Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ecaterina Andronescu, DEMISĂ de la Educație, după o declarație privind cazul de la Caracal. Propunerea premierului: Daniel Breaz

Publicat

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a fost demisă vineri de către premierul Viorica Dăncilă, după ce a declarat că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină. În locul acesteia, pentru preluarea interimatului la Educație, a fost propus actualul ministru al Culturii, Daninel Breaz.

„Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a spus Andronescu, joi seara, într-o emisiune TV.

„Am decis să o demit astăzi (n.r. – vineri, 2 august) pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu.

Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a transmis Viorica Dăncilă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate