Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Lucrări în plină desfășurare la clădirea Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Inaugurarea, în toamnă

Publicat


teatru de papusi alba iulia

Lucrările la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia sunt în plină desfășurare și se muncește de zor la partea de interior pentru ca la final clădirea să capete forma unui teatru modern, cu spații mai multe și mai mari. Renovarea clădirii cost[ 1,8 milioane de lei, iar inaugurarea va avea undeva la începutul acestei toamne.

Potrivit directorului Teatrului de Păpuși „Prichindel”, Ioana Bogățan, în acest moment se zugrăvesc birourile și sala, se așteaptă scaunele care sunt și ele în lucru și se vor monta după ce va fi pusă mocheta.

Deși se preconizează ca lucrările să fie finalizate în aprilie, inaugurarea nu va avea loc până în toamnă, deoarece lunile de vară sunt rezervate pentru relocare.

„Noi sperăm ca peste vară să ne mutăm și în toamnă să facem o inaugurare așa cum trebuie, în care vor avea evenimente care să dea valență sălii. Cel mai probabil vom avea o premieră a Teatrului de Păpuși, un spectacol pentru adulți și un concert” a declarat Ioana Bogățan, directorul Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia.

Odată cu această renovare, clădirea a „primit” în plus noi corpuri: camere de oaspeți destinate colaboratorilor teatrului, ce vor reduce costurile instituţiei şi toalete pentru public, inclusiv una pentru persoane cu dizabilități.

Renovarea clădirii costă 1,8 milioane de lei. La final, funcționalitatea clădirii se va apropia foarte mult de cea a unui teatru clasic, pentru adulți. Acest lucru va permite abordarea unui repertoriu artistic mai larg: spectacole pentru copii, dar și concerte și spectacole de teatru pentru adulți.

Scena va fi mărită și va căpăta adâncime, ceea ce va permite aducerea unor spectacole pentru ”oameni mari” care până acum nu erau posibile în acel loc. De asemenea, clădirea va semăna mai mult cu un teatru pentru că va avea un foaier unde se vor putea organiza lansări de carte sau alte evenimente și pe unde publicul va fi primit ”așa cum este normal”.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Amenzi plătite prin muncă la Ciugud. Un bărbat trebuie să lucreze peste 100 de ore în folosul comunității

Publicat

Un bărbat din Ciugud va presta peste 100 de ore de muncă în folosul comunității, din cauza unor amenzi vechi de peste cinci ani. Reprezentanții Primăriei Ciugud l-au trimis în judecată pe bărbat, deoarece acesta a primit în trecut mai multe amenzi contravenționale, în valoare totală de 1.785 lei, pe care nu le-a plătit. Din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini extrem de rare cu DOI LUPI care se țin scai de o căruță, ziua în amiaza mare, într-un sat din Harghita

Publicat

Doi lupi au fost filmați în timp ce urmăreau o căruță, ziua în amiaza mare, într-un sat din județul Harghita. Imaginile au fost postate miercuri, pe rețeaua de socializare Facebook. Pe video se pot observa doi lupi care urmăresc o căruță, de care era legat un câine. „Ziua în amiaza mare! În localitatea Armășeni jud. […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Cursuri universitare pentru persoane vârstnice, la Cluj-Napoca. Cel mai bătrân student are 93 de ani

Publicat

La Cluj Napoca s-au deschis în acest an cursuri universitare pentru persoanele în vârstă. Universitatea Vârstei a treia este un proiect organizat de Primăria Cluj-Napoca, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală, în parteneriat cu Asociaţia EduNation şi Fundaţia Universităţii Babeş-Bolyai. Beneficiarii sunt 80 de vârstnici de la două centre de zi pentru vârstnici. Prin […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba Iulia, salvat de pompieri. A adormit cu mâncarea pe foc și a fost la un pas de tragedie

Publicat

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un apartament situat în Alba Iulis, pe Strada Mircea cel Bătrân. (FOTO: Arhivă) Intervenția a fost solicitată ca urmare a unei degajări mari de fum dintr-un apartament. La fața locului, pompierii au găsit locuința inundată cu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate