate însă în mod nefiresc de un pod de lemn peste râul Ampoi. Construcţia, care datează din jurul anului 1960, a devenit impracticabilă în prezent din cauza fisurilor apărute, a degradării lemnului din care este realizată şi a pericolului pe care îl reprezintă. Prin urmare, traversarea râului Ampoi de către localnicii din aproximativ 100 de gospodării se face printr-un ocol pe cealaltă parte a satului Tăuţi, în condiţiile în care o mare parte din aceştia fac naveta la Alba Iulia sau Zlatna ori se deplasează pentru efectuarea de lucrări agricole.

Cum construcţia unui pod rutier nu a putut fi inclusă în proiectul de modernizare a drumurilor comunale, administraţia PNL a comunei Meteş a efectuat demersuri pentru identificarea şi alocarea unor resurse bugetare necesare în localitatea cu cea mai mare populaţie din comună (aproximativ 700 de persoane) pentru o legătură directă la DN 74 Alba Iulia – Zlatna.

Pentru acest pod, a fost deja întocmit studiul de fezabilitate, iar demersurile continuate din partea Primăriei Meteş de către Daniel Sânzâiană au găsit un răspuns clar odată cu vizita prim-ministrului PNL Florin Câţu şi a demnitarilor liberali de joi, 17 iunie 2021.

Podul de peste râul Ampoi din localitatea Tăuţi devine astfel o certitudine pentru comuna Meteş, o dovadă a modernizării comunei, a interesului pentru nevoile cetăţenilor, dar şi o dovadă clară a sprijinului de care se bucură primarul Daniel Sânzâiană în rândul Partidului Naţional Liberal.

Aşa cum s-a dovedit încă din anul 2016, proiectele PNL pentru comuna Meteş au avut în plan principal localnicii şi creşterea gradului de confort şi civilizaţie în comună. Daniel Sânzâiană a declarat că „acest pod reprezintă, până la urmă, un simbol al puterii echipei liberale de la consiliul local şi de la conducerea Primăriei Meteş de a dovedi că atunci când există implicare şi sprijin politic, se găsesc resursele necesare dezvoltării comunităţii”.

Comandat de Partidul Naţional Liberal Alba, realizat de Tomax Web SRL, distribuit de Independent SRL, cod unic mandatar financiar coordonator 51210004.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax