Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO-VIDEO: Tricolor din cartoane colorate şi Hora Unirii, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, de Centenar

Publicat

YouTube video

Cu prilejul aniversării Centenarului Marii Uniri, elevii și dascălii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia s-au implicat în organizarea și desfășurarea unor activități dedicate acestui eveniment deosebit de important pentru poporul român. În curtea şcolii, elevii au ilustrat tricolorul din cartoane colorate şi au dansat Hora Unirii.

În fiecare an şcolar, apropierea zilei de 1 Decembrie prilejuieşte deschiderea unei palete largi de evenimente culturale desfăşurate în această instituție de învățământ. Activităţile dedicate acestui eveniment s-au desfăşurat şi anii trecuţi atât în şcoală, cât şi în afara ei, cu sprijinul unor instituţii partenere: Muzeul Unirii, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, elevii dovedind un interes deosebit faţă de aceste activităţi.

În perioada 28-29 noiembrie, la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Alba Iulia s-au  derulat activități dedicate Marii Uniri, în cadrul proiectului “Sărbătorim România, de Centenar!”. Elevii din clasele a VI-a și a VII-a au prezentat referate și afișe dedicate Centenarului – activitate desfășurată în  CDI-ul școlii.

Cel mai emoționant moment a fost “800 pentru România!”, în care cei 800 de elevi ai  școlii împreună cu cadrele didactice au sărbătorit Centenarul Marii Uniri din 1918 prin realizarea steagului tricolor din cartoane colorate.

Activitățile dedicate sărbătorii naționale s-au încheiat cu o horă desfășurată în curtea școlii pentru a rememora Marea Unirea.

„Prin desfășurarea acestor activități, s-a urmărit ca elevii să înţeleagă  importanța evenimentelor legate de Marea Unire, să emită judecăţi de valoare, idei, argumente, să-și însușească valorile civice și patriotice ale poporului român.

Sufletul românesc, tradițiile, valorile culturale ne-au adus împreună în această zi de 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de la realizarea României Mari. Este o zi deosebită, în care tradiția și modernitatea se îmbină, ne definesc și ne fac să fim siguri de un lucru… suntem mândri că suntem români!”, transmit reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax