Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii vor recupera cursurile pierdute. Ministrul Educaţiei: „Profesorii pot programa recuperarea orelor până la sfârşitul anului şcolar”

Publicat

copii elevi temeElevii care nu se duc în aceste zile la școală, din cauza condițiilor meteo, vor recupera orele pierdute, până la sfârşitul anului şcolar. Acesta vor putea fi programate de către profesori. Aproape 4000 de elevi din Alba vor avea de recuperat cursurile pierdute.

„Profesorii pot programa recuperarea orelor până la sfârşitul anului şcolar. Este vorba despre ore de evaluare şi nu de predare”, a explicat, pentru News.ro, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Liviu Pop.

Întrebat dacă inspectoratele au trimis note privind suspendarea cursurilor către toate unităţile de învăţământ, atât din sistemul public, cât şi privat, Liviu Pop a spus că este vorba de toate unităţile autorizate provizoriu sau acreditate.

„Vorbim de toate unităţile de învăţământ din reţeaua Ministerului Educaţiei, de stat sau private, autorizate provizoriu şi acreditate. Despre conţinutul notelor către şcoli trebuie să vorbiţi la inspectoratele şcolare”, a adăugat secretarul de stat.

Reamintim că în județul Alba aproape 4000 de elevi şi preşcolari din judeţul Alba nu au mers, marţi, la şcoală, din cauza temperaturilor scăzute şi a problemelor de încălzire a sediilor unităţilor de învăţământ, potrivit datelor centralizate de IŞJ. Şcoli şi grădiniţe din alte cinci comune din judeţ vor fi închise, cel puţin miercuri şi joi.

Miercuri, 11 ianuarie şi joi, 12 ianuarie, nu merg la şcoală copiii din comunele Poşaga de Jos (36 de elevi şi preşcolari) şi Bistra (454 de elevi şi preşcolari).

În perioada 11-16 ianuarie sunt închise şcolile din comuna Şugag (334 elevi), iar în perioada 11-13 ianuarie, cei din Şpring (280 elevi) şi Berghin.

Vezi şi Aproape 4000 de copii din Alba nu au mers la şcoală, din cauza gerului. Unităţile de învăţământ ÎNCHISE în această săptămână

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax