Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Administratorii unor firme din Alba Iulia şi Ciugud, cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Au emis facturi fictive

Publicat

O femeie din Alba Iulia şi un bărbat Păstrăveni, Neamţ sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce, în calitate de administratori la două firme, au emis facturi fictive de peste 10 milioane de lei. Au creat un prejudiciu statului de 3,3 milioane de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au documentat activitatea infracţională faţă de M.A.C., o femeie de 45 de ani, din Alba Iulia şi B.D.V., din Păstrăveni, Neamţ, precum şi alţi 20 de învinuiţi, cercetați sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani  şi folosirea în interes personal a creditului societăţii.

Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie  – decembrie 2011, cei doi învinuiţi, care pe rând au fost administratori la două societăţi comerciale din Alba Iulia şi Ciugud, având ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al cărnii şi produselor din carne, respectiv fabricarea de mobilă, au emis facturi fictive de livrare marfă şi prestări servicii, către un număr de 20 de societăţi comerciale din judeţele Alba, Cluj, Mureş şi Buzău, documente care ulterior au fost înregistrate în evidenţele contabile ale respectivilor beneficiari.

Valoare totală a facturilor emise şi evidenţiate în contabilităţile societăţilor respective a fost de 10.288.193 lei,  fiind creat în acest fel un prejudiciu bugetului consolidat al statului, în valoare de 3.318.771 lei.

Cercetările au fost începute de comisarii Garzii Finaciare Aba și Mureș. Dosarul a fost declinat în favoarea DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, pentru conexare la un alt dosar în care sunt efectuate cercetări şi faţă de alte persoane care au legătură cu această cauză.

UPDATE: Administratorul din Alba Iulia cercetat în acest caz este Adriana Cristina Moldovan, care a fost iniţial arestată preventiv de procurorii DIICOT, într-un dosar de evaziune fiscală din 2011. Un grup infracţional specializat în aceste infracţiuni a intrat în vizorul oamenilor legii, acum doi ani, pentru un prejudiciu de 5 milioane de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gica

    marți, 26.02.2013 at 14:25

    sesizarea penala ,a fost instrumentata si documentata de comisarii garzii financiare alba in colaborare cu colegii de la mures , politistii continua cercetarea …..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax