Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Nedeia de la Valea Mică sau cum poate sărbători o comunitate locală cu simplitate și solidaritate

Publicat

YouTube video

Sărbătoare în comunitatea locală din Valea Mică, județul Alba. Oamenii au organizat duminică o nedeie, adică o petrecere câmpenească unde s-a reunit toată lumea, de la tineri la bătrâni, ba chiar au făcut mari eforturi să vină și dintre cei care au ales sau au fost obligați să își facă viața în altă țară.

Sărbătoarea poate fi un exemplu pentru orice comunitate din România. Oamenii din sat mai cu dare de mână au pus la dispoziție produsele, doamnele au făcut plăcinte, gogoși, cozonaci și tocăniță de miel, cu care câțiva tineri din sat au servit pe toată lumea prezentă, gratuit.

Totul a fost organizat în curtea unei case părăsite, aproape de biserică, preotul din sat fiind unul dintre inițiatorii evenimentului.

Oamenii au participat la un spectacol de muzică populară și dansuri tradiționale desfășurat într-o atmosferă simplă și extrem de civilizată, susținut de artiști locali.

Satul Valea Mică este aparte. Aparține de Zlatna, dar este retras cu câțiva kilometri, în raport cu drumul național. Este unul dintre puținele locuri din județul Alba în care tradițiile populare au rămas cu adevărat vii, adică se practică la fiecare sărbătoare și sunt încă parte din viața comunității.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax