Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dezvoltatorii imobiliari, scutiţi de impozitul pe clădiri până la finalizarea construcţiei. Propunere legislativă, adoptată de Senat

Publicat

constructiiO propunere legislativă potrivit căreia dezvoltatorii imobiliari vor fi scutiți de plata impozitului/taxei pe clădiri, pentru clădirile, construcție nouă, a fost adoptată marți, de Senat. Scutirea urmează a se aplica de la momentul finalizării construcției până la data valorificării acesteia prin vânzare sau cedarea folosinței, transmite News.ro.

Propunerea legislativă pentru completarea Codului Fiscal are ca obiect de reglementare extinderea scutirilor de la plata impozitului/taxei pe clădiri, cu o nouă categorie de clădiri, respectiv „cladirile, construcție nouă, edificate de o societate sau o persoană fizica autorizată, în condițiile legii, exlusiv în scopul comercializării”.

Scutirea se aplică de la momentul finalizării construcției până la data valorificării acesteia prin vânzare sau cedarea folosinței.

Inițiatorul proiectului, senatorul Șerban Nicolae, precizează în expunerea de motive că dezvoltatorul imobiliar construiește cu forțe proprii, în cadrul și potrivit obiectului de activitate – ca o activitate de producție – o clădire, obținând un produs finit destinat ulterior comercializării, ca marfă.

„În prezent, potrivit legii, după finalizarea construcției și obținerea produsului finit, constructorul este obligat să înregistreze imobilul edificat la compartimentul de impozite și taxe locale, în vederea impozitării”, se mai precizează în expunerea de motive, precizandu-se că „similitudinea dintre producătorul de imobile construite și producătorul de mijloace de transport este, practic, perfectă”.

Guvernul nu a susținut propunerea legislativă, apreciind că „prevederea impusă este lipsită de precizie și claritate”. În plus, spune Executivul, prin propunerea legislativă este afectat bugetul autorităților locale, fără ca initiatorul să menționeze sursa de acoperire a acestor minusuri la bugetul local.

Proiectul urmează să meargă la Camera Depuțatilor, care este for decizional în acest caz.

sursa: hotnews.ro, news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax