Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: CAPTURA poliţiştilor din ALBA, după PERCHEZIŢII. Bani, documente şi OPT administratori de firme reţinuţi pentru evaziune fiscală

Publicat

perchezitii 1 După cele 20 de percheziţii de miercuri dimineaţa, efectuate la firme şi domicilii din Alba Iulia, Ciugud, Cugir şi Galda de Jos, precum şi la locaţii din Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa Năsăud, într-un dosar de evaziune fiscală, poliţiştii au reţinut opt administratori de firme şi au confiscat documente şi importante sume de bani.

Reamintim că printre firmele vizate au fost o spălătorie auto din Alba Iulia, cafenele sau ferme de animale.

Vezi şi UPDATE: PERCHEZIŢII în Alba şi alte judeţe într-un dosar de evaziune fiscală de peste 500.000 euro. 10 administratori de firme, la audieri

perchezitii 2 bani documente Potrivit IPJ Alba, nouă dintre persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost identificate şi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru continuarea cercetărilor.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost găsite şi ridicate documente de evidenţă contabilă şi importante sume de bani.

Poliţiştii continuă activităţile specifice pentru identificarea, prinderea şi conducerea la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor a persoanei care nu a fost identificată cu ocazia percheziţiilor.

Poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de opt dintre aceste persoane, care au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba.

Joi, 18 februarie, vor fi prezentate procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu propuneri legale.

Reamintim că miercuri dimineaţa, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din judeţele Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa Năsăud şi ai Serviciului de Operaţiuni Speciale Alba sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat 20 de percheziţii domiciliare la locuinţele şi sediile societăţilor administrate de 10 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Prejudiciul estimat a fi cauzat prin activitatea infracţională este de 2,5 milioane lei, echivalent a 555.000 euro.

Cele 10 persoane sunt bănuite că în anul 2013, în baza unor documente contabile false au înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, ulterior însuşindu-şi sumele de bani.

Documentele false erau emise în numele unor societăţi comerciale de tip fantomă, iar pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, plăţile erau efectuate prin sistemul bancar.

Au fost efectuate 16 percheziţii domiciliare în judeţul Alba (12 în Alba Iulia, două la Ciugud şi câte una la Cugir şi Galda de Jos), respectiv câte una în Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa-Năsăud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax