Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Nedeia de la Valea Mică sau cum poate sărbători o comunitate locală cu simplitate și solidaritate

Publicat


Sărbătoare în comunitatea locală din Valea Mică, județul Alba. Oamenii au organizat duminică o nedeie, adică o petrecere câmpenească unde s-a reunit toată lumea, de la tineri la bătrâni, ba chiar au făcut mari eforturi să vină și dintre cei care au ales sau au fost obligați să își facă viața în altă țară.

Sărbătoarea poate fi un exemplu pentru orice comunitate din România. Oamenii din sat mai cu dare de mână au pus la dispoziție produsele, doamnele au făcut plăcinte, gogoși, cozonaci și tocăniță de miel, cu care câțiva tineri din sat au servit pe toată lumea prezentă, gratuit.

Totul a fost organizat în curtea unei case părăsite, aproape de biserică, preotul din sat fiind unul dintre inițiatorii evenimentului.

Oamenii au participat la un spectacol de muzică populară și dansuri tradiționale desfășurat într-o atmosferă simplă și extrem de civilizată, susținut de artiști locali.

Satul Valea Mică este aparte. Aparține de Zlatna, dar este retras cu câțiva kilometri, în raport cu drumul național. Este unul dintre puținele locuri din județul Alba în care tradițiile populare au rămas cu adevărat vii, adică se practică la fiecare sărbătoare și sunt încă parte din viața comunității.

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

DNA a deschis dosar penal in REM pentru posibilă fraudă cu fonduri europene, în cazul dezvăluirilor despre Dan Barna

Publicat

Procurorii DNA ar fi deschis dosar penal in rem, în cazul dezvăluirilor Rise Project despre Dan Barna. Anchetatorii vizează o posibilă fraudare a fondurilor europene, potrivit G4Media.ro. Surse apropiate anchetei au explicat că dosarul clasat de DNA structura teritorială Alba ar fi cuprins doar o mică parte din cele dezvăluite de Rise Project. La rândul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ORIONIDELE: Fenomen spectaculos pe cerul României. 25 de stele căzătoare pe oră, în medie, în această noapte

Publicat

În noaptea de luni spre marți este maximul curentului de meteori Orionide. Vor putea fi observate circa 20 de stele căzătoare, într-o oră. Curenţii meteorici mai poartă denumirea populară şi de „ploaia de stele căzătoare”. Denumirea are ca sursă de inspiraţie un punct luminos, ca o stea, ce pare că se desprinde de pe bolta […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Intervenție a pompierilor cu autoscara, în centrul orașului Alba Iulia, după apel la 112

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemați să intervină, luni seara, în centrul orașului, la Blocul 280. Din primele date, o persoană în vârstă nu răspundea la telefon, astfel că salvatorii au intervenit cu o autoscară. La fața locului s-au deplasat și echipaje de ambulanță și descarcerare. Potrivit IPJ Alba, sesizarea a venit în cazul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Mamele vor putea câștiga bani în concediul de creștere a copilului, ca bone

Publicat

Femeile care se află în concediu de creștere a copilului vor putea câștiga bani din meseria de bonă. Dacă aleg să îngrijească și alt copil, pe lângă al lor, vor putea să-și majoreze veniturile. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat. Potrivit proiectului, mamele “care au unul sau doi copii și beneficiază de concediu de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate