Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O poveste despre omenie cu polițiști și jandarmi din Sebeș, o familie de ucraineni, o Lada 1500 și Nea Mihai. Ce s-a întâmplat

Publicat

O familie de refugiați ucraineni, o Lada 1500, un polițist al IPJ Alba, un jandarm și Nea Mihai: personajele unei întâmplări care a avut loc în Sebeș și care a făcut subiectul unei postări pe pagina oficială a Poliției Române. 

Pe scurt, o familie de ucraineni care erau în tranzit prin Sebeș s-au trezit că mașina lor o Lada 1500 s-a stricat. Doi polițiști, Alexandra și Iosif au văzut mașina și s-au mobilizat. 

În mașina era un șofer cu deficiențe de auz, dar și nevasta și copilul lor. Cel care putea repara o Lada în Sebeș, este Nea Mihai. Ce a urmat poate fi citit în postarea Poliției Române, în rândurile de mai jos.

Alexandru și Iosif se aflau în patrulare, când au văzut o mașină cu capota ridicată în parcarea de lângă autostrada care străbate localitatea Sebeș.

Mașina, o Lada 1500 cu număr de Ucraina, era ticsită de bagaje, iar pe lunetă era un abțibild care avertiza că cel care conduce are deficiențe de auz.
În aceeași situație se aflau și soția sa, dar și copilul lor.

– Mașina asta doar nea Mihai știe să o repare, i-a spus Alexandru colegului lui. Sună-l tu! Sigur e acasă. Eu o să anunț la inspectorat.
Imediat a apelat prin stație.

– Avem o familie de ucraineni a căror mașină s-a stricat. Am chemat pe cineva să o repare. Din câte îmi dau seama, sunt foarte obosiți. Vă propun să ne mobilizăm și să îi cazăm o noapte la Sebeș. Nu pot continua drumul în starea în care sunt.

Anunțul a fost auzit de mai mulți colegi. Unii au venit la fața locului, alții au mers la un hotel din Sebeș.

După ce mașina a fost reparată, femeia ucraineancă a îmbrățișat-o pe polițista care venise la fața locului. Prin semne aceasta a asigurat-o că totul va fi bine și i-a invitat să-i însoțească pe polițiști la un hotel în Sebeș pentru a se încălzi și pentru a servi o masă caldă.

Colegii noștri au pus “mână de la mână” pentru a le plăti cazarea.

Însă, aceștia s-au lovit de un refuz ferm la hotel.

-Nu putem să acceptăm banii! Vor sta la noi cât este nevoie, iar banii strânși de dumneavoastră îi pot folosi pentru alte cheltuieli care le sunt necesare. La noi vor sta gratuit.

Nea Mihai, proprietarii hotelului și polițiștii din Alba merită din plin toate aprecierile noastre.

Cu ajutorul lor, o familie de ucraineni care trăiește o adevarata dramă a primit o fărâmă de speranță” au scris reprezentații poliției pe Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate