Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Alba Iulia în siguranță”, campanie de informare pentru prevenirea victimizării din accidente rutiere și infracțiuni

Publicat

Poliția Municipiului Alba Iulia și Primăria Municipiului Alba Iulia desfășoară activități comune în scopul creșterii siguranței cetățenilor din municipiu. Proiectul intitulat “Alba Iulia în siguranță“ își propune creșterea gradului de informare al cetățenilor, pentru prevenirea victimizării acestora din accidente rutiere și infracțiuni.

În perioada octombrie 2019 – martie 2020, Poliția Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, derulează proiectul “Alba Iulia în siguranță”, care are ca scop prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională, mai ales în unitățile de învățământ și în proximitatea acestora dar și prevenirea victimizării din accidente rutiere, prin promovarea unei conduite corecte în trafic.

Polițiștii din structurile de rutieră și proximitate, sprijiniți de specialiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din IPJ Alba, vor desfășura activități informativ – preventive în grădinițe, școli, centre de plasament și case de tip familial de pe raza municipiului Alba Iulia și vor veni în întâmpinarea copiilor și adolescenților cu cele mai bune sfaturi pentru a nu deveni victime ale faptelor comise cu violență, traficului de persoane, consumului de droguri și accidentelor rutiere.

O componentă a proiectului vizează creșterea siguranței circulației pe străzile din municipiul Alba Iulia, șoferii urmând a fi informați în legătură cu pericolul generat de folosirea necorespunzătoare a telefonului mobil, în timpul șofatului dar și în legătură cu modul în care trebuie să-și pregătească autovehiculele și conduita pe care trebuie s-o adopte pentru a circula în siguranță în sezonul rece.

Prima acțiune cuprinsă în proiect a avut loc marți, 22 octombrie, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, unde polițiștii Biroului Rutier împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității le-au reamintit conducătorilor auto modificările legislative privind Codul Rutier, care au întrat în vigoare începând cu data de 12 octombrie.

Astfel, peste 350 de șoferi au fost informați că simpla ținere în mână, în timpul conducerii a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, constituie contravenție și se sancționează cu amenda cuprinsă între 870 și 1.160 de lei și cu aplicarea sancțiunii complementare de 4 puncte de penalizare.

De asemenea, conducătorilor auto le-au fost puse la dispoziție materialele informative realizate în cadrul proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax