Contacteaza-ne si pe
Publicitate

JUNIOR

FOTO-VIDEO: Tricolor din cartoane colorate şi Hora Unirii, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, de Centenar

Publicat

Cu prilejul aniversării Centenarului Marii Uniri, elevii și dascălii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia s-au implicat în organizarea și desfășurarea unor activități dedicate acestui eveniment deosebit de important pentru poporul român. În curtea şcolii, elevii au ilustrat tricolorul din cartoane colorate şi au dansat Hora Unirii.

În fiecare an şcolar, apropierea zilei de 1 Decembrie prilejuieşte deschiderea unei palete largi de evenimente culturale desfăşurate în această instituție de învățământ. Activităţile dedicate acestui eveniment s-au desfăşurat şi anii trecuţi atât în şcoală, cât şi în afara ei, cu sprijinul unor instituţii partenere: Muzeul Unirii, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, elevii dovedind un interes deosebit faţă de aceste activităţi.

În perioada 28-29 noiembrie, la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Alba Iulia s-au  derulat activități dedicate Marii Uniri, în cadrul proiectului “Sărbătorim România, de Centenar!”. Elevii din clasele a VI-a și a VII-a au prezentat referate și afișe dedicate Centenarului – activitate desfășurată în  CDI-ul școlii.

Cel mai emoționant moment a fost “800 pentru România!”, în care cei 800 de elevi ai  școlii împreună cu cadrele didactice au sărbătorit Centenarul Marii Uniri din 1918 prin realizarea steagului tricolor din cartoane colorate.

Activitățile dedicate sărbătorii naționale s-au încheiat cu o horă desfășurată în curtea școlii pentru a rememora Marea Unirea.

„Prin desfășurarea acestor activități, s-a urmărit ca elevii să înţeleagă  importanța evenimentelor legate de Marea Unire, să emită judecăţi de valoare, idei, argumente, să-și însușească valorile civice și patriotice ale poporului român.

Sufletul românesc, tradițiile, valorile culturale ne-au adus împreună în această zi de 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de la realizarea României Mari. Este o zi deosebită, în care tradiția și modernitatea se îmbină, ne definesc și ne fac să fim siguri de un lucru… suntem mândri că suntem români!”, transmit reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Sediul ISU Alba, iluminat în culorile drapelului național

Publicat

isu

Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a devenit tricolor, de vineri seară, grație unei instalații de iluminat. Culorile sunt cele ale steagului României, a transmis un cititor Alba24. ”Sediul pompierilor din Alba, la ceas de seară. Așa ar trebui să fie sediile tuturor autorităților publice de la noi în oraș. Cred că oferă prestanță instituțională, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest inedit al USR PLUS Alba, la finalul campaniei electorale, pe drumul dintre Alba Iulia și Sebeș

Publicat

p

Mai mulți membri și simpatizanți din USR și PLUS au încheiat campania electorală printr-un marș de la Alba Iulia la Sebeș. Inițiativa a avut ca scop mobilizarea electoratului să meargă la vot, dar și un protest la adresa actualei guvernări, care trebuia să finalizeze în 2017 tronsonul de autostradă de la Alba Iulia la Sebeș, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: INCENDIU la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. A luat foc ghereta paznicului unităţii

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. Din primele date, a fost cuprinsă de flăcări ghereta de aproximativ 2 mp, folosită de paznicul unităţii. În apropiere se află un rezervor de motorină, însă potrivit ISU Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ionuț Zincă și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia, în loturile naționale de seniori la Orientare

Publicat

CS Unirea Alba Iulia

Ionuţ și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia au fost incluşi în loturile naționale de seniori la Orientare, în urma ultimelor competiţii, ce au contat ca etape de selecție. Ionuţ Zincă este pe primul loc al ierarhiei și Tamas Bogya este pe locul 4. Pe pozițiile 2 și 3 se regăsesc sportivii Roman […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate