Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

AMENZI URIAȘE și unități închise pentru cei care vând alcool și țigări minorilor. Proiect adoptat, inițiat de Florin Roman

Publicat

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, în această săptămână, cu unanimitate de voturi, în calitate de for decizional, un proiect de lege pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, inițiat de deputat PNL de Alba, Florin Roman. Proiectul merge spre promulgare președintele Klaus Iohannis.

Potrivit legii, persoanele juridice care vând produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani vor fi sancționate cu amenda contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere.

Totodată, săvârșirea unei noi contravenții se va sancționa cu amenda contravențională de 20.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității.

De asemenea, se poate dispune măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor, a transmis Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vasi

    miercuri, 23.02.2022 at 12:29

    dar ce agentul economic vinde tigarile, nu vanzatoarea, de ce nu o sanctioneaza pe vanzatoare de ce sa plateasca firma ca vanzatoarea e tolomaca

  2. pilu

    miercuri, 23.02.2022 at 12:55

    Te ocupi de prostii cum ţi-e felul. Măi deştepţii poporului, de contrabanda cu ţigări şi alcool ocupaţi-vă, ca să nu mai aibă ce vinde ăia. Legea asta e un fel de pierdere de vreme prin Parlament, să nu zică lumea că staţi deageaba.
    Povestea şeful sindicaliştilor din poliţie la un canal tv. Un TIR s-a răsturnat într.un şanţ lângă Rm.Vâlcea. Din el s-au împrăştiat mii de pachete de ţigări. Cei prezenţi la eveniment au furat cât au putut până la venirea Poliţiei. Restul a fost dus intr-un depozit şi sigilat, urmând ca a doua zi să vina ANAFUL să contabilizeze contrabanda. Dar a doua zi când au apărut ăştia, stupoare, nu mai exista nimic. Nimeni nu văzuse şi auzise nimic noaptea, inclusiv paznicul. Şi uite aşa s-a pus batista pe ţambal şi s-a îngropat totul. Alo, Romane, ce legi trebuie date să nu se mai întâmple aşa ceva ? Te duce capul ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax