Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Nedeia de la Valea Mică sau cum poate sărbători o comunitate locală cu simplitate și solidaritate

Publicat


Sărbătoare în comunitatea locală din Valea Mică, județul Alba. Oamenii au organizat duminică o nedeie, adică o petrecere câmpenească unde s-a reunit toată lumea, de la tineri la bătrâni, ba chiar au făcut mari eforturi să vină și dintre cei care au ales sau au fost obligați să își facă viața în altă țară.

Sărbătoarea poate fi un exemplu pentru orice comunitate din România. Oamenii din sat mai cu dare de mână au pus la dispoziție produsele, doamnele au făcut plăcinte, gogoși, cozonaci și tocăniță de miel, cu care câțiva tineri din sat au servit pe toată lumea prezentă, gratuit.

Totul a fost organizat în curtea unei case părăsite, aproape de biserică, preotul din sat fiind unul dintre inițiatorii evenimentului.

Oamenii au participat la un spectacol de muzică populară și dansuri tradiționale desfășurat într-o atmosferă simplă și extrem de civilizată, susținut de artiști locali.

Satul Valea Mică este aparte. Aparține de Zlatna, dar este retras cu câțiva kilometri, în raport cu drumul național. Este unul dintre puținele locuri din județul Alba în care tradițiile populare au rămas cu adevărat vii, adică se practică la fiecare sărbătoare și sunt încă parte din viața comunității.

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: România, printre ţările cu cele mai multe accidente feroviare din Uniunea Europeană

Publicat

Aproximativ 885 de persoane din Uniunea Europeană au murit şi 760 au fost grav rănite în 2018 în accidente feroviare (fără a include sinuciderile), cele mai multe înregistrându-se în Germania, Polonia, Ungaria şi România, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citat de Agerpres. În perioada 2010 – 2018, numărul accidentelor feroviare […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Frizeriile și saloanele de înfrumusețare, obligate să se reautorizeze. Termen limită și documente necesare

Publicat

Frizeriile și saloanele de înfrumusețare din țară trebuie să solicite, până pe data de 13 februarie, certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică de către direcțiile de sănătate publică, în vederea reautorizării, potrivit unui nou act normativ care a intrat recent în vigoare. Ordinul Ministerului Sănătății nr. 15/2020 pentru modificarea şi completarea  Ordinului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Celula care ar putea sta la baza unui tratament universal împotriva cancerului a fost descoperită din întâmplare

Publicat

laborator

Un nou tip de celulă a sistemului imunitar care ucide cele mai multe tipuri de cancer a fost descoperită din întâmplare de oamenii de știință britanici. Ar putea fi o descoperire istorică, relatează The Telegraph. Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au analizat sângele de la o bancă din Țara Galilor, în căutarea de celule imunitare […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Care sunt simptomele coronavirusului din China, care îngrijorează toată Europa. Este asemănător cu gripa

Publicat

gripa pneumonie

Boala provocată de noul coronavirus care a ucis 17 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa, principalele simptome fiind febra, tusea seacă, starea generală proastă, durerea de cap și tulburările respiratorii, a explicat profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș. Adrian Streinu Cercel a declarat pentru HotNews.ro că „tratament […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate