Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Conducere nouă la Fabrica de Arme Cugir, după reclamațiile lui Florin Roman privind ”incidentele grave care au avut loc acolo”

Publicat

fabrica de arme cugir 2

Directorul general al Fabricii de Arme Cugir a fost schimbat, iar o parte din structura Consiliului de Administrație a fost modificată.

Noul director general este Grațian Duma, care l-a înlocuit pe Gheorghe Sava. De asemenea a fost înlocuit și directorul adjunct Nicolae Mihăilesc, deși siteul fabricii nu a fost adus la zi și îi menționează pe cei doi în continuare, în funcții.

Deputatul de Alba, Florin Roman, a reclamat în repedate rânduri ”incidentele grave care au avut loc acolo”.

Un document al Ministerului Economiei, vorbește despre dosare penale în lucru la Poliția Orașului Cugir și despre schimbarea conducerii de la data producerii incidentelor respective. 

Nu trebuie neglijat însă că un alt factor care a contribuit la schimbarea conducerii este și instalarea unui nou guvern, vechea echipă de management a fabricii fiind apropiată de PSD. 

De alfel, acesta a lansat acuzații dure, de mai multe ori, managementul fabricii, despre care spus că au salarii foarte mari, în timp ce oamenii din secții lucrează în condiții dificile și se expun accidentelor.  

La jumătatea lunii decembrie, deputatul de Alba, Florin Roman, a transmis Ministerului Economiei o întrebare referitoare la măsurile luate pentru ”demiterea conducerii Fabricii de Arme Cugir, ca urmare a incidentelor grave care au avut loc acolo”. 

Răspunsul a fost transmis prin intermediul Secretariatului Camerei Deputaților. 

”Referitor la accidentul de muncă din anul 2018, soldat cu decesul unei persoane, precum și la accidentul de muncă din anul 2019 ce a avut ca urmare vătămarea unei persoane, au fost întocmite dosare penale ce se află în cercetare la Poliția Orașului Cugir.

Date fiind aceste considerente vă aducem la cunoștință faptul că de la data producerii acestor accidente, a fost schimbat directorul general al societății și s-a modificat componența Consiliului de Administrație. 

Menționăm că Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri va dispune o analiză privind managementul la nivelul fiecărui operator economic din industria națională de apărare, aflat sub autoritatea sa” a transmis oficial ministrul Virgil Daniel Popescu”. 

Florin Roman face apel în interpelarea sa la o serie de accidente petrecute acolo.  

  • 17 iulie 2019: Un muncitor a fost lovit de o piatră de polizor la cap și se pare că a ajuns în stare gravă la spital. Autoritățile au ținut accidentul secret. Nici o comunicare publică nu a fost  transmisă din partea instituțiilor statului, până la solicitarea Alba24
  • 17 mai 2019: Un angajat de la Fabrica de Arme din Cugir a fost rănit într-un accident de muncă petrecut în poligonul de încercare al unităţii. A fost împuşcat în picior.
  • 12 noiembrie 2018: O femeie și-a pierdut viața după ce a explodat muniția de încercare a produselor, într-un poligon subteran.

Citește și: FOTO-VIDEO: EXPLOZIE de muniție și INCENDIU la un depozit al Fabricii de Arme din Cugir. O persoană DECEDATĂ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax