Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lucrări în plină desfășurare la clădirea Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Inaugurarea, în toamnă

Publicat

teatru de papusi alba iulia

Lucrările la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia sunt în plină desfășurare și se muncește de zor la partea de interior pentru ca la final clădirea să capete forma unui teatru modern, cu spații mai multe și mai mari. Renovarea clădirii cost[ 1,8 milioane de lei, iar inaugurarea va avea undeva la începutul acestei toamne.

Potrivit directorului Teatrului de Păpuși „Prichindel”, Ioana Bogățan, în acest moment se zugrăvesc birourile și sala, se așteaptă scaunele care sunt și ele în lucru și se vor monta după ce va fi pusă mocheta.

Deși se preconizează ca lucrările să fie finalizate în aprilie, inaugurarea nu va avea loc până în toamnă, deoarece lunile de vară sunt rezervate pentru relocare.

„Noi sperăm ca peste vară să ne mutăm și în toamnă să facem o inaugurare așa cum trebuie, în care vor avea evenimente care să dea valență sălii. Cel mai probabil vom avea o premieră a Teatrului de Păpuși, un spectacol pentru adulți și un concert” a declarat Ioana Bogățan, directorul Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia.

Odată cu această renovare, clădirea a „primit” în plus noi corpuri: camere de oaspeți destinate colaboratorilor teatrului, ce vor reduce costurile instituţiei şi toalete pentru public, inclusiv una pentru persoane cu dizabilități.

Renovarea clădirii costă 1,8 milioane de lei. La final, funcționalitatea clădirii se va apropia foarte mult de cea a unui teatru clasic, pentru adulți. Acest lucru va permite abordarea unui repertoriu artistic mai larg: spectacole pentru copii, dar și concerte și spectacole de teatru pentru adulți.

Scena va fi mărită și va căpăta adâncime, ceea ce va permite aducerea unor spectacole pentru ”oameni mari” care până acum nu erau posibile în acel loc. De asemenea, clădirea va semăna mai mult cu un teatru pentru că va avea un foaier unde se vor putea organiza lansări de carte sau alte evenimente și pe unde publicul va fi primit ”așa cum este normal”.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

PREZENŢA la VOT, ora 15.00: ALBA în top 10 judeţe cu prezenţă mai mare la vot la referendum. 28,7% la europarlamentare

Publicat

sectie vot alba alegatori

Până la ora 15.00, procentul prezenţei la vot în judeţul Alba s-a apropiat de pragul de 30%. La europarlamentare era de 28,70% şi la referendumul pentru justiţie, de 25,55%. Urnele sunt deschise până la ora 21.00. După ora 12.00, secţiile de votare din Alba Iulia s-au aglomerat. La unele secţii de votare, oamenii au aşteptat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

PSD Alba a reclamat la BEJ prezenţa unor afișe electorale cu candidați ai Opoziţiei în vecinătatea secțiilor de votare

Publicat

afise electorale

Partidul Social Democrat Alba a depus sesizări la Biroul Electoral Județean după ce reprezentanţi ai formaţiunii politice au văzut, duminică, în apropierea unor secţii de votare din judeţ, afișe electorale cu candidați PNL, USR-PLUS, PMP și ai altor partide. PSD Alba transmite că un astfel de afiș, cu reprezentanți ai PNL, a fost identificat în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Prezența la VOT în orașele din Alba, ora 14: Cei mai mulți la Câmpeni, Alba Iulia, Blaj. La polul opus Baia de Arieș

Publicat

vot europarlamentare

În orașele din județul Alba, prezența la vot era de peste 20% în jurul orei 14:00, la europarlamentare, în afară de Baia de Arieș unde se înregistra o prezență de 17, 09%. Cea mai mare prezența în afara de Alba Iulia, 14.788 de votanți, – 27, 03%, se înregistra la Câmpeni, 1.480 de votanți cu un […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Scenă inedită de la alegerile din judeţul Alba. O mireasă a votat în ziua nunţii

Publicat

nunta vot

O situaţie mai puţin obişnuită a fost la una dintre secţiile de votare din Alba. În ziua nunţii, o mireasă îmbrăcată în tradiţionala rochie albă, a venit să-şi exprime dreptul de a vota, alături de o domnişoară de onoare. Nici măcar ziua nunţii nu a împiedicat-o pe tânără să-şi exprime votul. Între ceremonia civilă, cea […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate