Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de ninsori și intensificări ale vântului în Alba și alte județe, până joi. Ploi, lapoviță și ninsoare, până sâmbătă

Publicat

zapada drum viscol ninsoare

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului valabilă în județul Alba și alte nouă județe din țară de miercuri, ora 18:00, până joi, la ora 10:00. Până sâmbătă dimineața, în mai multe regiuni din țară sunt așteptate precipitații moderate și intensificări ale vântului.

De asemenea, în zona joasă a județului Alba este în vigoare miercuri, până la ora 12:00, o atenționare Cod Galben de ceață, care determină local reducerea vizibilității sub 200 m.

Citește și BBC: Furtuna Filomena, care a făcut ravagii în Spania, vine spre România. ANM anunță Cod Galben de ninsori în 20 de județe

Potrivit ANM, în Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilității.

În perioada 6 ianuarie, ora 14:00 – 9 ianuarie, ora 10:00, este în vigoare o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și local în Transilvania și Moldova.

La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (06 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1400 m, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei.

Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h.

Notă: Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitații mai ales în jumătatea de sud a țării și la munte.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax