Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 6 MILIOANE de EURO a dat Primăria din Alba Iulia către ONG-uri, într-un an și jumătate

Publicat

primaria alba iulia

Primăria Alba Iulia a fost foarte generoasă cu ONG-urile, în ultimul an și jumătate. Aproape 6 milioane  de euro a dat către asociații non-guvernamentale, din 2017 și până acum. Este adevărat că sumele cele mai mari au ajuns la asociațiile care lucrează cu persoane din medii defavorizate, dar mai sunt și excepții.

Din 2017 și până în prezent, Primăria Alba Iulia a virat în conturile ONG-urilor, pentru diferite activități, 26.837.082 de lei. Banii au fost dați pentru activități culturale, evenimente sportive sau pentru lucrul cu persoanele din medii defavorizate.

Cea mai mare sumă dată de primărie a ajuns la Asociația Filantropia Alba, organizație care lucrează cu copii din mediile defavorizate, unde beneficiarii primesc mese calde și iau parte la programe afterschool.

Asociația „Ivan Patzaichin Mila 23”, care a organizat în 2017  cea de-a cincea ediție a competiţiei de vâslit în canotci de 10+1, parte a campaniei Descoperă Rowmania, a primit 43.994 lei de la bugetul local.

Citește și: FOTO – VIDEO: Echipajele ”Toți k1”, ”Pirații” și ISU Alba au câștigat competiția Rowmania. ”Toți k1” va participa la finala de la Tulcea

Uniunea Teatrală din România, care în an Centenar a organizat la Alba Iulia – un oraș în care nu există un teatru, nu există o sală de spectacole sau un amfitreatru – Gala premilor UNITER, a primit de la primărie 250.000 lei.

Citește și: GALA UNITER în orașul fără teatru. Cum a fost la cel mai important eveniment organizat vreodată la Alba Iulia

Grupul Skepsis a primit 65.000 lei, pentru Festivalul Internațional Apollo, în cadrul căruia, timp de patru zile, albaiulienii și turiștii au putut urmări 22 de spectacole, susținute de 14 grupuri participante din Germania, Spania, Israel, Italia, Muntenegru, Ucraina, Moldova și România.

Citește și :FOTO-VIDEO: La Alba Iulia a început a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret „Apollo”. Spectacole, în Cetatea Alba Carolina

Din listă nu poate lipsi nici Fundația Adevărul care an de an la Alba Iulia organizează Festivalul Dilema Veche, un eveniment devenit tradiție. „Deja, după atâta timp, avem sentimentul că noi înșine mergem la Alba Carolina ca să regăsim spiritul dilematic care cuprinde cetatea, aproape ritualic, la sfârșitul fiecărei veri. Nu mai știm bine dacă noi am cucerit cetatea sau ea ne-a cucerit pe noi… Și uite așa, noi devenim ceilalți… Doar cu voi de față”, spun organizatorii. Din partea primăriei au primit 330.000 lei.

Citește și: VIDEO: Cum s-a infiltrat maneaua la Festivalul Dilema Veche de la Alba Iulia. „Raga dum, raga dum” vs Yamato Drummers

„Arta nu Mușcă”, un ONG din București, a primit de la Primăria din Alba Iulia 29.900 lei pentru două proiecte realizate în 2017. Unul dintre ele, „Scrisoare Cetății”, a adunat după spusele organizatorilor în jur de 200 de persoane, turiști sau localnici care au mers prin Cetatea Alba Carolina pe baza unor indicii și au descoperit locații de interes. La sfârșitul evenimentului, ei au primit o scrisoare.

Un alt proiect organizat tot de ONG-ul din București a fost decorarea unui autobuz cu 300 de scrisori, cu mesaje de 8 martie pentru călătorii aflați în mijlocul de transport în comun în ziua respectivă.

Lista completă a banilor dați de la bugetul local de Primăria Alba Iulia:

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Viorel Cioflica

    miercuri, 04.07.2018 at 18:59

    Legat de suma directioanta spre Asociatia Grupul Skepsis, venim cu precizarea ca cei 65.000 lei au fost contributia de 25% Primariei la 3 proiecte coordonate de Asociatia noastra anul trecut si ca la fiecare dintre acestea contributia Grupului Skepsis si a celorlalti Parteneri si Sponsori a fost de 75% din valoarea lor:
    -Stagiunea cu Skepsis 2017
    -„Apollo”- festival international de teatru de tineret, editia a IV-a
    -„Zilele Medievale ale BAlgradului”- festival de arta medievala

    • Viorel Cioflica

      miercuri, 04.07.2018 at 19:04

      NB – Contributia Primariei a fost directionata spre Asociatia Grupul Skepsis la finalul fiecarui proiect, dupa achitarea tuturor obligatiilor financiare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax