Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De ce apar rezultate false, uneori, la testarea pentru noul coronavirus. Explicațiile unui medic specialist

Publicat

Explicații pentru situațiile în care apar rezultate fals negative sau positive după testarea cu aparatele RT-PCR (Reverse transcription olymerase chain reaction) au fost date de medici specialiști. Aceștia susțin că testul este extrem de sensibil.

În prezent, nu există vreo analiză care să fie superioară acestui test şi este folosit acum pentru diagnosticul iniţial al Covid.

„Testul acesta este foarte sensibil. De exemplu, dacă treci pe stradă sau în acel spital şi ţi se face testul şi cineva a expirat, a tuşit în preajma ta şi ai câteva copii din acel virus în gât, tu poţi în momentul acela să fii declarat pozitiv. Dar tu nu vei lua boala, pentru că acele câteva copii de virus din gât care sunt găsite în momentul respectiv vor fi ori curăţate de către mucus, ori de către macrofage sau pur şi simplu nu sunt o doză infectantă”, spune Radu Ciornei, doctor în imunologie, microbiologie şi genetică moleculară, potrivit Mediafax, citat de digi24.ro.

Conform acestuia, teste fals negative pot fi din multe cauze: pot fi erori umane, erori de protocol, eroare de recoltare, reactivii pot fi expiraţi, ţinuţi în condiţii necorespunzătoare.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax