Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Explicațiile lui Cuc, după acuzațiile fostei șefe a TAROM legate de oprirea avioanelor cu parlamentari în ziua moțiunii

Publicat

cuc

Ministrul Răzvan Cuc a susținut vineri o conferință de presă în care s-a apărat de acuzațiile fostei șefe a TAROM, Mădălina Mezei și a replicat cu o serie de acuzații la adresa acesteia și la adresa membrilor familiei ei, care lucrează la companie.

Cuc a spus că atât soțul cât și fratele acesteia lucrează la TAROM și a vorbit voalat despre contracte care ar favoriza familia acesteia și deschis despre creșteri salaraiale care i-ar fi avantajat familia și apropiații din companie. 

”Du-te la DNA atunci când ai dreptate, nu atunci când te duci cu lucruri inventate” a spus Răzvan Cuc, după ce aceasta a anunțat că a fost chemată la DNA ca martor într-un dosar de abuz în serviciu. 

Ministrul a recunoscut că s-a întâlnit cu Mădălina Mezei în seara de dinaintea moțiunii de cenzură, dar că discuția a avut loc la solicitarea acesteia și că nu i-a cerut să oprească la sol curse ale Tarom.

Povestea scandalului

Fosta șefă a Tarom Mădălina Mezei a confirmat că are calitatea de martor într-un dosar DNA pe abuz în serviciu legat de Ministerul Transporturilor. Mezei a susținut o conferință de presă, vineri, în fața sediului Tarom.

Ea a relatat cum a fost discuția în care ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să țină la sol aeronave cu care urmau să vină parlamentarii la votarea moțiunii de cenzură.

Principalele declarații ale Mădălinei Mezei, redate de G4Media.ro:

  • Domnul ministru m-a chemat la dumnealui în birou, cu două zile înainte de moţiune, să îmi spună că trebuie să anulăm nişte curse interne, ca să oprim accesul unor parlamentari la votarea moţiunii de cenzură. I-am spus că aşa ceva nu este posibil că noi nu suntem nişte patroni de sclavi, că suntem o companie de oameni liberi, iar aceşti piloţi, indiferent de ce aş fi putut să le spun eu, nu ar fi făcut niciodată aşa ceva. Şi, evident, eu nu aş fi putut să cer aşa ceva subordonaţilor companiei.
  • Inițial era vorba de 5 zboruri: Timișoara (două), Baia Mare, Oradea, Satu Mare. Mi-a cerut să identific senatorii și deputații aflați la bord, i-am arătat, apoi a spus că mă contactează a doua zi.
  • Am fost puternic afectată emoțional în acea seară și m-am gândit ce pot să fac.
    A doua zi, domnul ministru m-a chemat şi mi-a zis că trebuie să anulăm una dintre curse. Eu i-am spus că, din păcate, nu stă în puterea mea. Direcţia de Zbor este condusă de domnul Susanu care este postholder şi nu am nicio autoritate asupra lor. Mi-a spus dacă nu pot să îl opresc tehnic şi am zis, domne, am venit să restructurez compania, cum aş putea eu, managerul general, să îi spun directorului tehnic să saboteze propria operare. Când am refuzat, dumnealui a încercat să găsească alte soluţii.
  • Am contactat serviciul de planificare a zborurilor aeronavelor, m-am asigurat că nu sunt întârzieri pe cursele de Baia Mare și Satu Mare. Am sunat directorul tehnic și comandantul cursei, pe care am încercat să-l previn că, dacă acționează în sensul ăsta, va răspunde.
  • Întrebată dacă a înregistrat convorbirea sau mai era cineva în birou care ar putea susţine varianta sa: Nu am înregistrat nimic. Colaborarea mea cu dumnealui nu a fost bazată pe probe adunate împotriva lui. (…) Eu nu am venit cu tehnică să încerc să îl prind pe domnul Cuc într-o postură neconformă.
  • Procurorii m-au invitat în calitate de martor în baza unui dosar deschis de ei privind Ministerul Transporutilor pe abuz în serviciu.
  • Marți seara am fost sunată de președintele Consiliului de Administrație să mă informeze că mi-au analizat activitatea și au hotărât în unanimitate că mă vor destitui. În momentul acela am cerut explicații cum s-a ajuns la această decizie. Mi s-a spus că s-a analizat activitatea și voi primi proces- verbal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Paul

    sâmbătă, 19.10.2019 at 11:30

    Si Managera spitalului CFR din Sibiu a foat destituită din funcție, tot la ordinul cucului , era plecată in concediu si când sa întors s-a trezit destituită din funcție , lucru care nu este legal , dar cucul e cuc și el taie si spînzură , există si un articol numit Lumânări in cuib de cuc într-un articol din Sibiu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax