Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Beniamin Todosiu: Dacian Cioloș și USR își asumă preluarea guvernării. Responsabilitatea face diferența

Publicat

Beniamin Todosiu: Dacian Cioloș și Uniunea Salvați România își asumă preluarea guvernării. Responsabilitatea face diferența între politruci și adevărații oameni de stat

Dacian Cioloș și Uniunea Salvați România își asumă preluarea guvernării și depășirea crizei politice, dar și implementarea unor măsuri coerente care să scoată țara din criza economică și sanitară. Este un moment critic pentru România, iar asumarea politică face diferența între politruci și adevărații oameni de stat.

USR susține în continuare că pentru România cea mai bună soluție este, astăzi, un guvern USR-PNL-UDMR, cu un nou prim-ministru și cu un program de guvernare, care să fie respectat de partenerii de coaliție. Dacian Cioloș va negocia formarea unui nou guvern, punând pe masă reforme concrete și măsuri menite să reducă efectele pandemiei, ale exploziei prețurilor la energie și să asigure reformele din PNRR.

Într-o „Românie normală”, decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Dacian Cioloș premier ar fi salutată, dacă în spatele ei nu s-ar afla un calcul politic meschin al încercării de a-l discredita pe liderul USR. Șeful statului, premierul demis, Florin Cîțu, și strategii PNL speră ca USR și Dacian Cioloș să eșueze în încercarea de a salva România din criza profundă în care au aruncat-o liberalii.

În ciuda acestor jocuri de culise pe care le face PNL cu sprijinul președintelui, USR își asumă guvernarea și are încredere că Dacian Cioloș va reuși să formeze un guvern legitim și profesionist, care să gestioneze cu succes situația politică, economică și sanitară în care se află România.

Le recomandăm celor din Partidul Național Liberal și lui Florin Cîțu să lase lamentările și să își asume continuarea guvernării, alături de USR. Suntem conștienți că liberalii și-ar dori un loc confortabil în opoziție, însă românii nu îi vor lăsa să doarmă în următorii ani după ce i-au înglodat în datorii, au amânat reformele pentru care au fost votați și au gestionat pandemia și campania de vaccinare în cel mai dezastruos mod posibil. E timpul să treceți la muncă, domnilor liberali, și să puneți mâna să reparați ceea ce ați stricat în frunte cu cel mai slab premier pe care l-a avut România post-decembristă.

Închei cu un apel către toate partidele parlamentare să manifeste responsabilitate politică și să nu contribuie la adâncirea crizei în care România se află. Lipsa unui guvern legitim și prelungirea haosului politic nu fac decât să crească factura crizei economice și sociale, pe care în final o vor deconta toți românii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 13.10.2021 at 12:49

    Acum ce asteptari sa ai si de la Ciolos asta,daca in doi ani de guvernare nu a facut nimic, asa va face in continuare, ca altceva nu stie. Ce parlati voi prin presa e egal cu zero.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax