Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Lucrări în plină desfășurare la clădirea Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Inaugurarea, în toamnă

Publicat


teatru de papusi alba iulia

Lucrările la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia sunt în plină desfășurare și se muncește de zor la partea de interior pentru ca la final clădirea să capete forma unui teatru modern, cu spații mai multe și mai mari. Renovarea clădirii cost[ 1,8 milioane de lei, iar inaugurarea va avea undeva la începutul acestei toamne.

Potrivit directorului Teatrului de Păpuși „Prichindel”, Ioana Bogățan, în acest moment se zugrăvesc birourile și sala, se așteaptă scaunele care sunt și ele în lucru și se vor monta după ce va fi pusă mocheta.

Deși se preconizează ca lucrările să fie finalizate în aprilie, inaugurarea nu va avea loc până în toamnă, deoarece lunile de vară sunt rezervate pentru relocare.

„Noi sperăm ca peste vară să ne mutăm și în toamnă să facem o inaugurare așa cum trebuie, în care vor avea evenimente care să dea valență sălii. Cel mai probabil vom avea o premieră a Teatrului de Păpuși, un spectacol pentru adulți și un concert” a declarat Ioana Bogățan, directorul Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia.

Odată cu această renovare, clădirea a „primit” în plus noi corpuri: camere de oaspeți destinate colaboratorilor teatrului, ce vor reduce costurile instituţiei şi toalete pentru public, inclusiv una pentru persoane cu dizabilități.

Renovarea clădirii costă 1,8 milioane de lei. La final, funcționalitatea clădirii se va apropia foarte mult de cea a unui teatru clasic, pentru adulți. Acest lucru va permite abordarea unui repertoriu artistic mai larg: spectacole pentru copii, dar și concerte și spectacole de teatru pentru adulți.

Scena va fi mărită și va căpăta adâncime, ceea ce va permite aducerea unor spectacole pentru ”oameni mari” care până acum nu erau posibile în acel loc. De asemenea, clădirea va semăna mai mult cu un teatru pentru că va avea un foaier unde se vor putea organiza lansări de carte sau alte evenimente și pe unde publicul va fi primit ”așa cum este normal”.

 


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Apple, în conflict cu Uniunea Europeană: standardizarea porturilor de încărcare „împiedică inovaţia“

Publicat

Apple nu este de acord cu intenția Uniunii Europene de a standardiza cablurile de încărcare ale smartphone-urilor şi tabletelor, spunând că va afecta consumatorii şi va ”împiedica inovaţia”. Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene stabilirea unor legi care să impună adoptarea unui port de încărcare universal pentru toate smartphone-urile şi tabletele vândute pe teritoriul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți. Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Hopârta, scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a investiției, majorată

Publicat

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitatea Hopârta au fost scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Primăria comunei Hopârta a lansat în 27 ianuarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație privind execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială, sat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate