Connect with us
Publicitate

POLITICA

Comunicat de presă Ioan Dîrzu, deputat PSD Alba: Am adus TVA-ul la 5% pentru cumpărarea de locuințe

Publicat

Ioan Dirzu

Începând din 20 ianuarie a intrat în vigoare Legea 30/2019 prin care orice vânzare de locuinţă de maximum 120 m² şi cu o valoarea de maximum 450.000 de lei (exclusiv TVA, dar cu tot cu teren) va avea cotă de TVA de 5% dacă aceasta va fi achiziţionată de o persoană fizică.

Măsura va conduce la crearea a peste 50.000 de noi locuri de muncă în construcții, și ca urmare a propunerii noastre de reducere a TVA-ului pentru vânzarea de locuințe.

Totodată, măsura este un sprijin pentru tinerii care sunt la început de drum și vor să-și cumpere o locuință la un preț decent. Problema spațiilor locative în rândul tinerilor este una stringentă, în special în rândurile studenților. Prețul chiriilor este mare iar condițiile la cămin sunt jalnice. De aceea, Guvernul României va veni rapid și cu alte măsuri de sprijinire a studenților care vor să-și închirieze sau să-și cumpere o locuință.

Fac un apel către dezvoltatorii imobiliari să scadă rapid prețurile la locuințe, deoarece nu pot să-și păstreze actualele prețuri cu un TVA de numai 5%. Dacă își păstrează prețurile, ar însemna că își pun adaos comercial consistent , ceea ce ar dezechilibra foarte mult piața imobiliară. Trebuie să înțelegem cu toții că banii trebuie să circule în economie și că nimeni nu se poate îmbogăți peste noapte profitând de relaxarea fiscală oferită de Guvern. Responsabilitatea și antreprenoriatul social al mediului de afaceri trebuie să dubleze eforturile Guvernului de a păstra piața imobiliară activă.

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax