Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Eveniment rar la Alba Iulia: Biblioteca Batthyaneum va fi deschisă publicului larg, pentru vizitare. Programul și acte necesare

Publicat

Un eveniment rar se va întâmpla la Alba Iulia, pe 17 noiembrie. Biblioteca Batthyaneum va fi deschisă publicului larg, între orele 11.00 și 17.00.

De regulă accesul în Bibliotecă se face pe bază de cerere, cerere care trebuie să fie aprobată și mai tot timpul biblioteca este deschisă doar cercetătorilor. 

Potrivit reprezentaților instituției, pe data de 17 noiembrie 2021 se împlinesc 223 de ani de la moartea episcopului Ignatius de Batthyán.

La data respectivă, biblioteca va putea fi vizitată, fără nicio aprobare prealabilă, între orele 11:00 – 17:00.

Totuși, vizitatorii sunt rugați să aibă cartea de identitate la ei, și dovada faptului că au fost vaccinați, conform Ordinului Comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății nr. 3546/2021.

Grupurile de vizitatori nu pot fi mai mari de maxim 10 persoane. Porțile Bibliotecii se vor deschide pentru publicul vizitator de la ora 11:00.

Lansarea expoziției, „Un proiect european – preocupările astronomice ale episcopului Ignatius de Batthyán”, va avea loc începând cu ora 10:00, în prezența profesorului dr. Adrian Cioroianu, fost ambasador UNESCO și directorul general al Bibliotecii Naționale a României.

Lansarea expoziției se va desfășura în cerc restrâns, fără prezența publicului vizitator.

Ziua porților deschise este un eveniment unic; după această dată, Biblioteca rămâne deschisă doar cercetătorilor.

Deși sala Observatorului astronomic nu este accesibilă, vizitatorii vor descoperi în cadrul expoziției instrumente astronomice interesante, cărți vechi și documente rare din istoria Observatorului astronomic batthyanian. Accesul va fi permis și în sala Aula Magna, au transmis reprezentanții instituției într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax