Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Parcare cu plată, amenajată în centrul municipiului Alba Iulia, în cadrul proiectului de modernizare a străzii Tudor Vladimirescu

Publicat

20150603_133055_Richtone(HDR) Un sistem de parcare cu plată a fost montat în centrul municipiului Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu, în zona aflată în modernizare, între sediul BCR și magazinul Unirea. Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, sunt amenajate 94 de parcări la 45 grade, cu acces de pe o alee auto separată de stradă.

În prezent, cele 94 de parcări au fost finalizate, iar muncitorii lucrează la terminarea aleei care permite accesul în parcare. Pentru realizarea parcării a fost mutat trotuarul și zona verde înspre locuințele colective. Între parcare și strada Tudor Vladimirescu a fost realizată o ”barieră verde” din arbori.

Valoarea contractului încheiat în 31 iulie 2014 cu Elis Pavaje SRL este de 4,67 milioane lei şi lucrările sunt estimate să dureze 12 luni pentru modernizarea zonei. Cel puţin teoretic, lucrările ar trebui finalizate până în luna iulie anul acesta.

Partea intens circulată din faţa sediilor BCR şi magazinului Unirea este înfrumuseţată şi modernizată, pentru a deveni atât funcţională, cât şi atractivă pentru locuitori şi vizitatori.

Reamintim că primarul Mircea Hava a dezvăluit, recent, o parte dintre planurile pe care le are administraţia locală pentru municipiul Alba Iulia în următoarea perioadă. După consultări cu specialişti, peisagişti şi arhitecţi, acesta spune că este vorba despre un nou concept şi anume „Alba Iulia – un oraş pentru oameni”. Se referă la o serie de investiţii în oraş, astfel încât „prioritate” să aibă pietonii, bicicletele şi spaţiile verzi, iar cu maşinile … „mai uşor”.

A readus în discuţie problema parcărilor cu taxă la Alba Iulia, serviciu suspendat din 2012. Este vorba despre locurile de parcare publice, pentru care albaiulienii şi ceilalţi şoferi nu plătesc în prezent tarife pe oră şi nu despre locurile rezervate de locatarii blocurilor. Susţine că „ne gândim foarte serios la ceea ce înseamnă parcarile taxate”, menţionând că ar putea fi o modalitate de „disciplinare” pe spaţiul public.

„Cu maşinile, mai uşor… O să începem o acţiune cu parcatul pe trotuar”, mai spune Mircea Hava. Cu alte cuvinte, primăria pregăteşte acţiuni de sancţionare a celor care parchează în spaţii interzise. De asemenea, a amintit şi de planuri pentru amenajarea unor parcări subterane sau supraterane, însă trebuie găsite resurse financiare astfel că realizarea lor este de durată. Ca zone posibile pentru astfel de investiţii a amintit centrul oraşului (între magazinul Elvila şi blocul Petrom) şi „în locul lui G2″, cunoscut ca Blocul „Turturica”.

Citeşte şi Planuri pentru Alba Iulia – „Oraş pentru oameni”. Spaţii verzi, locuri amenajate pentru pietoni şi biciclete, parcări noi şi cu taxă

Despre proiectul de modernizare a zonei Tudor Vladimirescu

Având în vedere starea avansată de degradare a pietonalului de pe partea vestică a străzii Tudor Vladimirescu (tronson cuprins între magazinul Unirea şi BCR), precum şi traficul intens în orele de vârf  îngreunat de parcările amenajate în lungul străzii, ce blochează o bandă de circulaţie, s-a propus refucţionalizarea acestei zone situate la nivel central.

Potrivit proiectului, axul șoselei va fi mutat, pe latura vestică a străzii vor fi amenajate 94 parcări la 45 grade cu acces de pe o alee auto separată de stradă, prin mutarea trotuarului şi a zonei verzi înspre locuinţele colective. Accesul la parcaje se va face cu bariere.

Este în amenajare şi spaţiul din zona magazinului Unirea şi din faţa Băncii Comerciale Române. De asemenea, se va moderniza zona pietonală, se vor amenaja locuri de odihnă, zone verzi cu plantaţii joase şi înalte şi sistem irigaţii. Totodată s-a prevăzut montarea de mobilier urban nou. Suprastructura sistemelor rutiere va fi formată din beton asfaltic, piatră cubică, pavele din beton vibropresat compact şi tip grilă.

Valoarea contractului de lucrări încheiat în 31.07.2014 cu Elis Pavaje SRL Petreşti este de  4.678.047,51 lei şi durata este de 12 luni. AICI şi AICI alte detalii despre proiect.

Reamintim că din acest an au fost puse în funcţiune alte două sensuri giratorii, în zona intersecţiilor Vasile Goldiş cu Bulevardul Revoluţiei, respectiv Cloşca cu Bulevardul Revoluţiei. În ceea ce priveşte amenajarea altor trei, în zonele Revoluţiei cu Calea Moţilor (zona Stadion), Bulevardul Încoronării cu strada Octavian Goga (zona Cimitir) şi Încoronării cu Ferdinand I (zona Gară), lucrările ar putea fi amânate pe anul viitor, în funcţie de resursele financiare disponibile la bugetul oraşului.

Citeşte şi Cinci SENSURI GIRATORII noi în Alba Iulia, de 1,2 milioane lei, adjudecate pentru Elis Pavaje

Citește și FOTO VIDEO ŞTIREA TA pe ALBA24: Aglomerație în intersecţie, la Alba Iulia. Şoferii, încurcaţi de sens giratoriu şi semafoare pe strada Cloşca

Citește și FOTO: SENS GIRATORIU la intersecţia străzilor Goldiş şi Revoluţiei din Alba Iulia. Şantier într-una dintre cele mai aglomerate zone din Cetate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sabin

    miercuri, 03.06.2015 at 18:16

    si soselele din oras cand le mai asfaltez primare ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax