Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: #REZIST și în ploaie, la Alba Iulia. Peste 30 de persoane, la un nou protest în fața Prefecturii

Publicat

20170219_184115 Un nou protest împotriva corupției s-a desfășurat duminică, 19 februarie, la Alba Iulia. Pe ploaie și lapoviță, peste 30 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii Alba, după ora 18.00, pentru a cere demisia Guvernului, considerând că pericolul pe care îl reprezintă atacul la statul de drept încă nu a dispărut.

„Am ieșit în primul rând pentru că nu sunt convins că am trecut de problemele pentru care am ieșit de la început. Nu e clar ce s-a întâmplat cu ordonanța și nu e clară decizia Guvernului, dacă renunță sau nu renunță. Intenția parcă e încă acolo și nu știm dacă au renunțat la ea sau nu.

Un alt motiv este lipsa de încredere generalizată față de Guvern. Toată lumea a înțeles că PSD a fost votat, foarte bine, să își pună în aplicare programul de guvernare dacă e posibil. Cred că un guvern trebuie să aibă o anumită doză de încredere, iar modul în care a operat i-a tăiat  puternic încrederea și probabil ar trebui să desemneze pe altcineva dacă ar fi dornici să rezolve ceva”, a declarat unul dintre protestatari, duminică, la Alba Iulia.

YouTube video

Până la ora 18.30 s-au adunat, în parcul din fața Prefecturii Alba, aproximativ 30 de oameni. Aceștia nu au scandat lozinci, însă au adus cu ei, pe lângă umbrele, și un steag tricolor și două pancarte. Pe una dintre pancarte era scris mesajul: „Am vrut să scriu <Noaptea ca hoții> dar aș fi jicnit hoții.”

Și la Sebeș s-au adunat 40 de oameni. 

16730185_10212591058437111_4546864828420863012_n Circa 40 de persoane au ieşit din nou în zona din faţa Casei de Cultură din Sebeș unde şi-au făcut cunoscute revendicările: demisia Guvernului şi întărirea luptei împotriva corupţiei. ”La Sebeş s-a protestat în fiecare zi şi la fel va fi şi săptămâna vitoare. S-a format deja o comunitate care se adună în fiecare seară”, a spus Dan Frăţilă, unul dintre reprezentanţii protestatarilor.

Următorul protest la Alba Iulia este anunțat duminica viitoare, în 26 februarie.

Ultimul protest de la Alba Iulia a avut loc pe 12 februarie. Atunci, aproximativ 400 de persoane au ieșit atunci  în stradă pentru o clasă politică curată. La final, manifestanţii au dansat hora unirii.

Vezi și FOTO-VIDEO: Alba Iulia #rezistă. Un nou PROTEST, pentru o clasă politică fără corupţie. Sute de persoane, în marş pe străzi din oraş

„Împreună formăm o comunitate unită în același scop: <O Românie fără penali în funcții publice, care guvernează pentru popor și nu împotriva lui. NU Coruptiei!”, au transmis pe rețelele de socializare organizatorii protestului de la Alba Iulia.

„Pericolul pe care îl reprezintă atacul la statul de drept încă nu a dispărut, OUG 13 pândește și așteaptă cu răbdare în paginile monitorului oficial momentul în care OUG 14 va fi luată la puricat de către un parlament în care PSD + ALDE dețin o majoritate confortabilă. Presiunea străzii, aparent, a slăbit dar fiecare om care a fost și este prezent la proteste, o întărește și această presiune încă planează asupra guvernanților și parlamentarilor. Suntem în situația în care trebuie să ne apărăm în continuare valorile pentru care am ieșit în stradă în toate zilele precedente”, se precizează în anunţul de pe reţeaua de socializare privind protestul de duminică.

Mii de oameni au mărşăluit pe străzile din Alba Iulia, în ultimele patru săptămâni. La fiecare protest s-a scandat: ”Noaptea ca hoţii”, ”Bucureşti nu uita, Alba e de partea ta”, ”Nu vă fie frică ţara se ridică”, ”Abrogaţi şi plecaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Parlament penal”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Ne-am săturat, de cât aţi furat”.

Proteste similare au avut loc şi la Sebeş, Cugir sau Blaj.

Vezi şi PROTESTUL de la Alba Iulia s-a mutat în faţa Prefecturii. „Nu corupţiei! Fără penali în funcţii publice! CuOchiipeVoi”

Vezi FOTO: O NOUĂ seară de proteste împotriva corupţiei. Zeci de oameni au ieşit în stradă, la Alba Iulia şi Sebeş

Vezi şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia nu cedează. ABROGAREA ORDONANȚEI 13 nu i-a ținut în casă pe cetățeni. „Miza este DEMISIA Guvernului”

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia continuă protestele. A șasea seară. Nu cedăm #REZISTĂM! “Altă întrebare! Pe când la RĂCOARE?”

Vezi şi FOTO-VIDEO: A şaptea seară de PROTEST la Alba Iulia. Ce vor cei care ies în stradă: „PSD să guverneze în continuare, dar cu alt guvern”

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia #REZISTĂ. „Noi n-am obosit… Ghinion!”. Ziua OPT de PROTEST în stradă

Vezi şi FOTO-VIDEO: Şi Sebeşul #REZISTĂ. Zeci de oameni au ieşit aseară în stradă. „Unde sunteți, tinerilor? Părinții au ieșit…”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax