Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu: Cel mai important pentru social democrați este să asigure bunăstarea pe termen lung a cetățenilor

Publicat

Dirzu parlament

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, a transmis că este sigur că România va continua să aibă o creștere economică robustă și consistentă. „Echilibrele economice se vor consolida, nivelul de trai va crește. Vor fi mai multe locuri de muncă. Leul se va aprecia. Sunt doar câteva dintre perspectivele anilor viitori determinate de cursul economiei – rezultat al aplicării programului de guvernare al PSD”, a precizat Ioan Dîrzu, într-un comunicat.

„Spre exemplu, 2019 va aduce un Produs Intern Brut de 1022,5 miliarde de lei, echivalentul unei creșteri economice de 5,5%. Aceeași creștere consistentă, de peste 5% este anticipată și pentru următorii 3 ani, până-n 2022.

Formarea brută de capital fix – respectiv investițiile în bunuri durabile – va înregistra un salt în 2019 și anii următori, respectiv va fi de 4 ori mai mare, fapt care semnifică un angajament major guvernamental în acest sens.

În 2019 se vor înființa peste 170 000 de noi locuri de muncă, astfel că numărul mediu de salariați va ajunge la 5,28 de milioane. Tendința se va menține astfel că în 2022 România va avea, în medie, 5,8 milioane de salariați.

Majorarea salariilor, potrivit legii și programului de guvernare, va face ca în 2022, salariul mediu net să fie mai mare cu 41,9% decât a fost în 2018. Puterea de cumpărare raportată la salariul mediu, va continua să crească. Cel mai mult în acest an, cu 11,8%.

Moneda națională va avea o remarcabilă stabilitate, chiar se va aprecia ușor față de euro. Astfel cursul mediu leu/euro este anticipat la 4,67 lei/euro pentru 2019 euro și va scădea ușor pentru ca în 2020 prognoza este de 4,58 lei/euro.

Prețurile vor fi stabile, în niciun an, din 2019 și până-n 2022, nu vor crește, în medie, cu mai mult de 3%.

Exporturile vor avea un ritm de creștere, în medie, de 8%, de la an la an. Ca pondere în PIB deficitul comercial se va reduce 4,5% în 2018, la 3,3% în acest an și 2,4% în 2022.

Concluzia e că viitorul arată bine cu PSD la guvernare pentru că PSD se îngrijește de bunăstarea fiecărei categorii de român”, a transmis într-un comunicat deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu.

2 Comentarii

2 Comments

  1. pilu

    marți, 05.02.2019 la 19:44

    In fiecare an va pune zdrahonu partidului sa iesiti cu baliverne,pe care evident le credeti numai voi. Dar nu cred ca toti. V-ati umplut de penibil si cresteti zi de zi.

  2. Gelu

    miercuri, 06.02.2019 la 13:35

    Deci nu aveti ca obiectiv sa-l salvati pe Daddy de la puscarie ? Noi asa am crezut !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019. Va cânta piesa „On a Sunday” la concursul de la Tel Aviv

Publicat

Ester Peony

Ester Peony cu piesa „On a Sunday” va reprezenta România la Eurovision 2019, concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv. Show-ul selecţiei naţionale s-a desfăşurat duminică seara, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Ester Peony cu piesa „On a Sunday” (65 de puncte), Bella Santiago cu „Army of Love” (50 de puncte) […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi acuzaţii de practici ilegale: intervenţii estetice la coafor. Colegiul Medicilor a sesizat Poliţia

Publicat

sweet-estetix

O clinică de înfrumuseţare a fost reclamată la Poliţie pe motiv că ar face intervenţii estetice, precum injectarea buzelor și a pomeților, cu acid hialuronic, într-un coafor. Reprezentanţii Colegiului Medicilor Suceava spun că s-au sesizat după ce au văzut mai multe reclame în mediul online prin care un coafor promova găzduirea unui tur naţional. La […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: EUROVISION ROMANIA 2019, finala. Va fi votată piesa pentru participarea la concursul din luna mai

Publicat

finala eurovision romania 2019

Reprezentantul României la Eurovision 2019 şi piesa prezentată în acest concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv, vor fi votate duminică, în cadrul show-ului selecţiei naţionale. Spectacolul de la Sala Polivalentă din Bucureşti va fi transmis în direct la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD şi online, pe TVR+, duminică, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IGPR: Zeci de maşini cu defecţiuni tehnice majore, oprite în trafic. Aproape 6000 de amenzi date şoferilor, în 2 zile

Publicat

actiune politia RAR

Polițiștii și specialiștii R.A.R. au verificat în trafic, în două zile, peste 10.000 de autovehicule. Pentru defecțiuni la sistemele de frânare, direcție, iluminare sau alte nereguli care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, polițiștii au aplicat peste 5.700 de sancțiuni. Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 120 au fost pentru deficiențe ale sistemului de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate