Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: PERCHEZIŢII în Alba şi alte judeţe într-un dosar de evaziune fiscală de peste 500.000 euro. 10 administratori de firme, la audieri

Publicat

pol

dubă politiePoliţiştii IPJ Alba, sprijiniţi de colegi din Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa Năsăud, efectuează miercuri dimieneaţa 20 de percheziţii la sedii de firme şi domicilii. 10 persoane bănuite de evaziune fiscală vor fi aduse la audieri.

Prejudiciul estimat a fi cauzat prin activitatea infracţională este de 2,5 milioane lei, echivalent a 555.000 euro.

UPDATE: Cei 10 administratori de firme ar fi creat un circuit de documente contabile pentru a înregistra cheltuieli fictive, a “deconta” facturi false şi astfel ar fi putut să păstreze banii pentru ei.

Descinderile vizează 12 locaţii din Alba Iulia, două la Ciugud şi câte una la Cugir şi Galda de Jos. Printre sediile percheziţionate se află spălătorii auto, ferme de păsări, ferme de animale, cafenele.

UPDATE 1: Până la ora 11.00, la sediul IPJ Alba au fost aduşi la audieri patru suspecţi.

UPDATE 2: Doar nouă persoane vizate de anchetă au fost găsite de poliţişti, la domicilii sau sedii de firmă. Alţi administratori care sunt aduşi la audieri sunt U.D.V din judeţul Mureş, C.D. (32 de ani), cu domiciliul în judeţul Hunedoara, P.D. (49 de ani), din judeţul Cluj şi H.I. (29 de ani), din Bistriţa-Năsăud.

UPDATE3: În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit şi ridicat documente şi sume de bani despre care există suspiciunea că ar fi făcut obiectul infracţiunilor. Şapte persoane au fost reţinute şi vor fi prezentate instanţei pentru dispunerea măsurilor legale.

Miercuri dimineaţă, începând cu ora 6.00, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din judeţele Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa Năsăud şi ai Serviciului de Operaţiuni Speciale Alba sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 20 de percheziţii domiciliare la locuinţele şi sediile societăţilor administrate de 10 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Cele 10 persoane sunt bănuite că în anul 2013, în baza unor documente contabile false au înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, ulterior însuşindu-şi sumele de bani.

Documentele false erau emise în numele unor societăţi comerciale de tip fantomă, iar pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, plăţile erau efectuate prin sistemul bancar.

Au fost efectuate 16 percheziţii domiciliare în judeţul Alba şi câte una în Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa-Năsăud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax