Contacteaza-ne si pe
Publicitate

JUNIOR

FOTO-VIDEO: Tricolor din cartoane colorate şi Hora Unirii, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, de Centenar

Publicat

Cu prilejul aniversării Centenarului Marii Uniri, elevii și dascălii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia s-au implicat în organizarea și desfășurarea unor activități dedicate acestui eveniment deosebit de important pentru poporul român. În curtea şcolii, elevii au ilustrat tricolorul din cartoane colorate şi au dansat Hora Unirii.

În fiecare an şcolar, apropierea zilei de 1 Decembrie prilejuieşte deschiderea unei palete largi de evenimente culturale desfăşurate în această instituție de învățământ. Activităţile dedicate acestui eveniment s-au desfăşurat şi anii trecuţi atât în şcoală, cât şi în afara ei, cu sprijinul unor instituţii partenere: Muzeul Unirii, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, elevii dovedind un interes deosebit faţă de aceste activităţi.

În perioada 28-29 noiembrie, la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Alba Iulia s-au  derulat activități dedicate Marii Uniri, în cadrul proiectului “Sărbătorim România, de Centenar!”. Elevii din clasele a VI-a și a VII-a au prezentat referate și afișe dedicate Centenarului – activitate desfășurată în  CDI-ul școlii.

Cel mai emoționant moment a fost “800 pentru România!”, în care cei 800 de elevi ai  școlii împreună cu cadrele didactice au sărbătorit Centenarul Marii Uniri din 1918 prin realizarea steagului tricolor din cartoane colorate.

Activitățile dedicate sărbătorii naționale s-au încheiat cu o horă desfășurată în curtea școlii pentru a rememora Marea Unirea.

„Prin desfășurarea acestor activități, s-a urmărit ca elevii să înţeleagă  importanța evenimentelor legate de Marea Unire, să emită judecăţi de valoare, idei, argumente, să-și însușească valorile civice și patriotice ale poporului român.

Sufletul românesc, tradițiile, valorile culturale ne-au adus împreună în această zi de 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de la realizarea României Mari. Este o zi deosebită, în care tradiția și modernitatea se îmbină, ne definesc și ne fac să fim siguri de un lucru… suntem mândri că suntem români!”, transmit reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de fenomene METEO PERICULOASE. Cetățenii sunt sfătuiți să se adăpostească

Publicat

vant

Un COD GALBEN de fenomene meteo periculoase a fost emis în această seară de meteorologi. Se anunță viscol și intensificări ale vântului care vor atinge 55-65 de km/h. Atenționarea este valabilă între orele 23.00- 05.00. Cetățenii sunt atenționați că urmează o perioadă de vreme severe și li se recomandă: – Recomandăm conducătorilor auto să se […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Ninsoare și viscol pe Autostrada Sibiu-Sebeș. Drumarii intervin cu utilajele pentru curățarea zăpezii de pe șosea

Publicat

drumari

A început să ningă în mai multe regiuni din România, iar drumarii au fost deja nevoiți să întervină pe mai multe drumuri naționale și chiar pe autostrăzi. Ninsoarea și vântul puternic au ajuns acum și pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. ”Ninsoarea puternică de la Brasov s-a mutat acum pe Sibiu” a anunțat purtătorul de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ordinul care reglementează taxa impusă băncilor și impozitarea veniturilor din jocuri de noroc, publicat de ANAF

Publicat

ANAF a publicat Ordinul care reglementează declararea noilor taxe introduse de OUG nr. 114/2018, respectiv taxa pe activele financiare datorate de instituțiile bancare și taxa pe veniturile din jocuri de noroc organizate online. Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate