Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, marcați de elevii Liceului Teoretic Teiuș

Publicat

teius teoretic

Împlinirea la 27 martie 2018 a 100 de ani de la momentul în care Sfatul Ţării de la Chişinău a votat unirea Basarabiei cu România, a oferit ocazia rememorării acestui eveniment. Liceul Teoretic Teiuş în parteneriat cu Primăria, Biblioteca Orăşenească, Casa de Cultură, Centrul de Informare Turistică din oraşul Teiuş şi Inspectoratul Şcoar Judeţean Alba au iniţiat proiectul „Centenarul Unirii Basarabiei cu România” care şi-a propus desfăşurarea unor acţiuni ce au ca temă principală evenimentele ce au avut loc în urmă cu 100 de ani, dar şi oamenii politici şi de cultură care s-au implicat atunci în realizarea visului de unire.

De asemenea, s-a dorit ca beneficiarii proiectului să cunoască şi realităţile de azi din Republica Moldova. De aceea, prezenţa în numǎr cât mai mare a elevilor şi a cadrelor didactice acolo, alǎturi de oficialitǎţi ale oraşului şi de alţi cetǎţeni s-a dorit a fi o lecţie de istorie.

Activitatea s-a derulat pe parcursul a trei săptămâni, perioadă în care elevii au pregătit materiale ce au fost prezentate în cadrul unei expoziţii.

Evenimentul a avut loc marți, 27 martie 2018 la Casa de Cultură a oraşului Teiuş unde a fost prezentată semnificaţia istorică a anului 1918 şi în special a unirii Basarabiei cu România de cǎtre prof. de istorie Nicoleta Cîmpean, urmatǎ de prezentarea de cǎtre elevii Liceului Teoretic Teiuş a materialelor pregătite şi a unui program artistic.

Cei prezenţi au primit pliante cu imagini inspirate din evenimentele anului 1918 de la Chişinău.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax