Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cel mai nou „publicity stunt” al deputatului Potor: Vezi cu cine vrea să facă „băi de mulțime” de Ziua Națională la Alba Iulia

Publicat

Dacă tot nu se poate lăuda cu propria hărnicie în Parlamentul României sau cu vreo promisiune electorală respectată, dacă activitatea de parlamentar i se rezumă, în cea mai mare parte, la a trimite regulat presei declarații politice, dintre care unele extrase direct cu copy-paste din discursurile mai marilor politici sau dacă „onorează” prin absență evenimentele la care și-ar putea face auzită vocea pe niște subiecte relevante pentru opinia publică, deputatul Călin Potor s-a gândit la o soluție rapidă și eficientă de a ieși din conul de umbră la care s-a autocondamnat în ultima perioadă.

Și pentru ca rezultatul să fie sigur, primul subiect pe care Potor l-a împărtășit jurnaliștilor în conferința de presă de vineri a PNL Alba a fost o invitație făcută în numele său personal și al familiei sale, adresată fetiței cu bentița tricoloră, Sabina-Elena din Covasna, de a participa la sărbătoarea de 1 decembrie, la Alba Iulia.

Cu toate că, până în prezent, nicio personalitate politică de la București nu și-a confirmat prezența la Alba Iulia de Ziua Națională a României, deputatul și-a exprimat intenția de a o prezenta pe Sabina primilor oameni din USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, în timpul vizitei sale în oraș. Mai mult, acesta susține că va face demersuri la Instituția Prefectului și la Ministerul de Interne unde va solicita ca „la Alba Iulia să fie drapele tricolore”, pentru a-i asigura musafirei un sejur agreabil la Alba Iulia. De această dată, se pare că obiectul demersurilor politicianului va fi cu siguranță vizibil în realitate, devreme ce coincide perfect cu ceea ce este oricum o tradiție de ani buni a Zilei Naționale a României la Alba Iulia.

„Am invitat-o pe fetița care a purtat bentiță tricoloră în Covasna, Sabina Elena, împreună cu familia ei. Încerc împreună cu colegii mei să o prezentăm președintelui Antonescu, premierului Ponta. Pentru a-i asigura un sejur normal și plăcut la Alba Iulia, voi trimite în scris prefectului de Alba și ministerului de Interne, ca de 1 decembrie la Alba Iulia să fie drapele tricolore, să fie românism, să fie pace și înțelegere. Nu doresc partide îmbrăcate în verde, roșu, galben, albastru, portocaliu”.

Deputatul și-a argumentat gestul prin faptul că „în România premiem normalitatea. Ar fi, într-adevăr, foarte greu să duc acasă zeci de mii de oameni normali. Consider că acest copil trebuie să vină la Alba Iulia de Ziua Națională a României. Va fi lângă mine, unde voi fi eu”.

Întrebat de jurnaliști dacă, în acest cadru oficial pe care l-a descris, nu crede că se folosește acest copil pentru a atrage atenția presei, ba mai mult, a făcut din această invitație primul subiect în conferința de presă, deputatul a spus că nu a intenționat să o „scoată pe Sabina în public”.

Cine este Sabina, fetița cu bentița tricoloră?

Reamintim că în luna martie a acestui an, pe internet a izbucnit un scandal după ce o elevă a unui liceu din Covasna a fost ameninţată cu moartea pe Facebook după ce a purtat o bentiţă tricoloră românească de ziua naţională a Ungariei, la şcoală. Evenimentul s-a transformat în scurt timp într-o avalansă care, din gură în gură, a ajuns la ideea că eleva, pe nume Sabina, ar fi „anchetată pentru instigare la violență” sau „pentru că a purtat o simplă bentiţă tricoloră la şcoală ”, anchetă care nu a fost pornită niciodată de oamenii legii. Conducerea liceului la care studiază eleva a anunțat imediat că nu intenționează să ia niciun fel de măsură pentru a o sancționa, și că a luat act de tensiunile româno-maghiare amplificate în urma evenimentului, prin solidarizarea colegilor români cu Sabina. Mediafax relata atunci că Poliţia Covasna a deschis un dosar penal cu autor necunoscut, după ce Sabina a fost ameninţată cu moartea pe Facebook. Obiectul dosarului era identificarea autorului mesajelor de amenințare.

Citiți și: Valul „Alături de Sabina!” a scos din albaiulieni spiritul naționalist, al fraternității cu Basarabia și al zădărniciei Revoluției

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. articol

    vineri, 08.11.2013 at 22:30

    Articolul e scris sub indrumarea directa a frustratului de cristorian . Mi se pare jenant sa veniti cu asemenea articol penibil!

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 08.11.2013 at 23:30

      @…mi se pare mai penibil sa te folosesti de o copila nevinovata ca sa iti faci imagine. Daca o facea pe sest , fara sa spuna intr-o conferinta de presa era altceva.

  2. Romanu

    vineri, 08.11.2013 at 23:38

    No, auzi că Adina îi o copilă. Bună asta…

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 09.11.2013 at 00:49

      @Romanu, nu-i vorba de Adina, ci de Sabina.. :)) – fetița cu bentiță tricoloră…

  3. senator

    sâmbătă, 09.11.2013 at 01:15

    Ce a facut acest deputat pentru urbea lui? Nu are pic de rusine…

  4. mdaa

    sâmbătă, 09.11.2013 at 22:58

    Rusine dl Potor. Nu mai aveti cu ce sa va mai face-ti reclama la un nou mandat de deputat. Oricum nu ati facut nimic in Parlament pentru romani mai ales pentru albaiulieni. Acum va folosi-ti de un suflet nevinovat.

  5. ionut

    luni, 11.11.2013 at 11:30

    se crede tot in campanie…Nu stie ca 4 ani nu mai trebuie sa faca nimic,nici macar publicitatea nu ii mai este benefica?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax