Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Avalanşă de mesaje pozitive privind declaraţiile preşedintelui Băsescu de sprijin al proiectului minier de la Roşia Montană


Publicat

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind necesitatea demarării cât mai curând a investiţiei de exploatare a minereurilor aurifere la Roşia Montană au generat o serie de mesaje de sprijin şi apreciere din partea reprezentanţilor comunităţilor locale din zonă, a asociaţiilor de întreprinzători sau organizaţii sindicale şi studenţeşti.

Traian Băsescu a declarat, marţi, la TVR, că acum susţine mai mult decât oricând proiectul minier de la Roşia Montană, având în vedere fluctuaţiile valutare, dorind să pună „ţara în siguranţă” şi precizând că România are nevoie de aur pentru rezervele BNR, care trebuie să ajungă la 200 de tone. Preşedintele a menţionat că, din informaţiile sale, la Roşia Montană există 300 de tone aur şi 1.600 de tone de argint.

Mesajul de sprijin al preşedintelui a generat o serie de scrisori deschise prin care comunităţile locale şi membrii asociaţiilor de interes din zonă au subliniat aprecierea faţă de poziţia şefului statului privind dezvoltarea proiectului minier la Roşia Montană şi au adus argumente în acest sens, de ordin social şi economic. Au fost evidenţiate atuurile privind crearea locurilor de muncă în minerit, o ocupaţie tradiţională în zonă, perspectivele de dezvoltare a infrastructurii şi protejarea ecologică, îmbunătăţirea condiţiilor de trai în general.

Scrisori deschise au transmis primarii şi reprezentanţii comunităţilor din Roşia Montană, Abrud, Bucium, Ciuruleasa, Sohodol sau Crişcior (Hunedoara), dar şi cei din partea Sindicatului „Viitorul Mineritului”, ONG Pro Dreptatea, Asociaţiei Studenţilor din Roşia Montană, precum şi Patronatul Societăţilor de Construcţii din România şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii. Acesta din urmă susţine că, „potrivit proiectului prezentat de compania RMGC, aproximativ 2,4 miliarde de dolari sunt prevăzuţi a fi investiţi în bunuri, servicii şi forţa de muncă, ceea ce poate însemna comenzi pentru peste 1000 de IMM-uri din sectoarele conexe şi nu numai.”

Puteţi accesa aici scrisorile deschise în formatul primit la redacţie:

Grupul de sustinere al proiectului Rosia Montana

Primăria Roşia Montană

Sindicatul Viitorul Mineritului Rosia Montana

Asociatia Studentilor din Rosia Montana

ONG Pro Rosia Montana

ONG Pro Dreptatea

Consiliul National IPMM

Patronatul Societatilor de Constructii

Primăria Abrud

Asociatia Pensionarilor Abrud

Primăria Sohodol

Primaria Bucium

Primăria Bistra

Primăria Ciuruleasa

Primăria Lupşa

Primăria Mogoş

Primaria CrisciorȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Simona

    luni, 27.02.2012 at 12:32

    what? mama, ce minciuna!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Buldoexcavator cu accesorii achiziționat pentru întreținerea drumurilor din comuna Avram Iancu. Licitația, lansată de Primărie

Publicat

Primăria din Avram Iancu cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Utilajul va fi folosit pentru lucrări de deszăpezire și întreținerea drumurilor din comună. 

Primăria comunei Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui utilaj multifuncțional (buldoexcavator) pentru lucrări de deszăpezire și întreținere drumuri în comună.

Valoarea totală estimată este de 378.184 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, utilajul va deservi întreaga suprafață a comunei Avram Iancu, respectiv cele 33 de sate componente. Utilajul va ajunge în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei.

În prezent, Primăria comunei Avram Iancu desfășoară acțiuni de întreținere drumuri locale în general prin contractarea unei firme specializate, iar odată cu achiziționarea utilajului, suma alocată din bugetul local al primăriei pentru prestarea serviciilor va rămâne în bugetul local pentru alte cheltuieli necesare. Serviciile ce pot fi prestate prin achiziționarea utilajului se vor executa prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al primăriei comunei, în regie proprie.

Prin achiziția utilajului și a accesoriilor vor fi asigurate următoarele tipuri de activități:

– deblocarea drumurilor comunale și sătești în caz de înzăpezire

– îndepărtarea copacilor căzuți sau a materialelor care ar putea bloca traficul pe drumurile publice

– evacuarea pământului și a pietrișului rezultat după ploi puternice

– participarea la acțiuni de salvare în caz de inundații, incendii, alunecări de teren

Caracteristici tehnice ale achiziției:

Buldoexcavator

– putere motor: 100 cp

– capacitate cilindrică: 4,4 l

– capacitate cupă încărcător – 1,2 mc

– adâncime maximă de excavare: 5.978 mm

Accesorii:

– tocător vegetal (lățime de lucru 1.080 mm)

– furci pentru cupă încărcător (lățimea – 8 cm, lungimea – 120 cm, înălțimea – 76 cm, grosimea – 5 cm)

– cupă trapezoidală (1.200 x 300 x 750 mm, volum 140 l)

– cupă excavare (300 mm, volum 80 l)

– cupă excavare (800 mm, volum 270 l)

– lamă de zăpadă (lățime – 2.700 mm, înălțime – 800 mm, rotire în plan orizontal – 30 grade)

– ciocan hidraulic (picon) (energie de impact 1.017 joule, diametru spit – 75 mm)

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Minor aflat pe bicicletă, lovit de o mașină, pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia. Băiatul nu a acordat prioritate

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 18:00, la intersecția dintre Bulevardul Republicii și strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia. Un copil în vârstă de 12 ani, aflat pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism căruia nu i-a acordat prioritate. 

Potrivit unui cititor Alba24, în urma accidentului băiatul s-ar fi lovit ușor la mână.

Reprezentanții IPJ Alba au transmis pentru Alba24 că evenimentul rutier a fost soluționat ca tamponare.

Biciclistul în vârstă de 12 ani a fost sancționat de polițiști conform Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DUMINICĂ: Concerte de fanfară în aer liber, la Sebeș, în Parcul Tineretului și în cartierul Mihail Kogălniceanu

Publicat

Fanfara din Petrești continuă duminică, 9 august, seria concertelor de promenadă, menite să însuflețească, prin accentele vechilor șlagăre cu influențe săsești, atmosfera serilor de vară.

Primul concert de promenadă va avea loc în cartierul M. Kogălniceanu și se va derula sub forma unei parade muzicale, începând cu ora 18:30, iar cel de-al doilea concert se va desfășura în Parcul Tineretului din Sebeș, de la ora 20:00.

În condiții excepționale, cele două concerte de fanfară se vor derula în limitele stabilite de normele legale privind prevenirea răspândirii contaminărilor cu virusul Covid-19 (coronavirus).

Activitățile și concertele în aer liber ale Fanfarei din Petrești sunt susținute de Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

SONDAJ ALBA24: Cine doriți să fie viitorul primar al orașului CÂMPENI? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al orașului CÂMPENI a început.

Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Ioan Călin Andreş – PSD, Gigi Haiduc – USR – PLUS, Cristian Dan Pașca – PNL, Dragomir Morcan – PRO România, Maria Oprea – ALDE.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de primar al orașului CÂMPENI?

Loading ... Loading ...

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate