Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Lucrări în plină desfășurare la clădirea Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Inaugurarea, în toamnă

Publicat

teatru de papusi alba iulia

Lucrările la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia sunt în plină desfășurare și se muncește de zor la partea de interior pentru ca la final clădirea să capete forma unui teatru modern, cu spații mai multe și mai mari. Renovarea clădirii cost[ 1,8 milioane de lei, iar inaugurarea va avea undeva la începutul acestei toamne.

Potrivit directorului Teatrului de Păpuși „Prichindel”, Ioana Bogățan, în acest moment se zugrăvesc birourile și sala, se așteaptă scaunele care sunt și ele în lucru și se vor monta după ce va fi pusă mocheta.

Deși se preconizează ca lucrările să fie finalizate în aprilie, inaugurarea nu va avea loc până în toamnă, deoarece lunile de vară sunt rezervate pentru relocare.

„Noi sperăm ca peste vară să ne mutăm și în toamnă să facem o inaugurare așa cum trebuie, în care vor avea evenimente care să dea valență sălii. Cel mai probabil vom avea o premieră a Teatrului de Păpuși, un spectacol pentru adulți și un concert” a declarat Ioana Bogățan, directorul Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia.

Odată cu această renovare, clădirea a „primit” în plus noi corpuri: camere de oaspeți destinate colaboratorilor teatrului, ce vor reduce costurile instituţiei şi toalete pentru public, inclusiv una pentru persoane cu dizabilități.

Renovarea clădirii costă 1,8 milioane de lei. La final, funcționalitatea clădirii se va apropia foarte mult de cea a unui teatru clasic, pentru adulți. Acest lucru va permite abordarea unui repertoriu artistic mai larg: spectacole pentru copii, dar și concerte și spectacole de teatru pentru adulți.

Scena va fi mărită și va căpăta adâncime, ceea ce va permite aducerea unor spectacole pentru ”oameni mari” care până acum nu erau posibile în acel loc. De asemenea, clădirea va semăna mai mult cu un teatru pentru că va avea un foaier unde se vor putea organiza lansări de carte sau alte evenimente și pe unde publicul va fi primit ”așa cum este normal”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax