Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Autostrada Sebeș-Turda: CNSC a admis contestația pe lotul 2. Loturile 1, 3 și 4, executate de firmele care au câștigat licitația

Publicat

Lucrările de construcție a autostrăzii Sebeș-Turda, programate să înceapă în luna mai a acestui an, sunt din ce în ce mai aproape de a primi „unda verde”. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis în totalitate contestația formulată de una dintre firmele care au pierdut licitația pe lotul 2 al autostrăzii și a respins contestațiile pentru loturile 1, 3 și 4.

În timp ce lucrările pe loturile 1, 3 și 4 vor fi executate de firmele care au câștigat licitația în decembrie 2013, pe lotul 2 situația s-a schimbat în urma deciziei CNSC. Astfel, contestația formulată de SC Strabag SRL a fost admisă în totalitate, iar cea formulată de Asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading’98 SRL a fost admisă în parte.

Contestație admisă în totalitate pentru Strabag

Prin decizia CNSC, se admite în totalitate contestaţia formulată de SC Strabag SRL nr. 1/03.01.2014 şi în parte pe cele formulate de asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading 98 SRL şi SC Teloxim Con SRL, şi anulează raportul procedurii de atribuire nr. 18A/3068/23.12.2013, pentru lotul 2, în partea ce priveşte oferta desemnată câştigătoare şi ofertele contestatoarelor amintite, şi comunicările transmise acestora.

CNSC obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor depuse pentru lotul 2 de contestatoarele menţionate şi asocierea RCM Costruzioni SRL, cu respectarea celor din motivare, a documentaţiei de atribuire şi a dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice, în termen de cel mult 15 zile de la primirea deciziei. Rezultatul procedurii, pentru lotul 2, va fi comunicat operatorilor economici implicaţi în termenul legal.

În temeiul art. 278 alin. (5) din ordonanţă, CNSC respinge capătul de cerere referitor la anularea deciziei de desemnare a ofertei SC Strabag SRL admisibilă şi clasată pe locul al doilea, din contestaţia SC Teloxim Con SRL, şi pe cel privind reevaluarea ofertelor admisibile cu propuneri inferioare ofertei sale, din contestaţia asocierii Aktor SA – Euroconstruct Trading 98 SRL, ca nefondate.

Contestații respinse pentru loturile 1, 3 și 4

În temeiul art. 278 alin. (5) din ordonanţă, respinge ca nefondate contestaţiile formulate de SC Pa&Co International SRL (lotul 4), Azvirt LLC (lotul 3), asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL (lotul 1), Societatea de Construcţii Napoca SA ( lotul 4), SC Strabag SRL (2/03.01.2014 – lotul 3) şi Corsan Corviam Construccion SA – Selina SRL – Louis Berger SAS – Road Consulting & Design Solutions SRL (7878/30.12.2013 – lotul 3 şi 7879/30.12.2013 – lotul 2).

În temeiul art. 278 alin. (6) din ordonanţă, dispune continuarea procedurii. În conformitate cu art. 64 Noul Cod de procedură civilă, încuviinţează în principiu cererile de intervenţie formulate de asocierea Porr Construct SRL – Porr Bau GmbH, RCM Costruzioni SRL şi Salini Impregilo SpA şi admite în totalitate cererile de intervenţie formulate de asocierea Porr Construct SRL – Porr Bau GmbH şi Salini Impregilo SpA şi în parte pe cea formulată de RCM Costruzioni SRL. Prezenta decizie este obligatorie pentru părţi, în conformitate cu dispoziţiile art. 280 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de zece zile de la comunicare.

Citiți aici întreaga decizie a CNSC.

În urma licitației din decembrie 2013, Lotul 1, de 17 kilometri, îi revine Asocierii Impregilo SpA – Salini SpA, care a depus ofertă de 539.488.704 lei (din punct de vedere al valorii ofertei, asocierea s-a aflat pe locul trei).

Pentru Lotul 3, de 12,45 km, oferta câştigătoare a fost desemnată cea de 420.511.921 lei, depusă de Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A (locul trei, din punct de vedere al valorii ofertei depuse).

Pentru Lotul 4, de 16, 3 km, a câştigat SC PORR Construct SRL – PORR Bau GmbH, cu oferta de 470.004.894 lei (locul doi).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. NEpatriot

  marți, 11.02.2014 at 13:32

  Ar fi de real interes un articol despre exproprieri. Calendarul acestor demersuri si pretul per metru patrat al terenurilor care se vor intersecta cu autostrada.
  Multumesc !

 2. Inginduratu

  miercuri, 12.02.2014 at 19:12

  Suntem in anul2014 si se vorbeste tot mai mult de performantele cons jud Alba ,dar nimeni nu are curaju sa faca un reportaj cu drumul judetean ce vine din capitala mari uniri la Vintu de Jos ,drum mai scurt de 10 km ,drum notat cu nr de 107b oare de ce?intrebare care are doua raspunsuri in opinia mea .1.conducerea comunei este USL.2 Dumitrel olteanul venetic a promis solemn cu voce tare ,,ca daca nu cistiga PDLla Vint nu se va mai face nimic Asa ca de drumul judetean de pe Valea vintului ce pretenti sa mai avem?

 3. Gheo

  miercuri, 12.02.2014 at 19:24

  Pe Valea Vintului nu siau facut Peres ,Dumitrel si Hava cabane ca sa puna asfalt pe drum ,fiindca unde au aceste personaje interes chiar daca nu e drum judetean tot sa bagat asfalt asa ca in preajma alegerilor parlamentului european ne vom stringe si vom face o vizita de lucru consiliului judetean ,adica il vom picheta si vom invita toate televiziunile din tara sa ne filmeze in cizme de cauciuc si cu masinile pline de noroi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate