Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu: Cel mai important pentru social democrați este să asigure bunăstarea pe termen lung a cetățenilor

Publicat


Dirzu parlament

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, a transmis că este sigur că România va continua să aibă o creștere economică robustă și consistentă. „Echilibrele economice se vor consolida, nivelul de trai va crește. Vor fi mai multe locuri de muncă. Leul se va aprecia. Sunt doar câteva dintre perspectivele anilor viitori determinate de cursul economiei – rezultat al aplicării programului de guvernare al PSD”, a precizat Ioan Dîrzu, într-un comunicat.

„Spre exemplu, 2019 va aduce un Produs Intern Brut de 1022,5 miliarde de lei, echivalentul unei creșteri economice de 5,5%. Aceeași creștere consistentă, de peste 5% este anticipată și pentru următorii 3 ani, până-n 2022.

Formarea brută de capital fix – respectiv investițiile în bunuri durabile – va înregistra un salt în 2019 și anii următori, respectiv va fi de 4 ori mai mare, fapt care semnifică un angajament major guvernamental în acest sens.

În 2019 se vor înființa peste 170 000 de noi locuri de muncă, astfel că numărul mediu de salariați va ajunge la 5,28 de milioane. Tendința se va menține astfel că în 2022 România va avea, în medie, 5,8 milioane de salariați.

Majorarea salariilor, potrivit legii și programului de guvernare, va face ca în 2022, salariul mediu net să fie mai mare cu 41,9% decât a fost în 2018. Puterea de cumpărare raportată la salariul mediu, va continua să crească. Cel mai mult în acest an, cu 11,8%.

Moneda națională va avea o remarcabilă stabilitate, chiar se va aprecia ușor față de euro. Astfel cursul mediu leu/euro este anticipat la 4,67 lei/euro pentru 2019 euro și va scădea ușor pentru ca în 2020 prognoza este de 4,58 lei/euro.

Prețurile vor fi stabile, în niciun an, din 2019 și până-n 2022, nu vor crește, în medie, cu mai mult de 3%.

Exporturile vor avea un ritm de creștere, în medie, de 8%, de la an la an. Ca pondere în PIB deficitul comercial se va reduce 4,5% în 2018, la 3,3% în acest an și 2,4% în 2022.

Concluzia e că viitorul arată bine cu PSD la guvernare pentru că PSD se îngrijește de bunăstarea fiecărei categorii de român”, a transmis într-un comunicat deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. pilu

    marți, 05.02.2019 la 19:44

    In fiecare an va pune zdrahonu partidului sa iesiti cu baliverne,pe care evident le credeti numai voi. Dar nu cred ca toti. V-ati umplut de penibil si cresteti zi de zi.

  2. Gelu

    miercuri, 06.02.2019 la 13:35

    Deci nu aveti ca obiectiv sa-l salvati pe Daddy de la puscarie ? Noi asa am crezut !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

23 august: Semnificaţii istorice. Se împlinesc 75 de ani de când România a întors armele împotriva Germaniei lui Hitler

Publicat

23 aug

Pe 23 august 2019 se împlinesc 75 de ani de la unul dintre cele mai controversate evenimente din istoria României. Timp de 40 de ani, până la prăbuşirea regimului comunist, pe 23 august s-a sărbătorit Ziua Naţională a României. În 23 august 1944, regele Mihai anunţa, la radio, că România întoarce armele împotriva Germaniei naziste […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Justiției propune pedepse mai mari pentru răpire, noi reguli pentru liberarea condiționată și percheziții. PROIECT

Publicat

ministerul justitiei

Guvernul va da o ordonanță de urgență privind înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni grave, proiectul propus de ministerul Justiției și prezentat joi de Ana Birchall prevăzând majorarea pedepselor pentru lipsire de libertate, condiții mai dure pentru liberarea condiționată, precum și alte reguli privind perchezițiile. „În ceea ce priveşte răpirea, propunem o incriminare mult mai aspră. Se […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Două noi aparate de radiologie, pentru pacienții Spitalului din Sebeș. Când vor fi recepționate și cât vor costa

Publicat

Spitalul Municipal Sebeș va achiziționa două aparate noi de radiologie. Cele două aparate Roentgen Digital cu două posturi, scopie și grafie, sunt destinate secțiilor de Radiologie și Imagistică Medicală și de Pneumoftiziologie. Valoarea investiției este estimată la peste 1,7 milioane de lei (aproximativ 376.000 de euro), fără TVA, aparatele urmând să fie recepționate înainte de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

890.000 de lei pentru dotarea Brigăzii Antibraconaj din cadrul AJVPS Alba. Contract de finanțare, semnat la MADR

Publicat

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba a semnat miercuri, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), un contract de finanțare prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM), în valoare de aproape 890.000 de lei, pentru dotarea cu cele necesare eradicării braconajului piscicol de pe râul Mureș și afluenții săi.  Proiectul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate