Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat USR PLUS – Adrian Simion, candidat pentru Consiliul Județean: Mesaj la început de an școlar


Publicat

Dragi elevi,

Stimați părinți,

Dragi colegi,

Poate mai mult decât în alți ani, această lună septembrie a fost așteptată cu emoție de către copii, părinți și cadre didactice. Dar alături de emoție, a existat și cu multă speranță.

Am sperat cu toții că vom avea o situație clară a modului în care ne vom desfășura activitatea. Deocamdată, însă, încă mai bâjbâim în stilul tipic al românului luat pe nepregătite de venirea iernii în decembrie.

Sigur că este pandemie, sigur că este o situație cu care nu ne-am mai confruntat până acum. Dar la fel de sigur este că se putea face mai mult și de către guvern și de către autoritățile publice locale. Nu criticăm, doar observăm.

Pe de altă parte, poate că în tot răul anilor anteriori a fost și un bine – ne-am învățat să ne adaptăm din mers. O vom face și acum, sunt sigur. Până la urmă, de la Minister și până la dascălul X din satul Y, cu toții ne dorim ca ai noștri copii să poată să aibă acces la educație.

Ar fi bine să fie și condiții pentru o educație de calitate, dar aici mai avem de lucru.

Va trebui, de exemplu, să găsim soluții pentru acei copii care nu vor avea acces la orele online, fie din lipsa internetului, fie din lipsa mijloacelor tehnice, fie din alte motive. Programul „Prima tabletă” propus de USR PLUS va putea fi una dintre soluții. Îl vom propune în Consiliul Județean și sperăm să avem sprijinul tuturor pentru el.

Oricât aș fi de subiectiv, ca și dascăl, cred cu tărie că atunci când este vorba de interesul elevilor, al copiilor noștri, nu trebuie să mai fie vorba de discuții de ordin politic, ci de acțiune în direcția rezolvării problemei apărute.

Va trebui, de asemenea, să rezolvăm problema condițiilor de desfășurare în siguranță a orelor fizic, la școală. Și mă gândesc la diverse situații, de la asigurarea soluțiilor de dezinfectare și a măștilor pentru elevi, până la modalitatea în care fiecare școală va reuși să își organizeze cursurile, mai ales dacă nu va avea spații suficiente.

Și, dacă tot aminteam de banalele măști, mă întreb cum vor reuși elevii (mai ales cei mici), să se obișnuiască să le folosească în mod corect pe toată durata programului școlar și ce vom face acolo unde resursele financiare vor fi atât de limitate încât măștile vor deveni o cheltuială semnificativă pentru părinți.

Și mai sunt și alte probleme, am dat doar două exemple.

Așteptam și aici niște soluții clare din partea Ministerului. Poate au apărut în spațiul public și nu le-am văzut. Dar am impresia că și de data aceasta, dincolo de documente trimise în teritoriu cu recomandări mai mult sau mai puțin eficiente, sarcina grea a fost lăsată pe umerii ISJ-urilor, care, prinse și ele între ciocan și nicovală, au rezolvat ce au putut rezolva și restul greutăților le-au transferat către unitățile școlare pe principiul: „Dragi colegi, avem maximă încredere în dumneavoastră că vă veți descurca fiecare, după cum puteți”. Este onorantă această încredere, dar nu ar strica și ceva sprijin efectiv.

Iată de ce cred că este nevoie de implicare mai serioasă din partea autorităților publice județene și locale.

USR PLUS a propus și va mai propune soluții eficiente. Și nu ne vom opri aici, pentru că suntem conștienți de faptul că educația este unul dintre darurile cele mai de preț al fiecărui in­di­vid; iar aceasta ar tre­bui să fie de­viza fiecăruia din­tre noi: cadre di­dac­tice, elevi, părinți, reprezentanți ai comunității.

Fie ca Bunul Dumnezeu să ne dea tuturor multă sănătate și putere de muncă, să lumineze mințile elevilor, să sporească râvna cea stăruitoare a dascălilor și să întărească inimile părinților întru încredere spre reușită! Un nou an școlar de excepție, cu împliniri, bucurii şi satisfacţii!

Prof. Adrian SIMION,

Candidat pentru Consiliul Județean din partea USR PLUS Alba

Acest articol a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România – Organizația Județeana Alba, parte a alianței electorale “Alianța USR PLUS”,

Cod mandatar financiar: 21200251

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

TOATE școlile vor fi închise timp de trei zile, înainte și după alegeri. Monica Anisie: Cursurile vor fi continuate online

Publicat

Toate școlile își suspendă cursurile fizic timp de 3 zile, înainte și după alegeri, anunță ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit StirileProTV. Orele vor continua online, a precizat Anisie.

Cursurile din instituțiile de învățământ, adică școli, grădinițe și licee vor fi suspendate vineri, 25 septembrie, luni 28 septembrie și marți, 29 septembrie.

Prin închiderea școlilor, practic acestea vor funcționa la fel ca în scenariul roșu, cu toate cadrele didactice acasă, toți elevii acasă și cursuri desfășurate online.

Urmează ca luni dimineață să fie stabilit dacă această măsură de supendare a cursurilor fizice va fi luată și pentru ziua de joi, 24 septembrie, a mai spus ministrul.

Luni și marți cursurile fizic rămân suspendate pentru a se igieniza și dezinfecta toate sălile în care a avut loc procesul electoral.”

Sursă: Edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele UDMR Alba: Prefectul refuză să îl elibereze din funcție pe primarul demisionar din Rimetea

Publicat

Președintele UDMR Alba, Arpad Ladanyi îl acuză pe Prefectul județului, Nicolae Albu, că refuză să îl elibereze din funcția de primar al comunei Rimetea, pe Szocs Francisc, care și-a dat demisia din partid în urmă cu mai multe luni. 

”Deși Szocs Francisc și-a dat demisia din UDMR din data de 30 iulie – ceea ce are ca și consecință încetarea mandatului de primar de drept – prefectul refuza emiterea ordinului de încetare, astfel Szocs Francisc exercită în continuare atribuțiile de primar al Comunei Rimetea.

CITEȘTE ȘI: Demisie-surpriză a unui primar din Alba. Partidul cu care a câștigat alegerile în 2016 a notificat Prefectura

Refuzul prefectului de a emite ordinul de încetare a mandatului de primar întrunește elementele constitutive al infracțiunii de abuz în serviciu”, a declarat pentru alba24.ro, Arpad Ladany, președintele UDMR Alba.

În replică, contactat de alba24.ro, Prefectul Nicolae Albu a declarat că nu există rea voință sau discriminare. Acesta a spus că procedura a fost demarată de către Instituția Prefectului, după solicitarea UDMR și că termenul de rezolvare a cererii este de 30 de zile.

Mai mult de atât, Albu a declarat că cererea este înregistrată și prelucrată la biroul juridic al instituției.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Captură impresionantă de droguri a procurorilor DIICOT Alba Iulia: Cocaină în valoare de 80.000 de euro, în urma unui flagrant

Publicat

droguri

Procurorii Serviciului Teritorial DIICOT Alba Iulia au făcut o captură impresionantă de droguri în valoare de aproximativ 80.000 de euro. 

Potrivit surselor juridice alba24.ro, în urma unui flagrant realizat de procurorii DIICOT și forțe de intervenții, în urmă cu câteva zile, asupra unui bărbat au fost găsite aproape 800 de grame de cocaină.

Prețul de vânzare pe stradă al unui gram de cocaină se ridică și la 100 de euro.

Bărbatul asupra cărora au fost găsite drogurile a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată de magistrații Tribunalului Alba, la propunerea procurorilor DIICOT.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea reluarea proiectului de regionalizare a României: ”Se vorbea de acei guvernatori pe zone”

Publicat

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că intenționează reluarea proiectului de regionalizare a României, într-o viitoare guvernare social-democrată.

În opinia sa, aceasta ar presupune reforma administrativ-teritorială a României.

„Îmi aduc aminte în programul de regionalizare când se vorbea de acei guvernatori pe zone, pe sistemul francez, de fapt asta era ideea principală, ca în aceleaşi zone să nu existe diferenţe majore de dezvoltare.

Şi cred că nu ar fi rău ca într-o viitoare guvernare să reîncepem acea discuţie care a fost implementată în Polonia şi a avut un randament foarte bun”, a declarat Ciolacu în Hunedoara.

Un proiect vechi, îngropat între timp de politicieni, se vorbea despre opt regiuni, păstrând în același timp judeţele. Tot atunci se vorbea și despre parlamente regionale și de păstrarea celei mai mari părți a banilor din taxe și impozite în zonele în care au fos colectaţi.

Actuala împărțire a României datează din 1968, iar datele financiare arată că cele mai multe dintre cele 3.000 de comune și orașe mici sunt falimentare, neputând să-și acopere costurile de funcționare.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate