Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevi de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au obținut premii la trei concursuri școlare

Publicat

Mai mulți elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au obținut clasări pe podium, la trei concursuri școlare diferite, în domeniile literaturii și al creativității științifice.

Festivalul concurs „Liviu Rebreanu – satul românesc” (Aiud)

Elevii caporal Roxana Bizău și Ștefan Orlea (clasa a X-a) au fost premiați la două concursuri literare, menite să-i apropie pe elevi de valorile culturale autohtone.

Apropiați de domeniul creației literare, cei doi elevi, pregătiți de doamna profesoară de limba și literatura română, Cosmina Mircea, au avut ocazia de a-și valoriza competențele de comunicare și cele de analiză critică a textului literar, fiind premiați pentru abordarea lor creativă.

La Festivalul concurs „Liviu Rebreanu – satul românesc” (Aiud) eleva caporal Roxana Bizău a obținut Premiul I, iar elevul Ștefan Orlea, Premiul III.

Concursul de Poezie, Proză și Eseuri critice „Nichita Stănescu – Dreptul la timp” (Ploiești)

Un alt eveniment cultural care a adus premii elevilor pasionați de literatură a fost Concursul literar județean cu participare regională de Poezie, Proză și Eseuri critice „Nichita Stănescu – Dreptul la timp” (Ploiești).

La acest concurs, eleva caporal Roxana Bizău a obținut Premiul III la secțiunea eseu critic, prin redactarea unei lucrări pornind de la un text liric propus de organizatori, poezia „Rugăciunea”. Evenimentul cultural a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Colegiul Național „I.L. Caragiale” Ploiești.

Olimpiada de creativitate științifică

Pasiunea și competențele elevilor militari în domeniul științific și tehnic au fost exprimate în cadrul Olimpiadei de creativitate științifică – echipe, etapa județeană.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a fost reprezentat la acest concurs de două echipe, coordonate de profesorii Dorina Filipescu (fizică) și Dan Anca (istorie), înscrise la secțiunea Tehnologia informației.

Echipa formată din elevii caporal Ștefan Dulea și Gabriel Băldean a obținut Premiul II, iar echipa din care au făcut parte elevul caporal Brian Andrea și eleva fruntaș Maria Dulea, a primit Premiul III, potrivit unui comunicat publicat de către reprezentanții colegiului pe pagina de Facebook.

foto: Facebook/ Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax