Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fraudă de proporții la Bacalaureat: Profesorii dintr-un centru din Alba Iulia au descoperit 32 de lucrări identice la Română

sala clasa liceu examen

Publicat

Profesorii din centrul de evaluare de la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia, care au corectat lucrările unor elevi din județul Mureș, au depistat 32 de lucrări identice. 

„În timpul evaluării lucrărilor de Limba și literatura română din această sesiune de toamnă a Bacalaureatului, profesoarele de Limba și literatura română au costatat că există lucrări cu conținut identic sau aproape identic atât la subiectul I – B cât și la subiectul III. Sesizând că au în mapă mai multe lucrări care sunt identice sau aproape identice atât în ceea ce privește exprimarea cât și exemplele care erau date, au informat președintele comisiei zonale de evaluare. În final s-a constatat că sunt un număr de 32 de lucrări. Au fost informate comisiile de Bacalaureat din județul Mureș de unde proveneau lucrările și comisia din județul Alba. (…) În baza regulamentului (…), s-a propus anularea lucrărilor și excluderea din examenul de Bacalaureat a celor 32 de concurenți. Au fost transmise informări și către Comisia Națională din Minister”, a declarat pentru radiomureș.ro prof. Gabriela Gâlea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judetean Alba.

Lucrările aparțin unor absolvenți de licee tehnologice, majoritatea din promoții anterioare, care nu vor mai avea dreptul să susțină examenul în următoarele două sesiuni.

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de Bacalaureat 2020, înainte de contestații, este de 31,5%, în creștere față de sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%). Potrivit MEC, s-a înregistrat și o premieră a ultimilor 18 ani pentru sesiunea de toamna a Bacalaureatului – un elev din județul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Din totalul candidaților promovați (10.858), 7.038 de candidați fac parte din promoția curentă, iar 3.820 provin din promoțiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2019 – 2020 este de 34%. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 27,8%, precizează MEC.

La probele scrise s-au prezentat 34.462 de candidați din cei 42.747 înscriși și au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 169 de candidați (aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

sursa: ziare.com, radiomures.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate