Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de peste 10.000 de lei pentru localuri din Alba Iulia de la Primărie, în 2015. Firmele care au intrat în legalitate după verificări


Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

primaria alba iuliaDe la începutul acestui an, Primăria Alba Iulia a derulat, prin intermediul Poliţiei Locale, 75 de acțiuni de control la unităţile de alimentaţie publică, pentru a verifica dacă acestea au autorizaţie. 21 dintre localurile controlate au fost amendate, iar valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 10.000 de lei. Din cele 11 firme depistate fără autorizaţie de funcţionare, şase au intrat, între timp, în legalitate, transmit reprezentanţii Primăriei Alba Iulia, pentru Alba24.ro.

„În perioada 1 ianuarie – 11 noiembrie, Serviciul Politia Locală a desfășurat un număr de 75 de acțiuni de control pe linia verificării agenților economici care desfașoară activități de alimentație publică. Acțiunile de control au vizat respectarea prevederilor OG nr. 99/2000 cu privire la obținerea autorizațiilor pentru alimentație publică emise de Primăria municipiului Alba Iulia.

Situația verificărilor efectuate și a sancțiunilor aplicate este:

49 de baruri din care: 13 sancțiuni cu amendă, 9 sancțiuni cu avertisment, 27 note de constatare.

21 de restaurante din care: 5 sancțiuni cu amendă, 3 sancțiuni cu avertisment, 13 note de constatare.

5 săli de nunți din care: 3 sancțiuni cu amendă, 2 note de constatare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este în sumă de 11.800 lei”, se arată în adresa Primăriei, transmisă la solicitarea Alba24.ro.

În Alba Iulia, sunt 64 de localuri cu program de funcţionare după ora 23.00.

Potrivit aceleiaşi surse, în urma verificărilor efectuate în anul 2015 au fost identificați agenți economici care nu au deținut autorizație pentru alimentație publică, a fost suspendată activitatea a 11 agenți economici din care 6 agenți economici au intrat in legalitate:

Oancea Invest Com SRL – pentru activitatea de alimentație publică desfășurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str Regiment V Vânători, nr 85-83 – a intrat în legalitate

Romstar Alba SRL pentru activitatea de alimentație publică desfășurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str Traian, nr 67 și Șoseaua de Centură nr 48 – a intrat în legalitate

Club Factory SRL – pentru activitatea de alimentație publică desfășurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str Mihai Viteazu, nr 31- a intrat în legalitate

Delicatese de Top SRL pentru activitatea de alimentație publică desfășurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str Calea Motilor, nr 3A – a intrat în legalitate

Gheorghe Liviu „Star” Î.I. – pentru activitatea desfășurată : Baruri si alte activități de servire a băuturilor prin punctul de lucru din Alba Iulia, b-dul Revoluției 1989, bl MV 7 – a intrat în legalitate

Hermes B.M. SRL – pentru activitatea desfășurată: restaurant in Alba Iulia, str Toporaşilor, nr 20 – a intrat în legalitate

Mercur Invest SRL – pentru activitatea de alimentație publică desfășurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu, nr 20.

Ştefan Andrei Duo SRL pentru activitatea de alimentație publică desfășurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str Fabricii, nr 14.

Dicarina Salmaro SRL – pentru activitatea desfășurată : alimentație publică – fast food in Alba Iulia, str Vasile Goldiș, nr 11, bl 30, ap 61.

PFA Mărginean Daniel „Aurelia” – pentru activitatea desfășurată: restaurant in Alba Iulia, str Piaţa Iuliu Maniu, nr 1B – subsol, bl 31E

Toth SRL – pentru activitatea desfășurată: bar in Alba Iulia, str Mureșului, nr 140.

Cele mai recente controale ale Poliţiei Locale Alba Iulia, potrivit informărilor transmise de Primărie, au fost derulate în perioada 9-10 noiembrie şi au vizat următoarele:

Luni, 9 noiembrie:

1.SC BREST SRL – Gavroche pentru activitatea desfăşurată (restaurant din Alba Iulia, Bd. 1 Decembrie 1918 , nr 105-107, bl M7-M8) deţine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr. 149/20.02.2013 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia.

2. SC RESORT COMPANY SRL – Vila Duţu – pentru activitatea desfăşurată (restaurant, prin punctul de lucru din Alba Iulia, str Calea Moţilor, nr 160) deţine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr 264/15.06.2015 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia.

3. SC CETATEA APUSENI SRL – Hotel Cetate pentru activitatea desfăşurată (restaurant din Alba Iulia, str Unirii, nr 3), deţine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr 18/2008 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia.

4. SC APULUM TURISM SRL, Alba Iulia, str Măgurei, nr 2, punct de lucru str. Lalelelor, nr 37 desfăşoară doar activităţi de cazare (pensiune).

5. SC BIOREF SRL, Alba Iulia, str Alexandru Vaida Voievod, nr 23, punct de lucru str. Lalelelor, nr 18 desfăşoară doar activităţi de cazare (pensiune).

6. SC PARC SA pentru activitatea desfăşurată (restaurant, prin punctul de lucru din Alba Iulia, str Primăverii, nr 4) deţine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr 265/2015 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia.

7. SC FLOREA GRUP SRL – pentru activitatea desfăşurată (restaurant, prin punctul de lucru din Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu, nr. 11) deţine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr 259/2015 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia.

8. P.F.A. MĂRGINEAN DANIEL “AURELIA” – (fostul Club RA) – pentru activitatea desfăşurată (restaurant, în Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu, nr. 1B, subsol, bl 31E) nu deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000, art. 73, pct. 1 lit. a cu amendă în sumă de 400 lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei

9. SC TOTH SRL – pentru activitatea desfăşurată (bar în Alba Iulia, str. Mureşului, nr. 140) nu deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000, art. 73, pct. 1 lit. a cu amendă în sumă de 400 lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

Marţi, 10 noiembrie:

1.SC HERMES B.M. SRL (Restaurant “Hermes”) pentru activitatea desfăşurată (restaurant în Alba Iulia, str. Toporaşilor, nr. 20) nu deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000, art 73, pct. 1 lit. a cu amendă în sumă de 400 lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei (ulterior, a intrat în legalitate)

Citeşte şi Amenzi de peste 100.000 de lei după 15 controale ISU în cluburi, baruri şi centre comerciale din Alba. Niciun local închis

Vezi şi Încă un bar fără autorizaţie, depistat de Primăria Alba Iulia. Controalele administraţiei locale continuă

Citeşte şi O nouă firmă din Alba Iulia, descoperită fără autorizație de funcționare. Raportul controalelor primăriei, de vineri

Citeşte şi Coadă mare la autorizări: Mai mulți administratori de baruri și cluburi din Alba Iulia, la Primărie, pentru a-și legaliza funcționarea localurilor

Vezi şi Primăria a SUSPENDAT ACTIVITATEA şi a dat amenzi la mai multe cluburi, localuri și săli de nunți din Alba Iulia. Rezultatele controalelor

Vezi şi ISU Alba: Jumătate dintre cluburile, pensiunile şi hotelurile controlate nu aveau, în 2015, autorizaţii de securitate la incendiu

Citeşte şi Apel de la ISU Alba pentru identificarea clădirilor cu pericol de incendii. Condiţiile în care se pot închide localurile şi alte imobileȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

CUGIR

Orașul Cugir rămâne în carantină. Motivul pentru care INSP nu a avizat cererea DSP Alba

Publicat

INSP nu a dat un aviz favorabil pentru ieșirea din carantină a orașului Cugir, la propunerea Direcției de Sănătate Alba. 

Avizul negativ pentru Cugir este din cauza faptului că la analiza de risc, localitatea a primit 61 de puncte. Totuși decizia finală  o va lua Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba. 

Reamintim că, INSP a avizat favorabil propunerile DSP Alba cu privire la ridicarea carantinarii localităților Alba Iulia, Blaj, Sebes, Ciugud, Abrud, toate acestea înregistrând punctaje finale ale analizelor de risc de sub 60 de puncte.

CITEȘTE ȘI: AVIZ FAVORABIL de la INSP pentru ieșirea din carantină a orașelor Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Abrud și Cigud

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

AVIZ FAVORABIL de la INSP pentru ieșirea din carantină a orașelor Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Abrud și Ciugud

Publicat

INSP a dat aviz favorabil propunerii DSP Alba pentru ieșirea din carantină a localităților Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Abrud și Ciugud.

Cu toate acestea, potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, este necesară păstrarea și impunerea cu strictețe a măsurilor de precauție avute înainte de perioada de carantină.

INSP a avizat favorabil propunerile DSP Alba cu privire la ridicarea carantinarii localităților Alba Iulia, Blaj, Sebes, Ciugud, Abrud, toate acestea înregistrând punctaje finale ale analizelor de risc de sub 60 de puncte.

INSP nu a avizat măsura de ridicare a carantinarii orașului Cugir, analiza de risc având un punctaj de 61 de puncte. Reamintesc ca decizia finala conform legii o ia CJSU, a declarat Alexandru Sinea.

Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud au intrat în carantină în data de 17 noiembrie, ca urmare a incidenței COVID ridicate. Ultima zi de carantină este 30 noiembrie.

Acum, după avizul favorabil din partea INSP, urmează ca membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba să se întâlnească și să voteze terminarea carantinei.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

GRAFIC: Motivul ieșirii din carantină. Cum a evoluat incidența cazurilor noi la Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud

Publicat

Orașele Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și comuna Ciugud vor ieși din carantină, luni la ora 24.00. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va vota această măsură, în următoarele ore și va emite o o hotărâre în acest sens.

Autoritățile au decis să nu prelungească carantinarea, după ce au constatat că incidența cazurilor la mia de locuitori a intrat pe un trend descendent. Cel puțin așa arată graficele realizate de Alba24, pe baza raportărilor oficiale. 

Trendul infectărilor și al incidenței la mia de locuitori este unul dintre principalele criterii care se punctează atunci când se analizează carantinarea unei localități. În condițiile în care este descrescător, autoritățile consideră că localitățile respective pot fi scoase din carantină, chiar dacă incidența depășește cu mult 3 cazuri la mia de locuitori, un alt criteriu important.

Graficul poate fi vizualizat la o dimensiune mai mare, AICI. 

„La 14 zile după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis intrarea în carantină a localităţilor Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Abrud şi Ciugud, DSP Alba a întocmit analizele de risc ale acestor localităţi, în baza datelor obţinute pe durata stării de carantină.

Aceste date ne indică o îmbunătăţire a contextului epidemiologic şi un trend descendent constant al îmbolnăvirilor. (…). Concluziile acestor analize ne permit să propunem CJSU Alba suspendarea stării de carantină în aceste localităţi”, a scris pe contul său de Facebook, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Directorul executiv al DSP Alba a adăugat că „situaţia este în continuare una gravă”, care obligă la păstrarea „anumitor măsuri” pentru limitarea efectelor pe care SARS-CoV-2 le provoacă.

„Propunerea specialiştilor din cadrul DSP Alba, care va fi înaintată către CJSU, este păstrarea şi impunerea cu stricteţe a măsurilor de precauţie avute înainte de perioada de carantină”, a menţionat Sinea.

Singura localitate care va rămâne în carantină este Vințu de Jos.

Citește și UPDATE OFICIAL: CARANTINĂ la Vințu de Jos de duminică, timp de 14 zile. Cum se va putea vota. MĂSURI

Acesta a făcut un apel către toţi cetăţenii judeţului Alba să respecte cu stricteţe măsurile de distanţare socială, să evite aglomeraţiile, să respecte măsurile de igienă şi să poarte masca de protecţie.

„Vom continua să efectuăm cât de multe teste putem, pentru că doar pe baza acestor teste putem afla cât mai exact nivelul de răspândire al virusului şi putem astfel efectua anchete epidemiologice, putem interveni direct în limitarea unor focare, putem izola persoanele pozitive şi contacţii direcţi ai acestora, aşa cum prevede metodologia de specialitate”, a conchis directorul executiv al DSP Alba.

În total, de la începutul pandemiei în Alba au fost prelucrate aproape 125.000 de teste.

Carantina zonală a intrat în vigoare în 17 noiembrie în cele 5  UAT-uri şi este valabilă până luni inclusiv.

Criteriile analizate atunci când se carantinează o localitate:

Sunt mai multe criterii, pe lângă incidență, de care se ține seamă atunci când se analizează măsura de carantinare a unei localități.

 • trend crescător pentru 14 zile
 • rata de infectare peste nivelul de alertă (3 cazuri/1000 de locuitori)
 • ponderea majoritară a cazurilor în cadrul comunității față de focarele înregistrate în comunități închise (centre rezidențiale, unități sanitare)
 • ponderea populației în vârstă de 65 de ani și peste, atât în localitate, cât și în zonele rurale ale județului
  personal insuficient pentru desfășurarea anchetelor epidemiologice în cadrul DSP, în raport cu numărul de cazuri confirmate
 • personal sanitar insuficient în spitalele care asigură asistența medicală pacienților suspecți/confirmați cu COVID-19 (focare în rândul personalului medico-sanitar), dotare insuficientă cu echipamente personale de protecție
 • gradul de ocupare al paturilor, atât pe secțiile COVID, cât și pe secțiile ATI mai mare de 90%, cu pacienți din zona respectivă

Criterii adiționale pentru luarea deciziei de carantinare zonală:

 • existența unui/unor medici de familie pe raza localității care să fie responsabilizat(i) cu contactarea și monitorizarea din punct de vedere medical a contacților izolați la domiciliu și acordarea asistenței medicale a populației din zona respectivă
 • existența unei unități comerciale pentru asigurarea nevoilor esențiale
 • existența unei farmacii pentru asigurarea medicamentelor necesare pentru tratamentul uzual al populației
  dacă localitatea este traversată de un drum județean/național
 • dacă la nivelul localității sunt suficiente resurse umane din cadrul poliției locale sau pot fi mobilizate alte resurse umane pentru asigurarea monitorizării zilnice a respectării regimului de izolare la domiciliu
 • în cazul localităților mai mari (orașe, municipii) evaluarea spitalului care asigură asistența medicală pacienților suspecți/confirmați COVID-19, din punct de vedere al gradului de ocupare, a situației stocurilor de echipamente, a numărului de personal medical.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru: Dezbatere online cu locuitorii din Alba și Sibiu despre protecția mediului. Cum pot transmite idei autorităților

Publicat

ADR Centru organizează online, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, o dezbatere pe teme de mediu pentru locuitorii din județele Alba și Sibiu. Aceștia vor putea transmite autorităților publice locale idei privind protecția mediului.

Evenimentul se va desfășura în 3 decembrie, de la ora 12.00.

Vreau un aer mai curat! Avem nevoie de mai multe spații verzi! Aș dori să fie mai multe piste de biciclete!. Am auzit aceste afirmații de la cetățenii din Regiunea Centru, transmise fie online fie direct în cadrul evenimentelor pe care le-am organizat.

În 3 decembrie 2020, începând cu ora 12.00 vă așteptăm la evenimentul online, o dezbatere pe tema protecției mediului ”Energie verde-mai mult verde în Regiunea Centru – acțiuni, proiecte și propuneri.

Alături de cetățenii din Alba și Sibiu, interesați de un mediu înconjurător mai curat, am invitat să participe la întâlnire și reprezentanții Agențiilor de Protecție a Mediului, pentru a ne prezenta informații despre calitatea mediului din județ, alături de reprezentanții autorităților publice locale, primării și consilii județene, ca să prezinte proiectele pe care le implementează și modul în care susțin reducerea poluării pentru un climat mai curat.

Pe lângă problemele punctuale care le puteți aborda, puteți propune celor prezenți noi proiecte sau puteți afla modul în care fiecare dintre noi poate contribui la păstrarea calității mediului prin soluțiile de economie circulară care vor fi prezentate”, transmite ADR Centru.

Pentru participare, completați formularul AICI

Prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, din 2007 și până în prezent, am semnat și finanțat la nivelul Regiunii Centru, peste 1.440 de contracte de finanțare doar din fondurile Programului Operațional Regional, la care se adaugă alte 800 de contracte pe care le-am gestionat prin Programul de Competitivitate, adică sunt peste 2.200 proiecte care au aplicat soluții pentru protecția mediului. Acestea s-au concretizat în echipamente tehnologice sau construcții noi, ce au generat consum de resurse de energie și noxe reduse, dar și spații verzi, parcuri, spații de agrement, reabilitare termică, înlocuirea unor sisteme învechite sau modernizarea infrastructurii, fiecare proiect aducând o contribuție la îmbunătățirea calității mediului. Vor vorbi însă punctual reprezentanții primăriilor despre aceste proiecte, sau alte inițiative prin care au pus în practică sau vor duce în următorii ani la localități ”mai verzi”, la o stare de bine pentru o viață de calitate destinată fiecăruia dintre noi”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Schimbările climatice și degradarea mediului sunt o amenințare reală pentru Europa și pentru întreaga lume. Pentru a susține un mediu înconjurător curat, condiție esențială pentru o un stil viață european, Uniunea Europeană și-a  propus ca până în 2050 să devină neutră ca impact asupra climei. Eforturile Comisiei Europene pentru un mediu mai curat, pentru creșterea numărului de spații verzi, pentru curățarea apelor, pentru reducerea consumului energetic și obligarea statelor europene să aplice măsuri de protecție a mediului, au primit un nou impuls, odată cu lansarea Pactului Verde European. Pactul Verde European este foaia de parcurs a UE pentru a ajunge la o economie durabilă, oferă un plan de acțiune menit să stimuleze utilizarea eficientă a resurselor prin trecerea la o economie circulară, mai curată, să dorește să refacă biodiversitatea și să reducă poluarea. Pentru a transforma acest angajament politic în obligație juridică, Comisia Europeană a propus o lege europeană a climei și susține, prin fonduri europene și prin reglementări specific, acțiuni în toate sectoarele economiei, inclusiv prin investiții în tehnologii ecologice, prin sprijin pentru inovare în sectorul industrial, prin introducerea unor forme de transport privat și public mai puțin poluante, mai ieftine și mai sănătoase, prin decarbonizarea sectorului energetic și prin îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor, potrivit sursei citate.

Evenimentul este organizat de Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, cu susținerea Comisiei Europene. Prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru se desfășoară acțiuni de comunicare dedicate și adaptate cetățenilor din Regiunea Centru, obiectivul său fiind de promovare a priorităților și acțiunilor Comisiei, dar mai ales implicarea locuitorilor din cele șase județe.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru s-a preocupat și se preocupă constant de informarea cetățenilor în privința rezultatelor și beneficiilor aduse comunității noastre de proiectele europene, susținând toate inițiativele care au dus la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. În decursul timpului, datorită fondurilor nerambursabile, împreună, am susținut atât investițiile publice, cât și pentru mediul privat, precum și pentru dezvoltarea și protecția mediului din Regiunea Centru.

O parte din fondurile coordonate de ADR Centru, în cadrul Politicii europene de Coeziune – fie că au fost încadrate în planuri generale, fie că au fost încadrate în priorități specifice de investiții – au fost investite în proiectele de reabilitare termică, pentru achiziționarea de mijloace nepoluante de transport public, pentru crearea de piste de biciclete, modernizarea parcurilor și a spațiilor verzi, precum și pentru implementarea de soluții inovatoare în domeniul eficientizării consumurilor de energie, atât în clădirile publice, cât și în clădirile rezidențiale. Fie prin POR, fie prin alte programe de finanțare, autoritățile publice locale au derulat proiecte care au vizat activitățile de protecția mediului direct sau în subsidiar.

Pentru ca un număr cât mai mare de oameni să cunoască aceste informații și rezultatele proiectelor, precum și pentru a discuta alte idei de proiecte ce se pot implementa la nivel local, sau exemplele de bune practici, ADR Centru, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, a propus organizarea unei dezbateri pe această temă, prin care se va realiza și o consultare a cetățenilor referitor la impactul și necesitățile pe tema mediului din fiecare județ al regiunii.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate