Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Austria a intrat în lockdown pentru 3 săptămâni. Românii care aveau planificate vacanțe la schi, nevoiți să-și schimbe planurile

Publicat

Un lockdown de trei săptămâni a început luni în Austria, măsură luată de guvern pentru a limita răspândirea coronavirusului în contextul creşterii masive a numărului de infecţii în al patrulea val al pandemiei de COVID-19, transmite dpa.

Măsura îi afectează atât pe cetățenii austrieci, cât și pe turiștii care-și planificaseră vacanțe la schi în această perioadă.

Vezi și Condiții de acces pentru cetățenii români în Austria. Precizări de la Ministerul Afacerilor Externe

Oamenii îşi vor putea părăsi locuinţele doar pentru a merge la locul de muncă, pentru cumpărarea bunurilor de strictă necesitate şi pentru a face activităţi sportive în spaţii deschise.

Majoritatea restaurantelor pot vinde produse doar pentru consum acasă, iar evenimentele culturale şi cele sportive de amploare se vor desfăşura fără spectatori. Totuşi, şcolile sunt deschise, iar părinţii vor putea decide dacă îşi trimit copiii la cursuri sau optează pentru lecţii online.

Românii care doreau să meargă la schi în această țară, nevoiți să-și schimbe planurile

Restricțiile din Austria îi afectează și pe românii care au vrut să meargă la schi în această țară. Sute de turiști care aveau planificate vacanțe de 1 decembrie în Alpi se văd nevoiți acum să-și modifice planurile.

”Am avut evenimentul la Ischgl, vorbim de 300 de persoane aproximativ. Evenimentul era organizat în jurul datei de 1 decembrie. Anul trecut nu l-am putut face, acuma am avut mai mulți participanți deoarece lumea a stat un an și nu a fost la schi și ceea ce nimeni nu credea că se întâmplă s-a întâmplat”, spune Lorand Gaspar – manager agenție de turism, pentru digi24.ro.

Turiștii români care nu își vor putea face concediul în Austria și nu vor dori schimbarea destinației își vor primi banii înapoi. Lockdownul va începe luni și va dura 20 de zile, timp în care toate activitățile neesențiale vor fi interzise.

Măsura nu i-a luat prin surprindere doar pe turiști, ci și pe cetățeni. Unii dintre ei spun că nu se așteptau la carantină totală.

Situația din Austria

Aproximativ 14.000 de noi cazuri de COVID-19 au fost consemnate în Austria sâmbătă, conform autorităţilor de la Viena. Incidenţa la şapte zile a atins 1.085 de noi cazuri la 100.000 de persoane.

În secţiile de terapie intensivă sunt internaţi în prezent 528 de pacienţi COVID-19, valoarea record a acestui indicator, 611, înregistrându-se în timpul celui de-al treilea val al pandemiei.

Carantina pentru persoanele vaccinate şi pentru cele trecute prin boală se va încheia pe 13 decembrie, iar în cazul persoanelor nevaccinate nu este prevăzut un termen.

Până în prezent, două treimi dintre austrieci sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva SARS-CoV-2.

Austria a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care va introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, în februarie 2022. Anunţarea noilor măsuri a dus la proteste, 40.000 de oameni ieşind sâmbătă în centrul Vienei pentru a-şi exprima nemulţumirea.

surse: agerpres.ro, digi24.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    luni, 22.11.2021 at 10:25

    Vai de capul austrieciilor.Dacă vezi că un vaccin nu este sută la sută bun ce tot insiști.Am crezut că numai la noi e așa dar văd că mai sunt și alții duși cu pluta.Interesul e BANUL nu sănătatea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax