Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Protest la Alba Iulia pentru reluarea procesului de includere a Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO

Publicat

În fața Prefecturii Alba va avea loc joi, începând cu ora 19:00, un protest pentru reluarea procesului de includere a Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO. Mai multe asociații civice din Alba cer Guvernului trimiterea de urgență către UNESCO a scrisorii de intenție prin care se solicită intrarea Roșiei Montane în patrimoniul mondial.

Pe 1 februarie expiră termenul la care România poate trimite către UNESCO scrisoarea prin care să ceară ca Roşia Montană să intre în patrimoniul mondial. Dacă termenul este depăşit, dosarul nu va putea fi discutat la vară, la reuniunea forului internaţional.

„Au trecut 7 ani de când Roșia Montană nu e în patrimoniul UNESCO şi suntem foarte aproape de punctul în care nu va mai fi posibilă includerea ei!

Actualul guvern are trecut la obiective în programul de guvernare – „reluarea procesului de includere a Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO”. Și..? Ce măsuri ia în direcția asta?

Niciunul dintre guvernele care s-au perindat la conducerea statului nu au „reuşit” să includă Roşia în UNESCO.

Sâmbătă, 1 februarie expiră termenul până la care Guvernul poate trimite la UNESCO scrisoarea prin care să solicite că Roșia Montană să intre în patrimoniul mondial. Dacă nu se iau măsuri până la acest termen limită, dosarul Roșiei Montane nu va putea fi inclus pe ordinea de zi a reuniunii Comitetului Patrimoniului Mondial UNESCO din această vară, iar la anul expiră raportul experților internaționali care recomandă includerea Roșiei Montane în patrimoniul mondial. Caz în care procesul de înscriere ar trebui reluat de la zero. Toate eforturile făcute pentru Roșia Montană vor fi fost de prisos!

Domnule Ludovic Orban, aveți 48 de ore la dispoziție să trimiteți scrisoarea de intenție pentru includerea Dosarului Roșia Montană pe lista tentativă UNESCO!”

În acest sens Alba Iulia Civică și Rezist Alba organizează un protest joi, începând cu ora 19:00, în fata Prefecturii din Alba Iulia. Acțiuni de protest vor fi organizate și în alte orașe, cum ar fi București și Cluj-Napoca”, au transmis organizatorii protestului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate