Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lucrări în plină desfășurare la clădirea Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Inaugurarea, în toamnă

Publicat

teatru de papusi alba iulia

Lucrările la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia sunt în plină desfășurare și se muncește de zor la partea de interior pentru ca la final clădirea să capete forma unui teatru modern, cu spații mai multe și mai mari. Renovarea clădirii cost[ 1,8 milioane de lei, iar inaugurarea va avea undeva la începutul acestei toamne.

Potrivit directorului Teatrului de Păpuși „Prichindel”, Ioana Bogățan, în acest moment se zugrăvesc birourile și sala, se așteaptă scaunele care sunt și ele în lucru și se vor monta după ce va fi pusă mocheta.

Deși se preconizează ca lucrările să fie finalizate în aprilie, inaugurarea nu va avea loc până în toamnă, deoarece lunile de vară sunt rezervate pentru relocare.

„Noi sperăm ca peste vară să ne mutăm și în toamnă să facem o inaugurare așa cum trebuie, în care vor avea evenimente care să dea valență sălii. Cel mai probabil vom avea o premieră a Teatrului de Păpuși, un spectacol pentru adulți și un concert” a declarat Ioana Bogățan, directorul Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia.

Odată cu această renovare, clădirea a „primit” în plus noi corpuri: camere de oaspeți destinate colaboratorilor teatrului, ce vor reduce costurile instituţiei şi toalete pentru public, inclusiv una pentru persoane cu dizabilități.

Renovarea clădirii costă 1,8 milioane de lei. La final, funcționalitatea clădirii se va apropia foarte mult de cea a unui teatru clasic, pentru adulți. Acest lucru va permite abordarea unui repertoriu artistic mai larg: spectacole pentru copii, dar și concerte și spectacole de teatru pentru adulți.

Scena va fi mărită și va căpăta adâncime, ceea ce va permite aducerea unor spectacole pentru ”oameni mari” care până acum nu erau posibile în acel loc. De asemenea, clădirea va semăna mai mult cu un teatru pentru că va avea un foaier unde se vor putea organiza lansări de carte sau alte evenimente și pe unde publicul va fi primit ”așa cum este normal”.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident la Cisteiu de Mureș. O persoană a rămas încarcerată după ce s-a răsturnat cu mașina

Publicat

Detașamentul de pompieri Aiud în cooperare cu SAJ Ocna Mureș intervin cu o autospecială și o ambulanță la un accident rutier cu un autoturism răsturnat pe raza localității Cisteiu de Mureș.  O victimă încarcerată. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

PROGRAMUL OFICIAL al vizitei Papei Francisc în România. Cât va sta la Blaj și care este programul zilei de 2 iunie

Publicat

p

Programul vizitei Sanctității Sale Papa Francisc în România a fost făcut public de Administrația Prezidențială. Sfântul Părinte se va afla la la Blaj în data de 2 iunie, duminică. Acesta va sosi pe Câmpia Libertății în jurul orei 10,30 și va oficia Divina Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi martiri greco-catolici. Va ține apoi o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE Simulare EVALUARE Naţională 2019 în ALBA: Aproape 60% dintre elevi nu au luat 5 la Matematică. 2 medii de 10

Publicat

educatie

Inspectoratul Școlar Județean Alba a centralizat rezultatele înregistrate la sesiunea de Simulare a examenului de Evaluare Naţională 2019. Testările au fost organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, iar în premieră, în acest an, au luat parte şi elevi din clasele a VII-a. Au participat la toate probele 2695 de elevi de clasa […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LISTA oficială a PSD pentru alegerile Europarlamentare. Reprezentantul județului Alba, Victor Negrescu, pe loc eligibil

Publicat

negrescu

PSD a anunțat astăzi lista candidaților la alegerile Europarlamentare din acest an. Județul Alba are un reprezentant pe locurile elegibile: este vorba despre Victor Negrescu, europarlamentar în acest mandat și fost ministru. Negrescu este foarte apropiat de organizația județeană a acestui partid. Acesta este pe locul 9 al listei, având, potrivit sondajelor, toate șansele să […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate