Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Chestorul principal Ioan Nicolae Căbulea a revenit pe funcția de șef al Inspectoratului Județean de Poliție Alba

Publicat

Chestorul principal Ioan Nicolae Căbulea a revenit în funcția de șef al Inspectoratului Județean de Poliție Alba. Acesta își va relua atribuțiile la conducerea IPJ Alba prin ordin al ministrului Administrației și Internelor.

Ca urmare a revenirii pe funcție a lui Căbulea, Laurențiu Crișan, împuternicit până în prezent ca șef al IPJ Alba, se va întoarce pe fotoliul de inspector șef adjunct al Inspectoratului.

Ioan Căbulea a fost numit în funcţia de secretar de stat MAI în mai 2012, părăsind astfel poziţia de şef IPJ Alba, pe care o ocupase din martie 2011. La IPJ Alba s-a întors tot din  MAI, unde a ocupat, anterior, funcţia de adjunct al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. De la IPJ Alba a plecat în 2005, de la conducerea Poliţiei Transporturi, ocupând, până în 2009, postul de inspector şef la IPJ Mureş. Din octombrie 2009, a devenit adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, până în luna decembrie a aceluaşi an, când a avansat la Departamentul de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI.

În perioada 2000-2001, a ocupat funcţia de inspector şef la IPJ Hunedoara, respectiv IPJ Gorj. La începutul carierei, a fost, începând cu 1978, ofiţer operativ la Poliţia Judiciară din Alba, urmând apoi ocuparea unor funcţii de şef al Poliţiei Cugir (1982 – 1985), al Poliţiei Alba Iulia (1985-1990), ofiţer specialist la Serviciul de Investigare a Fraudelor (IPJ Alba, 1990-1991), revenind la conducerea Poliţiei Alba Iulia în 1993. A fost, de asemenea, inspector şef al IPJ Alba, în perioada 1997-1999.

Ioan Căbulea s-a născut la 5 noiembrie 1956, în comuna Lupşa, judeţul Alba. Este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Academia de Poliţie, în 1978 şi Facultatea de Drept, la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca, în 1981. Este absolvent al mai multor cursuri de specializare, de profil, dar şi al al Colegiului Şefilor de Poliţie din Marea Britanie „Police Staff College”, în 1996.

IPJ Alba a oferit următoarele precizări:

„Azi, 11 februarie a.c., în Sala Festivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, a avut loc festivitatea de învestire în funcţie a noului şef al inspectoratului – domnul chestor principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea.

Începând cu data de 08.02.2013, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, domnul chestor principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea a fost eliberat, la cererea sa, din funcţia de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne şi numit în funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Începând cu data de 15 mai 2012, prin decizia primului ministru, domnia sa a fost numit în funcţia de Secretar de Stat şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi a ocupat această funcţie până în luna noiembrie 2012 când, tot prin decizie a primului ministru, a fost numit secretar general adjunct în cadrul aceluiaşi minister.

Ordinul de numire în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost prezentat de domnul chestor principal Pârvu Dumitru, adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, în cadrul unei şedinţe organizată la sediul Inspectoratului, la care au participat conducerea inspectoratului, şefii de servicii, şefii poliţiilor municipale şi orăşeneşti, şefii birourilor şi compartimentelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Domnia sa a mulţumit domnului comisar şef Crişan Laurenţiu care începând cu luna mai 2012 a fost împuternicit la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru modul în care a asigurat conducerea efectivelor de poliţie, dovadă fiind faptul că judeţul Alba continuă să fie unul dintre cele mai sigure judeţe ale ţării şi şi-a exprimat convingerea că experienţa şi profesionalismul domnului chestor principal Ioan Nicolae Căbulea reprezintă un câștig pentru inspectorat, iar rezultatele obţinute în continuare vor fi pozitive.

La festivitatea de învestire în funcţie a domnului chestor principal Ioan Nicolae Căbulea au mai participat prefectul Judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, domnul Ion Dumitrel şi domnul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, dr. Augustin Lazăr. În intervenţiile pe care le-au avut, domniile lor i-au urat succes domnului chestor principal Ioan Nicolae Căbulea în actuala funcţie şi şi-au exprimat convingerea că, în continuare, colaborarea dintre instituţiile pe care le reprezintă şi poliţie va fi una foarte bună, în interesul cetăţeanului.

În alocuţiunea ţinută în acest cadru festiv, domnul chestor principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea a prezentat obiectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru anul 2013, respectiv:

– creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor,

– destructurarea grupărilor infracţionale ocazionale şi a celor care generează conflicte stradale;

– asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri în domeniile de referinţă: evaziunea fiscală, achiziţiile publice, contrafacerea de mărfuri, contrabanda, corupţia şi protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene;

– asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale şi financiare necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a Poliţiei Române.

– consolidarea şi diversificarea parteneriatului cu comunitatea;

Domnia sa a ţinut să adreseze un mesaj de siguranţă şi încredere cetăţenilor, asigurându-i că, alături de colegi şi de echipa sa managerială, cu seriozitate, transparenţă şi bună credinţă, va depune toate eforturile necesare pentru ca cetăţenii din judeţul Alba să se simtă în permanenţă protejaţi.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. darius

    luni, 11.02.2013 at 12:51

    Gandul, august 2012:
    „Ioan Nicolae Căbulea a dispis ca şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, chestorul Manoloiu Constantin, să întocmească actul oficial, conform căruia MAI nu-şi poate „asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente”, informează PICCJ.

    Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au dispus, la data de 8 august 2012, începerea urmăririi penale faţă de Ioan Nicolae Căbulea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în forma calificată prevăzută de art.248 raportat la art.248 indice 1 Cod penal, informează Ministerul Public.

    „Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, învinuitul, la data de 1 august 2012, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, respectiv de asigurare a continuităţii conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu ştiinţă, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile ce îi reveanu în temeiul funcţiei deţinute”, precizează sursa citată.

    Astfel, învinuitul Ioan Nicolae Căbulea ar fi dispus învinutului Manoloiu Constantin – chestor de poliţie şi director al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date – să întocmească un act oficial, respectiv adresa nr.3479199, conform căreia MAI nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente. De asemenea, în data de 2 august 2012 învinuitul Ioan Nicolae Căbulea a semnat adresa oficială nr.74619/VPD către Curtea Constituţională a României prin care a transmis înscrisul menţionat, care a fost întocmit din dispoziţia sa, prin încălcarea legislaţiei în materie.

    „Încălcările dispoziţiilor legale în materie sunt evidente, întrucât potrivit art.5 din HG 682/07.07.2012, Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, selectează şi prelucrează datele privind cetăţenii cu drept de vot, tipăreşte şi pune la dispoziţia primarilor listele electorale permanente actualizate, în două exemplare, şi copii de pe acestea, în 3 exemplare, iar învinuitul Ioan Nicolae Căbulea, chestor principal de poliţie, secretar de stat, şef al Departamentului ordine şi siguranţă publică din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor a făcut parte, pe întreaga desfăşurare a referendumului naţional, din Comisia Tehnică Centrală înfiinţată prin hotărârea Guvernului României sus-menţionată”, arată sursa citată.

    Căbulea a fost audiat miercuri, fiind pus ofiocial sub acuzare.”
    Asta e cabulea…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax