Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Simpozionul Național „Avram Iancu – model și inspirație”, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Publicat

simpozion scoala

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia a organizat, joi, 13 decembrie, cea de-a opta ediție a Simpozionului Național „Avram Iancu – model și inspirație”, care s-a desfășurat în Centrul de documentare și informare al școlii.

Simpozionul s-a desfășurat pe două secțiuni distincte: secțiunea pentru profesori cu tema: „Educația în an centenar, încotro?” și secțiunea pentru elevi, în care s-au dezbătut teme de actualitate precum: educația pentru sănătate, voluntariatul, educația pentru mediu și dezvoltare durabilă.

La secțiunea pentru profesori s-au înscris 26 de cadre didactice, atât de la școlile din municipiu, cât și din județ, care au realizat referate pe tema educației. Cu acest prilej, a fost editată și broșura simpozionului care a cuprins lucrările dascălilor, în care aceștia și-au exprimat punctele de vedere privind tema propusă de organizatori sau au prezentat exemple de bună practică din experiența lor didactică.

Secțiunea pentru elevi s-a desfășurat pe echipe, după modelul conferințelor ONU, participanții fiind provocați să identifice probleme și să găsească soluții pentru temele care preocupă societatea actuală: educația, mediul, poluarea, alimentația, educația pentru sănătate. La această secțiune, desfășurată sub forma unei dezbateri, au participat elevi din clasele a VIII-a A și a VIII-a C, de la Școala „Avram Iancu” , care au realizat materiale Power Point pe temele date. Dezbaterea s-a încheiat cu un schimb de opinii între elevii participanți și colegii prezenți la activitate, aceștia fiind apreciați de profesorii lor pentru modul în care au prezentat temele alese.

Organizatorii au dorit să le ofere participanților un cadru special de discuții, care să genereze noi idei de îmbunătățire a activității educative, în vederea formării unei atitudini civice responsabile în rândul elevilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax