Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVENIMENTELE de WEEKEND din Alba: Festivalul „Strugurele de Aur” la Alba Iulia, „Retromobil” la Sebeş, „Toamna Cugireană” şi competiţii sportive. PROGRAM


Publicat

Untitled collage(1)Regal folcloric, meciuri de tenis, maşini de epocă, expoziţie cu machete unicat de aeronautică şi spectacol cu vedete de muzică uşoară. Sunt reperele de weekend pentru distracţia din judeţul Alba.

Şi cum vremea încă este frumoasă, la mijloc de septembrie, puteţi să vă bucuraţi din plin de ieşiri în aer liber, atât în Cetatea Alba Carolina, cât şi în locuri cu peisaje spectaculoase din judeţ.

Vă prezentăm reperele de petrecere a timpului liber în acest weekend, în Alba:

 

 

 

 

Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”, ediţia a XVII-la, la Alba Iulia şi Jidvei (FOTO-VIDEO)

21769404_1249244138555443_298839043_oJoi după-amiaza, a început o nouă ediţie, a XVII-a, a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”, la Alba Iulia  şi Jidvei. Anul acesta, pentru premiile din concurs concurează 36 de tineri solişti vocali şi instrumentişti din ţară.

Citește și FOTO: Preselecția pentru Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” 2017. LISTA celor 36 de concurenți selectați

 

21745198_1249245271888663_549189312_oTimp de patru zile, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și pe scena Pieței Centrale din localitatea Jidvei, vor evolua în concurs soliști vocali și instrumentiști, precum și artiști îndrăgiți ai folclorului românesc, în secțiunea de recitaluri care va încheia fiecare seară. Concursul va fi transmis în direct la TVR3 și la Radio România Cluj, iar recitalurile vor fi înregistrate și transmise ulterior în cadrul emisiunii de televiziune „Tezaur Folcloric” de la TVR1.

Concursul se derulează pe două secțiuni: soliști vocali și soliști instrumentiști. Repertoriul concurenților va pune în valoare specificul zonei etnofolclorice pe care o reprezintă, iar interpretarea cântecelor alese va dezvălui cu siguranță publicului noi talente.

21754795_1249244011888789_414946918_oVezi FOTO-VIDEO: A început XVII-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”. Patru zile de spectacol autentic românesc, la Alba Iulia și Jidvei

Sâmbătă, 16 septembrie 2017, de la ora 17.30, vor fi Gala Laureaţilor și recitaluri, la Alba Iulia, iar duminică, 17 septembrie 2017, de la ora 18.00, vor fi Ecoul Galei Laureaţilor și recitaluri, la Jidvei.

An de an, Festivalul – Inițiat și susținut de compania Jidvei în urmă cu peste un deceniu și jumătate – a crescut atât prin prisma valorii interpreților prezenți în recital și a concurenților care au evoluat în concurs, cât și datorită preocupării și eforturilor constante ale organizatorilor de a inova și de a ridica standardele de exigență.

Vezi integral 14-17 septembrie: Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”, ediția a XVII-a, la Alba Iulia și Jidvei. PROGRAMUL evenimentului

cupa florea grup 2017Cupa „Florea Grup” la tenis de câmp, a treia ediție, la Alba Iulia

Prima competiție locală de tenis de câmp din acest an va fi „Cupa Florea Grup”.  Evenimentul, aflat la cea de a treia ediție, va avea loc în perioada 15 – 17 septembrie 2017, pe terenurile Tenis Pro Lincă, în Cetatea Alba Carolina.

Meciurile se vor juca pe terenurile de pe Aleea Sf Capistrano, nr 1, Alba Iulia, la dublu, iar categoriile sunt: Open Partener, 35 – 50 ani,  50 – 60 ani și + 60 ani. Partidele se dispută în grupe de patru echipe (după caz, trei sau cinci), după sistemul „fiecare cu fiecare”, două seturi. La 1-1, tiebreak 10 puncte.

Vezi şi În weekend: Cupa „Florea Grup” la tenis de câmp, a treia ediție, la Alba Iulia. Înscrieri, până vineri

 

 

Tropote în Ţara Vinului, duminică, la Alba Iulia

tropote 1O nouă ediţie a evenimentului devenit deja tradiție, „Tropote în Țara Vinului”, se desfăşoară duminică, de la ora 12.00, în Poligonul Jandarmeriei din Micești.

Organizatorii au pregătit și în acest an concursuri de călărie viteză și tracțiune, recompensate cu diplome și premii în bani și saci cu cereale. Aspiranții la câștigarea celor două competiții sunt așteptați să se inscrie începând cu ora 10.30. Publicul prezent va îndeplini și rolul de juriu, pentru a premia „Cel mai frumos cal”.

Atmosfera sărbătorii de toamnă va fi întreținută de artiști și formații din județul Alba și nu numai.

În programul evenimentului, începând cu ora 12:00 sunt incluse parada cailor înscriși în concurs, prezentarea Regulamentului la Secțiunea călărie – viteză, concursul de călărie, prezentarea Regulamentului la Secțiunea tracțiune, concursul de tracțiune, concursul „Cel mai frumos cal” – premiul publicului şi premierea câștigătorilor la toate cele trei probe.

Retromobil Sebes (afis)„Retromobil”, la Sebeş Paradă cu mașini de epocă, expoziție de machete și artiști renumiți

Va fi weekend de poveste şi la Sebeş. Este organizat evenimentul „Retromobil vine în oraşul tău”, iar cu această ocazie vor putea fi admirate automobile de epocă, păstrate în condiţii excelente, de pasionaţi. Vor fi prezentate de vedeta de televiziune Roxana Ciuhulescu.

De asemenea, va fi prezentată o expoziţie cu machete unicat ale unor aparate de zbor celebre şi sâmbătă seara este spectacol cu Paula Seling, Vlad Miriță, Florin Coșuleț, Ciprian Dancu, Denisa Moga.

Vezi şi 15-17 septembrie: „Retromobil vine în orașul tău”, la Sebeş! Paradă cu mașini de epocă, expoziție de machete și artiști renumiți, într-un weekend de poveste. PROGRAM

Citeşte şi SÂMBĂTĂ, la Sebeș: Expoziția “Istoria aeronauticii din Transilvania”. Sunt prezentate machetele unor aparate de zbor celebre

Sâmbătă şi duminică, la Cugir: Festivalul „Toamna Cugireană”

toamna cugireana afisOrașul Cugir sărbătorește în 2017 ediția jubiliară a Festivalului „Toamna Cugireană” , eveniment organizat de 20 de ani, în fiecare toamnă

Va avea loc în perioada 16-17 septembrie, în piața Consiliului Europei de pe Str. 21 Decembrie 1989 (lângă SC UM Cugir SA), cu mențiunea că anumite acțiuni se vor desfășura și pe străzile I.L. Caragiale și Stadionului.

Din 15 septembrie 2017, ora 16.00 până în 18 septembrie, ora 6.00, circulaţia rutieră va fi interzisă pe străzile menţionate mai sus, urmând ca traficul auto să fie deviat pe străzile V. Alecsandri, Unirii şi Victoriei, cu marcaj rutier corespunzător.

Evenimentul începe sâmbătă dimineaţa, la ora 10.00, cu prezentarea delegaţiilor oficiale de peste hotare şi fanfara „Augustin Bena”. Urmează spectacol cu trupe locale, iar seara este concert Voltaj. Duminică, vor fi parada portului popular, demonstraţii de off-road, spectacole cu ansambluri folclorice. Seara vor fi jonglerii cu foc şi concerte Antonia şi Horea Brenciu Orchestra. Totul se încheie cu focuri de artificii.

 

 

dendrologicSunt doar câteva repere pentru un weekend memorabil în judeţul Alba. Nu uitaţi că în fiecare zi, de la ora 12.00, este ceremonialul Schimbului de Gardă a Cetăţii (Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia), vineri de la ora 18.00 este spectacol de reconstituire istorică – Garda Apulum, la Poarta IV a Cetăţii.

Vezi În WEEKEND: Evenimente cu Garda Apulum, la Alba Iulia. Reprezentaţie în faţa Porţii IV a Cetăţii, de la ora 18.00 şi tabără antică

De asemenea, este deschis Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Numit „minunea peisagistică a Transilvaniei”, Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 19 de hectare, cu specii diverse de copaci, plante, flori şi faună, dispune de alei de promenadă, locuri de odihnă, podețe şi o parcare de 600 mp.

Vezi şi FOTO-VIDEO: S-a deschis Muzeul Parcului Dendrologic de la Alba Iulia. Alee terapeutică, pe care vizitatorii se pot plimba desculţi

Citeşte şi FOTO | Parcul Dendrologic Alba Iulia, „colțul de rai” de pe Valea Popii


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


TOP articole in ultimele zile

Publicitate

EVENIMENT

Scrisoare deschisă: Mai multe cadre medicale din țară, cer pensie de urmaș pentru copiii lor, dacă vor muri la datorie

Publicat

Într-o scrisoare deschisă adresată autorităților, ONG-ul Alianța Medicilor cere o lege prin care copiii cadrelor medicale să beneficieze de pensie de urmaș, în cazul în care, aceștia vor muri la datorie, în lupta cu noul coronavirus.

De asemenea, în scrisoarea respectivă, cadrele medicale, mai arată că bonusul de 500 de euro, promis de președintele țării, Klaus Iohannis, nu va rezolva problema, ci că au nevoie de echipamente de protecție, circuite corecte și camere de decontaminare.

” Scrisoare deschisă pentru toți decidenții,

Dacă nu ni se vor da asigurări și o lege clară, potrivit căreia copiii noștri (indiferent de vârsta acestora, aflați la studii sau încă sugari) vor avea asigurată toată viața pensie de urmaș în caz de deces (din cauza COVID-19), ne rezervăm dreptul de a demisiona.

Suntem foarte mulți în situația soț-soție care lucrează în domeniul sănatății (medic – medic; asistent – asistent; medic – asistent; asistent – infirmieră și toate celelalte relații posibile).

Nu avem nevoie de bani în plus ca să muncim și să ne facem datoria!

Este revoltător! Avem nevoie de echipamente de protecție, de circuite corecte, de camere de decontaminare la ieșirea din zona roșie și, mai ales, avem dreptul să ne știm copiii la adăpost, în caz de îmbolnăvire.

Echipament corespunzător de protecție înseamnă:

1) Pentru ATI și specialități chirurgicale: mască ffp2/ffp3, viziere, bonetă, PPE, cizme de cauciuc, două perechi de mănuși chirurgicale;
2) Pentru restul personalului din specialitățile medicale: măști ffp2/ ffp3, vizieră, bonetă, halat chirurgical impermeabil, două perechi de mănuși și botoși lungi.

Subliniem că toți cei care lucrăm în spitale, de la portar, brancardier și până la medicii cei mai expuși – ATI-iști, ORL-iști, infectioniști, chirurgi – ne dorim să muncim în condiții de deplină siguranță pentru că, odată infectați, reprezentăm un pericol pentru pacienții noștri, colegi și pentru toți cei cu care venim în contact.

Pericolul de a ne transforma în vectori este mare și un singur infectat în spital ne poate infecta pe toți, iar cei infectați nu pot folosi nimănui, nici măcar celor pe care ar trebui să îi trateze.

Ne întrebăm: rezolvă cei 500 de euro promiși problemele personalului medical? Evident, nu. Ei se adresează unei presupuse nevoi financiare care nu există. Toți am cerut echipamente de protecție, teste, circuite, protocoale și nu am primit decât foarte puțin. Și le cerem nu pentru că ne e teamă pentru noi, ci pentru că odată infectați suntem un pericol, o bombă cu ceas pentru pacienți, pentru colegi și, nu în ultimul rând, pentru familiile noastre. Asta vrem: siguranță pentru toată lumea!

Nu este admisibil să avem protocoale pentru cei decedați și nicio asigurare pentru urmașii personalului din sănătate ce poate fi afectat de pandemie .
Nu suntem datori numai față de pacienți, ci si față de urmașii noștri.
Găsiți soluții viabile pentru ca toți cei ce lucrăm în domeniul sanitar să o putem face protejați, în condiții de siguranță și, dacă se poate, sustineți-ne cu tot ce puteți ca să ne putem trata pacienții și să fim sănătoși!

În cazul în care se va ajunge la primirea celor 500 de euro, fără posibilitate de refuz, donarea lor către o cauză pe care o susținem este de dorit, în contextul în care nu acesta este sprijinul pe care îl solicităm!”, se arată în scrisoarea postată pe pagina Alianța Medicilor.

Scrisoarea este semnată de doctor Bogdan Tănase, președinte al ONG-ului, Alianța Medicilor.

Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical este o organizaţie nonprofit constituit dintr-o mişcare spontană pe Facebook, la care au participat în jur de 30.000 de cadre medicale şi membrii ai societăţii civile din toată ţara. Alianţa Medicilor pledează pentru o creştere a finanţării sistemului medical, venituri comparabile cu cele din ţările Uniunii Europene, militează împotriva managementului defectuos al sistemului medical şi promovează eforturile deosebite ale corpului medical pentru un act medical responsabil şi de calitate.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Câte persoane se află în izolare și în carantină în județul Alba. Amenzi de peste 250.000 de lei date de autorități în 24 de ore

Publicat

În județul Alba se află 345 persoane în carantină şi 1.298 persoane izolate la domiciliu. Au ieşit din carantină 94 de persoane, iar din izolare la domiciliu 2.582 persoane, potrivit celor mai recente date transmise de reprezentanții Prefecturii Alba.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, 236 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.555 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Ca urmare a acțiunii au fost aplicate 211 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 256.100 lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare.

De la debutul epidemiei, polițiștii din Alba au aplicat 2.260 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.985.450 de lei.

În ultimele 24 de ore, 123 de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, astfel:

Misiuni de escortare a convoaielor auto
Asigurarea măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină
Misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare.
În urma acțiunilor specifice au fost aplicate desfășurate de echipajele de jandarmi, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare.

sursă foto: Prefectura Județului Alba, imagine de arhivă, rol reprezentativ.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect: Permisele de conducere reținute de Poliție nu vor mai fi predate personal de către șoferi

Publicat

politia-rutiera

Un proiect de ordonanță de urgență prevede că șoferii nu vor mai fi obligați să predea personal permisele de conducere, în situația în care polițiștii rutieri au dispus suspendarea acestora.

Actul de modificare a Codului Rutier propune ”derogarea de la obligativitatea contravenientului de a preda permisul de conducere personal ori prin reprezentant convenţional, în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei şi reglementarea predării acestuia exclusiv prin servicii de curierat, cu aviz de primire”.

De asemenea, ”permisul de conducere reţinut se restituie titularului la adresa de corespondenţă precizată cu ocazia transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenţionale”.

Derogările ar urma să fie aplicate în perioada stării de urgență, pentru a evita prezenţa conducătorilor de autovehicule, de tractoare agricole sau forestiere ori de tramvaie la sediul poliţiei rutiere.

Cererile de restituire, la încetarea cauzelor pentru care au fost reţinute, ar urma să fie transmise prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii acestora, precum fax, e-mail, curier rapid, iar restituirea documentelor să se realizeze la adresa de corespondenţă precizată de către titular în cuprinsul cererii.

”În cazul contestării procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției la regimul rutier, contravenientului îi revine obligația de a prezenta la unitatea de poliție din care face parte agentul constatator, personal sau prin reprezentant convențional, dovada înregistrării plângerii la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta. Astfel, este necesară stabilirea unei derogări, pe întreaga durată a stării de urgență, în sensul că dovada înregistrării plângerii contravenționale se realizează printr-un document emis de către instanța de judecată sau printr-un extras de pe portalul instanțelor de judecată w.w.w.portal.just.ro, iar transmiterea la unitatea din care face parte agentul constatator să se realizeze prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, precum fax, e-mail, curier rapid. Subsecvent, permisul de conducere reținut se restituie titularului la adresa de corespondență precizată cu ocazia transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenționale”, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului.

AICI, proiectul integral.

AICI, nota de fundamentare.

surse: digi24.ro, mai.gov.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: În județul Alba nu există focare de coronavirus, ci doar cazuri izolate de infectare

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

În județul Alba nu există momentan focare de coronavirus, ci doar cazuri izolate. Mai mult, la ora actuală nu există cazuri de infectare intraspitalicești, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

” În toate cazurile confirmate pozitiv COVID-19 identificate în judet, medicii epidemiologi ai DSP Alba au demarat anchete epidemiologice privind stabilirea contactilor.

Conform procedurii, contactii direcți ai unei persoane depistate pozitiv se izolează, contactii direcți care prezintă simptomatologie specifica COVID-19 se testează și după caz se transporta la unități sanitare. Cadrele medicale care au întrat în contact cu bolnavi COVID-19 și prezintă simptome vor fi testate cu prioritate, folosirea materialelor de protecție fiind obligatorie.

Spitalele din județ dețin materiale de protecție pe care sunt obligate sa le pună la dispoziția cadrelor medicale.

Acestea sunt protocolale naționale, iar DSP Alba nu face altceva decât sa le respecte și sa le pună în aplicare. Nu se fac teste la cerere, respectam regulamentul întocmai și ne facem datoria”, a declarat Alexandru Sinea.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate