Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Și-a „parcat” scaunul, pe o stradă din Alba Iulia. Metodă „de criză” pentru rezervarea unui loc liber

Publicat

Criza locurilor de parcare din Alba Iulia duce la soluții disperate și, mai ales, ilegale. Cum sunt mai puține locuri disponibile decât mașini, cine are norocul să găsească ceva liber apelează la diverse obiecte pentru a „rezerva” locul de parcare. Un astfel de exemplu a fost surprins luni dimineața, pe B-dul Revoluției 1989, unde un loc de parcare a fost ocupat de un … scaun. 

„Obiectul acela în formă de scaun, stă de aproape o oră acolo. O fi un nou model de mașină?

Acum, lăsând gluma la o parte, nu e tocmai corect și legal să se întâmple acest lucru. Mulți șoferi dau ture minute întregi să găsească un loc de parcare iar domnul își permite să țină ocupat un loc liber o oră. Aproape zilnic”, a scris un albaiulian, pe rețeaua de socializare Facebook.

Circulația rutieră din Alba Iulia este un coșmar pentru foarte mulți locuitori ai municipiului, iar locurile de parcare au ajuns să fie un lux: O raportare a numărului locuri de parcare la cel al autoturismelor ne arată că șapte mașini se bat tot timpul, zi și noapte, pentru trei locuri de parcare ( o normă de 2,3 la 1). 

Potrivit datelor oficiale ale Primăriei, obținute de Alba24, în oraș există 27.843 de mașini. 23.765 de autoturisme sunt deținute de persoane fizice, iar 4.078 autoturisme sunt în posesia unor persoane juridice.

Locurile de parcare sunt insuficiente. La fiecare 7 mașini, există trei locuri de parcare în oraș. Administrația locală spune că în Alba Iulia sunt în total 12.084 de locuri de parcare: 8.727 rezidențiale și 3.357 în parcările publice.

Citește și Alba Iulia, orașul în care șapte mașini se bat pe trei locuri de parcare. Giratorii, semafoare și aberații în trafic

Foto: Cornel Gruian

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Parcări

    luni, 28.10.2019 at 18:22

    La fel se întâmplă și pe strada Vasile Goldiș, dar nu cu scaun ci cu o cutie de carton, nu inteleg ce e așa greu să luați frumos obiectul de pe locul de parcare, il puneți pe trotuar și parcați. Dacă vine omul eventual ii mulțumiți pentru rezervare. Eu așa procedez 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax