Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curtea Constituţională a decis: Comasarea alegerilor este neconstituţională. Alegerile locale ar putea fi în iunie, iar cele parlamentare în noiembrie

Publicat

Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională. Acesta este decizia Curţii Constituţionale, care admis astfel sesizarea USL, prin care se susţinea că „respingerea moţiunii de cenzură, prin obligarea parlamentarilor puterii să nu participe la vot, nu face decât să menţină România pe calea derapajului autoritarist pe care a intrat în ultimii ani”.

USL a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că solicită CCR “o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie”.

Guvernul şi-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, şedinţa Parlamentului în acest sens având loc în 15 decembrie 2011. O dată de desfăşurare a acestora ar fi urmat să fie stabilită oficial, prin HG, din datele de până acum fiind în discuţii luna noiembrie 2012.

La începutul acestei săptămâni, premierul a precizat că ar putea fi luată în discuţie devansarea acesteia cu două luni.

Cum decizia Curţii Constituţionale arată că alegerile comasate nu vor mai avea loc, o dată aproximativă a desfăşurării alegerilor separat a fost precizată de prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde. Acesta a declarat, pentru Mediafax, că alegerile locale vor avea loc în prima duminică din iunie şi cele parlamentare, „la timp”.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax