Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FLAGRANT pentru un presupus traficant de droguri, la Ocna Mureș. A încercat să vândă peste 300 de comprimate de MDMA

Publicat

Polițiștii din cadrul structurii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Alba Iulia au prins în flagrant delict un bărbat, de 42 de ani, în timp ce ar fi încercat să vândă peste 300 de comprimate de MDMA. Acesta va fi cercetat în stare de arest preventiv.

Luni, 2 noiembrie, în localitatea Ocna Mureș, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba, au efectuat cercetări într-un dosar de trafic de droguri de mare risc, în care ar fi implicat un bărbat, de 42 de ani, din comuna Bucerdea, județul Alba.

Acesta a fost depistat în timp ce ar fi încercat să vândă 348 de comprimate de MDMA, despre care există suspiciunea că provin din Germania.

În urma audierilor, față de bărbat a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, iar, ulterior, a fost prezentat în fața magistraților Tribunalului Alba, care au dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv, pentru introducerea în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.

Ce este MDMA

MDMA (3,4-metilendioxi-N-metilamfetamină) este o substanță psihoactivă empatogenă din familia amfetaminelor. Ea este întâlnită de obicei sub formă de tablete sau capsule numite ecstasy, ce pot conține de asemenea și alte substanțe.

Efectele sale psihice constă în euforie, stare energică, reducerea anxietății, empatie pronunțată, sentiment de intimitate față de cei din jur, creșterea dorintei de empatie sexuală, halucinații foarte vagi, deseori cauzate de atenția prea mare acordată gândurilor și imaginației, nu realității.

Din punct de vedere fizic pot apărea: lipsa poftei de mâncare, încleștarea involuntară a dinților, vedere încețoșată, creșterea pulsului, dilatarea pupilelor, alternanța senzației de căldură cu frisoanele, stare de leșin in cazul unei doze considerabile (250mg+ pentru persoanele fără toleranță, 500mg pentru persoanele cu toleranță)

După încheierea efectului pot apărea, mai ales în cazului unui consum abuziv: depresie, tulburări de somn, anxietate severă, confuzie, paranoia. Cauza este dată de epuizarea resurselor de serotonină, neurotransmițător ce joacă rol direct în reglarea dispoziției, agresivității, activității sexuale și a somnului.

Sursă: IPJ Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax