Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi din Alba Iulia, oaspeţii militarilor de la Batalionul 136 Geniu “Apulum”, la “Armata – o şcoală altfel”

Publicat

Elevi ai Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia, ai Școlii Gimnaziale ”Ion Agârbiceanu și ai Școlii Gimnaziale Micești au avut ocazia să vadă cum este viaţa de militar, în cadrul celei de-a şasea ediţii a evenimentului “Armata – O şcoală altfel”, desfăşurat joi la sediul Batalionului 136 Geniu ”Apulum”. Special pentru ei, militrii au organizat şi un exerciţiu demonstrativ.

După mesajul de bun venit adresat de către organizatori și evidențierea importanței desfășurării anuale a acestui program, elevii au asistat la prezentarea istoricului Batalionului 136 Geniu „Apulum”, continuatorul tradiţiilor de luptă ale Batalionului 2 Poduri-Râuri Alba Iulia înfiinţat în  anul 1937. Au aflat că batalionul a participat de-a lungul deceniilor de existență la misiuni de construcție a podurilor de diferite tipuri, lucrări de baraje și îndiguiri, limitarea efectelor provocate de inundații, restaurarea monumentelor reprezentative pentru Arma Geniu de pe Transfăgărăşan precum “Poarta Întâlnirii” și „Poarta Geniştilor, dar și despre participarea la o serie de exerciții multinaționale printre care: Capable Logistician 2015, Dragoon Crossing 2015, Saber Guardian 2017 și Resolute Castle 2015, 2016, 2016,2017,2018.

Au fost amenajate ateliere de prezentare a tehnicii, armamentului și echipamentelor din dotarea subunităților de geniu  iar reprezentanții Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Alba, invitați la eveniment, au prezentat elevilor oferta educațională din instituțiile militare de învățământ și avantajele alegerii carierei militare.

Și la această ediție, activitățile din program au adus elemente de noutate precum: prezentarea unui exercițiu demonstrativ de neutralizare a unui colet suspect de către o echipă de  specialiști a Grupului 1 EOD din cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD și Apărare CBRN ”Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea și organizarea unui stand expozițional cu arme de airsoft al Asociației Sportive de Airsoft ”Super Daddys” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax