Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cel mai nou „publicity stunt” al deputatului Potor: Vezi cu cine vrea să facă „băi de mulțime” de Ziua Națională la Alba Iulia


Publicat

Dacă tot nu se poate lăuda cu propria hărnicie în Parlamentul României sau cu vreo promisiune electorală respectată, dacă activitatea de parlamentar i se rezumă, în cea mai mare parte, la a trimite regulat presei declarații politice, dintre care unele extrase direct cu copy-paste din discursurile mai marilor politici sau dacă „onorează” prin absență evenimentele la care și-ar putea face auzită vocea pe niște subiecte relevante pentru opinia publică, deputatul Călin Potor s-a gândit la o soluție rapidă și eficientă de a ieși din conul de umbră la care s-a autocondamnat în ultima perioadă.

Și pentru ca rezultatul să fie sigur, primul subiect pe care Potor l-a împărtășit jurnaliștilor în conferința de presă de vineri a PNL Alba a fost o invitație făcută în numele său personal și al familiei sale, adresată fetiței cu bentița tricoloră, Sabina-Elena din Covasna, de a participa la sărbătoarea de 1 decembrie, la Alba Iulia.

Cu toate că, până în prezent, nicio personalitate politică de la București nu și-a confirmat prezența la Alba Iulia de Ziua Națională a României, deputatul și-a exprimat intenția de a o prezenta pe Sabina primilor oameni din USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, în timpul vizitei sale în oraș. Mai mult, acesta susține că va face demersuri la Instituția Prefectului și la Ministerul de Interne unde va solicita ca „la Alba Iulia să fie drapele tricolore”, pentru a-i asigura musafirei un sejur agreabil la Alba Iulia. De această dată, se pare că obiectul demersurilor politicianului va fi cu siguranță vizibil în realitate, devreme ce coincide perfect cu ceea ce este oricum o tradiție de ani buni a Zilei Naționale a României la Alba Iulia.

„Am invitat-o pe fetița care a purtat bentiță tricoloră în Covasna, Sabina Elena, împreună cu familia ei. Încerc împreună cu colegii mei să o prezentăm președintelui Antonescu, premierului Ponta. Pentru a-i asigura un sejur normal și plăcut la Alba Iulia, voi trimite în scris prefectului de Alba și ministerului de Interne, ca de 1 decembrie la Alba Iulia să fie drapele tricolore, să fie românism, să fie pace și înțelegere. Nu doresc partide îmbrăcate în verde, roșu, galben, albastru, portocaliu”.

Deputatul și-a argumentat gestul prin faptul că „în România premiem normalitatea. Ar fi, într-adevăr, foarte greu să duc acasă zeci de mii de oameni normali. Consider că acest copil trebuie să vină la Alba Iulia de Ziua Națională a României. Va fi lângă mine, unde voi fi eu”.

Întrebat de jurnaliști dacă, în acest cadru oficial pe care l-a descris, nu crede că se folosește acest copil pentru a atrage atenția presei, ba mai mult, a făcut din această invitație primul subiect în conferința de presă, deputatul a spus că nu a intenționat să o „scoată pe Sabina în public”.

Cine este Sabina, fetița cu bentița tricoloră?

Reamintim că în luna martie a acestui an, pe internet a izbucnit un scandal după ce o elevă a unui liceu din Covasna a fost ameninţată cu moartea pe Facebook după ce a purtat o bentiţă tricoloră românească de ziua naţională a Ungariei, la şcoală. Evenimentul s-a transformat în scurt timp într-o avalansă care, din gură în gură, a ajuns la ideea că eleva, pe nume Sabina, ar fi „anchetată pentru instigare la violență” sau „pentru că a purtat o simplă bentiţă tricoloră la şcoală ”, anchetă care nu a fost pornită niciodată de oamenii legii. Conducerea liceului la care studiază eleva a anunțat imediat că nu intenționează să ia niciun fel de măsură pentru a o sancționa, și că a luat act de tensiunile româno-maghiare amplificate în urma evenimentului, prin solidarizarea colegilor români cu Sabina. Mediafax relata atunci că Poliţia Covasna a deschis un dosar penal cu autor necunoscut, după ce Sabina a fost ameninţată cu moartea pe Facebook. Obiectul dosarului era identificarea autorului mesajelor de amenințare.

Citiți și: Valul „Alături de Sabina!” a scos din albaiulieni spiritul naționalist, al fraternității cu Basarabia și al zădărniciei RevoluțieiȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. articol

  vineri, 08.11.2013 at 22:30

  Articolul e scris sub indrumarea directa a frustratului de cristorian . Mi se pare jenant sa veniti cu asemenea articol penibil!

  • moderatorul de serviciu

   vineri, 08.11.2013 at 23:30

   @…mi se pare mai penibil sa te folosesti de o copila nevinovata ca sa iti faci imagine. Daca o facea pe sest , fara sa spuna intr-o conferinta de presa era altceva.

 2. Romanu

  vineri, 08.11.2013 at 23:38

  No, auzi că Adina îi o copilă. Bună asta…

  • moderatorul de serviciu

   sâmbătă, 09.11.2013 at 00:49

   @Romanu, nu-i vorba de Adina, ci de Sabina.. :)) – fetița cu bentiță tricoloră…

 3. senator

  sâmbătă, 09.11.2013 at 01:15

  Ce a facut acest deputat pentru urbea lui? Nu are pic de rusine…

 4. mdaa

  sâmbătă, 09.11.2013 at 22:58

  Rusine dl Potor. Nu mai aveti cu ce sa va mai face-ti reclama la un nou mandat de deputat. Oricum nu ati facut nimic in Parlament pentru romani mai ales pentru albaiulieni. Acum va folosi-ti de un suflet nevinovat.

 5. ionut

  luni, 11.11.2013 at 11:30

  se crede tot in campanie…Nu stie ca 4 ani nu mai trebuie sa faca nimic,nici macar publicitatea nu ii mai este benefica?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul anunță joi Planul Național de Redesare și Reziliență: cum vor fi cheltuite cele 30 de miliarde de euro de la UE

Publicat

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi prezentat public joi de către Guvern.

„Este un plan amplu şi vom avea peste 30 de miliarde de euro din fonduri europene pentru a finanţa măsurile din acest plan. Este o măsură foarte largă care se referă şi la reforme, şi la măsuri de infrastructură şi la multe sectoare care trebuie să fie şi modernizate, dar şi redresate”, declara, la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Klaus Iohannis.

El menţiona că, după prezentare, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi dezbătut public „pentru a putea îngloba toate opiniile care sunt pertinente”.

Ulterior, planul va fi prezentat la Bruxelles şi anul viitor va începe finanţarea.

Evenimentul de lansare va avea loc joi seara, la el urmând să participe prim-ministrul Ludovic Orban şi membrii Guvernului.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

MESAJE de Sfântul Stelian. Ce nume sunt sărbătorite astăzi. Semnificațiile zilei în care este pomenit ocrotitorul copiilor

Publicat

Pe 26 noiembrie, credincioșii îl pomenesc pe Sfântul Stelian, cunoscut și ca ocrotitorul copiilor.

Sfântul Stelian s-a născut în secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mică (pe teritoriul Turciei de astăzi), într-o familie foarte bogată.

A donat averea săracilor și s-a făcut monah, retrăgându-se în pustiu, într-o peșteră, unde primea hrană de la îngeri.

A primit darul tămăduirii, adică darul de a vindeca de diverse boli.

”Într-o zi, a venit in popor o boală aducătoare de moarte și mureau într-una pruncii, iar părinții rămâneau fără de copii. Știind mai mulți de nevoitorul și pustnicul Stelian, au început a-l lua mijlocitor înaintea lui Dumnezeu, pentru vindecarea copiilor. Maicile care s-au rugat Sfântului Stelian au dobândit alți prunci, iar pruncii bolnavi au fost tămăduiți.

Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul este pictat în mod obișnuit cu un copil în brațe, pentru neobosita sa misiune de a-i apăra pe cei mici, ajutându-i în mod special pe copiii bolnavi”, scrie crestinortodox.ro.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Stelian

Stelian; Steliana; Stela.

Semnificația numelui

Stelian provine din cuvântul grecesc „stylos”, care înseamnă „stâlp”. Numele „Stela” înseamnă “stea, astru”.

Numele grecesc „Stylianos” își are originea în viața unui pustnic creștin, Simion, care a trăit în secolul al V-lea d.Hr și care și-a petrecut viața în vârful unui stâlp.

Mesaje de Sfântul Stelian

 • Sfântul căruia îi purtați numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă liniște și pace și să nu lase ca speranța să se stingă din suflet. La mulți ani cu împliniri și momente frumoase în viitor!
 • La mulți ani! Sfântul Stelian să te călăuzească mereu!
 • Ne gândim cu toții la tine și, pentru ca astăzi este o zi specială, îți uram un sincer „La mulți ani”!
 • La mulţi ani cu lumină, pace și binecuvântare!
 • Astăzi este o zi specială pentru tine. La mulți ani! Să ai parte doar de fericire, iar drumul vieții să te poarte acolo unde îți dorești
 • Cu ocazia zilei tale onomastice iti doresc sa ai parte numai de lucruri bune: sanatate, iubire, bucurii si momente frumoasa alaturi de cei dragi. La multi ani!
 • Dorințele să devina realitate, sperantele să devină împliniri și orice cădere un pas înainte. La multi ani!
 • Cu ocazia sărbătorii de astăzi, primiți un călduros „La mulți ani”! Să aveți parte de multa sănătate, multe realizări si tot ce va doriți, alături cei dragi!
 • Redescoperă sentimentele sincere ce ți se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste și sprijin. La mulți ani! 

Un cer albastru fără nori

În calea ta sa fie

Să ai în viață numai flori

Noroc și bucurie!

La Mulți Ani!

surse: crestinortodox.ro, libertatea.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.800 de persoane verificate la intrările și ieșirile din localitățile carantinate din Alba. Valoarea amenzilor aplicate

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au continuat și controalele pe timp de noapte și s-a acționat în filtre amplasate la intrarea în/ ieșirea din cele 6 localități carantinate.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 239 de polițiști și polițiști locali, alături de lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 45 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 419 mijloace de transport, din care 57 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 7.895 de persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 116 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 73 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 4.250 lei.

În filtrele constituite la intrările / ieșirile celor 6 localități carantinate (Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud) precum și pe raza acestora au acționat 169 de forțe de ordine care au controlat 4.874 de persoane și 3.557 de autovehicule.

Au fost depistate și sancționate 106 persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație.

Scopul controalelor este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus, iar cu sprijinul cetățenilor sperăm ca la finalul celor două săptămâni pentru care a fost instituită carantinarea, acesta să fie îndeplinit.

Pentru verificarea motivului deplasării persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Declarația poate fi prezentată în format letric (suport hârtie) sau pe un dispozitiv electronic.

Cetățenii pot prezenta și o declarație scrisă de mână, dar care să cuprindă mențiunile anterioare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, urmărit internațional pentru furt în Germania, prins de polițiștii de la IPJ Alba

Publicat

mascati, politie

Un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, căutat de autoritățile din Germania, a fost reținut de polițiști. Acesta era urmărit, la nivel internațional și este posesor al unui mandat european de arestare, pentru infracțiuni de furt.

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 noiembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba l-au identificat, pe raza municipiului Alba Iulia, pe un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autoritățile judiciare din Germania, pentru săvârșirea de infracțiuni de furt.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care l-a reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața magistraților Curții de Apel Alba Iuia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate