Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu: Cel mai important pentru social democrați este să asigure bunăstarea pe termen lung a cetățenilor

Publicat

Dirzu parlament

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, a transmis că este sigur că România va continua să aibă o creștere economică robustă și consistentă. „Echilibrele economice se vor consolida, nivelul de trai va crește. Vor fi mai multe locuri de muncă. Leul se va aprecia. Sunt doar câteva dintre perspectivele anilor viitori determinate de cursul economiei – rezultat al aplicării programului de guvernare al PSD”, a precizat Ioan Dîrzu, într-un comunicat.

„Spre exemplu, 2019 va aduce un Produs Intern Brut de 1022,5 miliarde de lei, echivalentul unei creșteri economice de 5,5%. Aceeași creștere consistentă, de peste 5% este anticipată și pentru următorii 3 ani, până-n 2022.

Formarea brută de capital fix – respectiv investițiile în bunuri durabile – va înregistra un salt în 2019 și anii următori, respectiv va fi de 4 ori mai mare, fapt care semnifică un angajament major guvernamental în acest sens.

În 2019 se vor înființa peste 170 000 de noi locuri de muncă, astfel că numărul mediu de salariați va ajunge la 5,28 de milioane. Tendința se va menține astfel că în 2022 România va avea, în medie, 5,8 milioane de salariați.

Majorarea salariilor, potrivit legii și programului de guvernare, va face ca în 2022, salariul mediu net să fie mai mare cu 41,9% decât a fost în 2018. Puterea de cumpărare raportată la salariul mediu, va continua să crească. Cel mai mult în acest an, cu 11,8%.

Moneda națională va avea o remarcabilă stabilitate, chiar se va aprecia ușor față de euro. Astfel cursul mediu leu/euro este anticipat la 4,67 lei/euro pentru 2019 euro și va scădea ușor pentru ca în 2020 prognoza este de 4,58 lei/euro.

Prețurile vor fi stabile, în niciun an, din 2019 și până-n 2022, nu vor crește, în medie, cu mai mult de 3%.

Exporturile vor avea un ritm de creștere, în medie, de 8%, de la an la an. Ca pondere în PIB deficitul comercial se va reduce 4,5% în 2018, la 3,3% în acest an și 2,4% în 2022.

Concluzia e că viitorul arată bine cu PSD la guvernare pentru că PSD se îngrijește de bunăstarea fiecărei categorii de român”, a transmis într-un comunicat deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. pilu

    marți, 05.02.2019 la 19:44

    In fiecare an va pune zdrahonu partidului sa iesiti cu baliverne,pe care evident le credeti numai voi. Dar nu cred ca toti. V-ati umplut de penibil si cresteti zi de zi.

  2. Gelu

    miercuri, 06.02.2019 la 13:35

    Deci nu aveti ca obiectiv sa-l salvati pe Daddy de la puscarie ? Noi asa am crezut !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități. PROIECT, la Senat

Publicat

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat. Parlamentarii propun încadrarea activității desfășurate de către categoriile de personal medico-sanitar, inclusiv de persoanele care efectuează gărzi peste programul normal de lucru, în locurile de muncă în condiții speciale. Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 15 jandarmi din Alba au participat la o acțiune de împădurire, în localitatea Bucium din Munții Apuseni

Publicat

jandarmi impaduriri

15 jandarmi din județul Alba au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în Munții Apuseni. Peste 6.000 de puieți dintre care 4.000 de molizi, 1.000 de brazi, 1.000 de larice au fost plantați sâmbătă pe o suprafață de peste 16.000,00 m² în cadrul acțiunii de împădurire organizată de un producător de bere. „<Pădurea este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Medalie de bronz pentru plt. maj. Mihai Avram de la ISU Alba, la Campionatul Național de Unifight al MAI

Publicat

unifight collage

Plt. maj. Mihai Avram din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a obținut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, la categoria 100 kilograme. În perioada 16-19 aprilie 2019, în localitatea Buziaș, județul Timiș s-a desfășurat Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne. La această competiție au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Romano-catolicii și reformații sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Câți sunt și ce obiceiuri speciale au

Publicat

În acest sfârșit de săptămână, mai mult de un milion și jumătate de catolici și reformați sărbătoresc Paștele. Majoritatea acestora sunt în Transilvania, zona din România unde se întâlnesc toate marile confesiuni creștine. Un număr destul de mare de catolici sunt însă și în Bacău și Neamț. Comunitățile catolice și reformate se pregătesc pentru Înviere, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate