Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALARME FALSE la Alba Iulia, legate de înțepăturile cu acul pe stradă. Precizările autorităților, la solicitarea Alba24

Publicat

u

Locuitorii din Alba Iulia sunt îngrijorați după ce Alba24 a relatat că în urmă cu câteva zile două persoane au fost înțepate cu ace de seringă, pe stradă.

Pe adresa redacției au sosit mai multe mesaje de îngrijorare, iar informațiile care circulă în oraș sunt contradictorii.

Asta și în condițiile în care autoritățile nu comunică din proprie inițiativă în legătură cu situația, pentru a nu creea panică în perioada festivalului Alba Fest. Doar că lipsa informației este chiar cea care duce la panică. 

Vezi și: Alertă în Alba Iulia: Mai multe persoane au fost înțepate cu seringa, pe stradă. Poliția a cerut informații de la UPU

Alb24 a contactat atât reprezentanții IPJ Alba, cât și pe cei ai Spitalului Județean de Urgențe Alba Iulia, pentru a lămuri lucrurile. Este adevărat că doi tineri s-au prezentat ieri noapte la spital acuzând că au fost înțepați pe stradă, dar lucrurile nu s-au confirmat. Cei doi nu aveau urme de înțepătură. Aceștia s-au prezentat la spital la ore diferite, acuzând incidente petrecute în locuri diferite.

”În noaptea de sâmbătă spre duminică, două persoane – un băiat în vârsta de 15 ani și o fată de 19 ani, care au acuzat plăgi prin înțepare, s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, afirmând că acestea au fost provocate de alte persoane. Cei doi pacienți nu au necesitat internarea în regim de urgență, părăsind UPU cu recomandarea de a-și efectua analize pentru hepatitele virale și HIV. În astfel de cazuri, analizele medicale pentru depistarea acestor viruși sunt relevante doar după o anumită perioadă de timp. De precizat este că medicii nu le-au găsit însă urme de înțepături” au transmis reprezenanții spitalului. 

Nu este clar de ce tinerii au venit totuși la spital, autoritățile precizând că este posibil să fie din cauza temerilor pe care aceștia le-au avut în legătură cu incidentele despre care au aflat din presă.

Reprezentanții Poliției spun la rândul lor că cei doi tineri nu au depus plângere și că alarma a fost falsă. Polițiștii nu au făcut precizări cu privire la mersul anchetei deschise după primele incidente. 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax