Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce spune MApN, despre o eventuală achiziție a sistemului anti-rachetă israelian, Iron Dome. Cum funcționează și ce eficiență are

Publicat

Întrebat dacă va cumpăra sistemul antibalistic Iron Dome din Israel, Ministerul român al Apărării a transmis că în cadrul programelor de înzestrare este inclus și programul „Sistem integrat de arme SHORAD/ VSHORAD”, fără să facă alte referiri la informațiile apărute zilele trecute în presa israeliană.

Informația a fost solicitată de G4Media, care a scris că România intenționează să achiziționeze din Israel sistemul de apărare anti-rachetă IRON DOME, citând presa din Israle.

Informațiile au apărut în urma vizitei de săptămâna trecută în Israel a ministrului român al Apărării Vasile Dîncu.

„În cadrul programelor de înzestrare a căror valoare estimată depășește 100 milioane de euro, pentru care Ministerul Apărării Naționale a solicitat și a primit aprobarea prealabilă a Parlamentului, este inclus și programul „Sistem integrat de arme SHORAD/ VSHORAD”.

Fondurile pentru finanțarea acestui program sunt planificate pentru perioada 2025-2030.

Programul se află, la acest moment, în procedură de fundamentare, nefiind luate decizii cu privire la modul de desfășurare a achizițiilor”, este răspunsul transmis de MApN, către G4Media.

Ce este Iron Dome

Iron Dome funcționează din 2011. Sistemul lansează rachete ghidate pentru a lovi în aer rachete cu rază scurtă de acţiune și a fost evaluat ca având un succes de 85% de către oficialii israelieni şi americani din domeniul apărării.

Procentul a crescut la 90% în timpul unui război din Gaza din 2012 și ulterior la 97%.

Iron Dome este fabricat de compania de stat Rafael Advanced Defense Systems Ltd., cu sprijinul firmei americane Raytheon Technologies Corp., Iron Dome și este conceput pentru a economisi rachete interceptoare costisitoare, atacând doar rachetele care se află pe o traiectorie care urmează să lovească zone populate.

Foto: A.Socher, siteul companiei Rafale Advanced Defense Systems Ltd.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax