Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi din Blaj și Mihalț, informaţi de poliţişti despre pericolele în mediul online şi consumul de droguri

Publicat

informari antidrog elevi

Peste 200 de elevi de gimnaziu și liceu din Blaj și Mihalț au primit vizita poliţiştilor în şcoli şi au aflat despre pericolele la care se expun în cazul în care nu adoptă o atitudine preventivă. Siguranța rutieră și siguranța în mediul online au fost principalele teme de discuție.

Potrivit IPJ Alba, marţi, aproximativ 200 de elevi ai Colegiului Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj, ai Liceului Teoretic Greco Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” Blaj și ai Școlii Gimnaziale „Ion Breazu” Mihalț s-au întâlnit cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi cu specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, în cadrul unor activităţi care au avut ca scop informarea tinerilor în legătură cu pericolele ce stau în spatele consumului de alcool şi droguri şi a unui profil „prietenos” pe internet.

informari antidrog elevi

În discuțiile purtate cu liceenii, siguranța rutieră a fost abordată din perspectiva unor viitori posesori de permis de conducere, fiind analizați principalii factori de risc în producerea accidentelor rutiere.

Adolescenții au fost de acord că teribilismul, lipsa experienței în condus, lipsa informațiilor, inconștiența asumării unor riscuri inutile în trafic sau conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe pot avea consecințe devastatoare pentru viață.

informari antidrog elevi

Mesajul discuțiilor a fost întărit de „ochelarii de alcool” și „ochelarii de droguri” care simulează intoxicația cu alcool și droguri, tinerii putând experimenta senzațiile generate de consumul real de astfel de substanțe.

Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba au prezentat informații legate de serviciile de intervenție și consiliere pe care le pun la dispoziție celor care doresc să obțină sprijin, pentru a scăpa de dependență.

O altă temă de discuție a fost siguranța în mediul on-line respectiv beneficiile şi riscurile utilizării reţelelor de socializare şi a diverselor aplicaţii din mediul virtual.   

Polițiștii au oferit explicații legate de infracţiunile care sunt comise prin intermediul dispozitivelor mobile (telefoane, tablete, computere), recomandarea fiind aceea ca minorii să folosească tehnologia modernă, cu precauţie, pentru că furtul de identitate sau fraudele pot fi experiențe neplăcute şi costisitoare.

Mesajul specialiștilor în prevenție a fost preluat și întărit de cadrele didactice ce au participat la întâlnirile cu tinerii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax