Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CAS Alba: Toţi medicii de familie vor da trimiteri şi reţete compensate. Ultimele contracte, semnate astăzi

Publicat

medic sanatate

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Alba au precizat, pentru Alba24, că toate contractele de furnizare servicii de asistență medicală primară vor fi semnate până la sfârşitul zilei de miercuri, astfel încât activitatea să se desfăşoare în condiţii normale la cabinetele medicilor de familie din judeţ.

UPDATE: Până la ora 15.30, erau semnate deja 70 de contracte cu medici de familie, dintre cele rămase neîncheiate. Mai era un singur medic de familie aşteptat la semnat, la CAS Alba, până la ora 17.00.

Reamintim că o parte dintre medicii de familie din Alba nu au mai acordat, de o săptămână, servicii medicale decontate prin CAS, nemulţumiţi de finanţări, birocraţie, sancţiuni, imputări, protocoale de funcţionalitate a sistemului. Protestul a fost la nivel naţional.

“Decizia este ca unii medici de familie să nu se ofere vreun serviciu în relaţie cu CAS, adică să nu elibereze reţete, bilete de trimitere / internare. O parte dintre medici nu vor fi la cabinete, timp de trei zile, alţii vor acorda servicii medicale pro bono sau contra cost”, a declarat, săptămâna trecută, pentru Alba24.ro, reprezentantul Asociaţiei Medicilor de Familie Alba, George Haber.

Citeşte şi Unii medici de familie din Alba nu mai dau rețete compensate. Cabinete închise, trei zile de protest

La aceeaşi dată, reprezentanţii CAS Alba precizau că 125 de medici de familie din județul Alba semnaseră actele adiţionale cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, adică 64% din totalul de 196 care sunt în relaţii contractuale cu CAS.

Restul de 71 de medici de familie semnează astăzi (n.r. – miercuri, 10 ianuarie) contracte valabile trei luni (pe primul trimestru al anului 2018).

Citește și VIDEO Întâlnire de gradul zero între Berbeceanu și Tarnu, la Tribunalul Alba. A început procesul civil dintre ei

“Luni au fost semnate contractele cu centrele de permanenţă, iar astăzi semnăm 71 de contracte pe 2018, valabile, deocamdată, trei luni. Astfel, de astăzi activitatea cabinetelor de familie din judeţ intră în normal, prin decontarea serviciilor în sistem cu Casa. Majoritatea celor care nu au avut semnate acte cu CAS anterior au acordat servicii pro bono, în această perioadă. Am lucrat şi nopţile pentru a putea încheia contractele în cel mai scurt timp posibil”, a declarat pentru Alba24.ro, directorul CAS Alba, Silvia Puie.

Citește și CNAIR a respins recepția Lotului 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda. Motivele imputate constructorului

La Cugir, de exemplu, toţi cei 11 medici de familie au fost de acord să semneze actele adiționale la contractele de furnizare servicii de asistență medicală primară încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), valabile până la finalul lunii martie 2018, după cum a precizat, pentru Alba24, Constantin Iancu, şef serviciu la CAS Alba.

„Activitatea nu a fost blocată în nici o clipă și nu a fost sesizată vreo reclamație sau plaângere în acest sens. Pacienții au acces, ca și până acum, la bilete, trimiteri, consultații în contract cu Casa de Sănătate ” a precizat acesta.

Potrivit precizărilor CAS Alba, din această săptămână, activitatea cabinetelor medicilor de familie reintră în normal, iar pacienții primesc din nou bilete de trimitere și rețete compensate.

Citeşte şi DNA: Acuzații GRAVE pentru un fost șef al OJFIR Alba și complicii săi. Au inventat 148 de oi și au luat banii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax