Contacteaza-ne si pe
Publicitate

JUNIOR

FOTO-VIDEO: Tricolor din cartoane colorate şi Hora Unirii, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, de Centenar

avatar

Publicat

Publicitate

Cu prilejul aniversării Centenarului Marii Uniri, elevii și dascălii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia s-au implicat în organizarea și desfășurarea unor activități dedicate acestui eveniment deosebit de important pentru poporul român. În curtea şcolii, elevii au ilustrat tricolorul din cartoane colorate şi au dansat Hora Unirii.

În fiecare an şcolar, apropierea zilei de 1 Decembrie prilejuieşte deschiderea unei palete largi de evenimente culturale desfăşurate în această instituție de învățământ. Activităţile dedicate acestui eveniment s-au desfăşurat şi anii trecuţi atât în şcoală, cât şi în afara ei, cu sprijinul unor instituţii partenere: Muzeul Unirii, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, elevii dovedind un interes deosebit faţă de aceste activităţi.

În perioada 28-29 noiembrie, la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Alba Iulia s-au  derulat activități dedicate Marii Uniri, în cadrul proiectului “Sărbătorim România, de Centenar!”. Elevii din clasele a VI-a și a VII-a au prezentat referate și afișe dedicate Centenarului – activitate desfășurată în  CDI-ul școlii.

Cel mai emoționant moment a fost “800 pentru România!”, în care cei 800 de elevi ai  școlii împreună cu cadrele didactice au sărbătorit Centenarul Marii Uniri din 1918 prin realizarea steagului tricolor din cartoane colorate.

Activitățile dedicate sărbătorii naționale s-au încheiat cu o horă desfășurată în curtea școlii pentru a rememora Marea Unirea.

„Prin desfășurarea acestor activități, s-a urmărit ca elevii să înţeleagă  importanța evenimentelor legate de Marea Unire, să emită judecăţi de valoare, idei, argumente, să-și însușească valorile civice și patriotice ale poporului român.

Sufletul românesc, tradițiile, valorile culturale ne-au adus împreună în această zi de 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de la realizarea României Mari. Este o zi deosebită, în care tradiția și modernitatea se îmbină, ne definesc și ne fac să fim siguri de un lucru… suntem mândri că suntem români!”, transmit reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR la Şureanu, Arieşeni şi Arena Platoş din Păltiniş. Unde se poate schia

avatar

Publicat

zapada, partie, schi, telesaun, sureanu

Pârtiile din județul Alba și împrejurimi sunt gata să primească turiștii la zăpadă. Atât la Domeniul Schiabil Șureanu cât și la Arieșeni sau Arena Platoș din Păltiniș sunt condiții bune pentru practicarea sporturilor de iarnă.Vă prezentăm starea pârtiilor la Şureanu şi Arieşeni (judeţul Alba) şi Păltiniş – Arena Platoş (Sibiu), în perioada 14-20 decembrie:Domeniul Schiabil […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SINUCIDERE la Cugir. Un bărbat a fost găsit spânzurat de un copac, pe o stradă din oraș

avatar

Publicat

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Cugir a fost găsit, miercuri noaptea, spânzurat de o creangă a unui pom aflat în fața unui bloc, pe o stradă din oraș. Se pare că bărbatul a fost găsit de un cetățean care locuiește într-un imobil situat pe strada Rozelor din oraș, miercuri, 12 decembrie, în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Muncii: Agresorii din cazurile de violență domestică vor beneficia de consiliere psihologică gratuită

avatar

Publicat

psiholog sedinta

Agresorii din cazurile de violență domestică pot beneficia de consiliere psihologică, atât în cadrul unor servicii de specialitate publice, cât și private. Măsura poate fi dispusă de către instanţele judecătoreşti competente în sarcina agresorului, în soluţionarea cazurilor de divorţ, în care s-a reţinut culpa unuia dintre soţi cu privire la săvârşirea unor fapte de violenţă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cititori fideli și instituții publice premiate de Biblioteca ”Lucian Blaga” din Alba. Concert Paula Seling

avatar

Publicat

Cititori fideli, instituții administrative și culturale din Alba alături de mass-media au fost premiați în Gala Premiilor Bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba, ce a avut loc miercuri seară în incinta Alba Mall. Evenimentul a culminat cu un concert susținut de solista Paula Seling.Gala de miercuri seară a fost deschisă de tânăra actriță, Cătălina Mihăilă a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate