Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Gabriel Pleșa: ”voi face TOTUL pentru ca Alba Iulia să nu fie înghițită de gunoaie”. Polaris, obligată să continue colectarea


Publicat

Primarul Gabriel Pleșa a declarat luni, 16 august, că instituția a trimis o informare oficială către Polaris, prin care le-a atras atenția asupra obligativității de a continua seriviciul de colectare a gunoiului până când noul operator va începe activitatea. 

”Nu voi accepta ca Alba Iulia să cadă, din nou, în mijlocul unui conflict care nu este al nostru (fie el economic, fie politic), iar cetățenii să aibă de suferit din această cauză.

Scenariul din acest weekend și tabloul deplorabil în care se prezintă acum mai multe spații de depozitare a gunoiului, aparținând asociațiilor de proprietari din Alba Iulia, sunt de netolerat.

Astăzi am trimis o informare oficială către actualul operator de salubritate, Polaris, și am atras atenția asupra obligativității de a continua serviciul de colectare a gunoiului menajer, până la data la care noul operator va intra în operare. Legislația în domeniu este extrem de clară și nu voi pregeta de a folosi toate pârghiile pentru a fi trași la răspundere toți cei care vor încerca să încalce legea, lăsând orașul, din nou, pradă gunoaielor.

În contextul în care noul operator nu are semnate noile contracte cu beneficiarii finali, iar mobilizarea se face într-o perioadă mult mai mare decât au anunțat inițial, sarcina de a continua colectarea gunoiului menajer de la populație cade în mod exclusiv pe umerii actualului operator. De ce mobilizarea depășește termenul comunicat oficial inclusiv de noul operator sau de către CJ Alba, este un aspect la care cei implicați chiar ar trebui să răspundă…

Indiferent de ce vor spune unii și alții de pe margine, potrivit art. I din Actul adițional nr.27/04.05.2021, parte integrantă a contractului de concesiune nr.69525/2013, SC Polaris M Holding SRL Constanța este OBLIGATĂ SĂ CONTINUE PRESTAREA SERVICIULUI până la data la care noul operator va începe prestarea activității: ”în calitate de concesionar, SC Polaris M Holding SRL Constanța va asigura continuitatea activității de colectare, transport și depozitare a deșeurilor municipale, în aceleași condiții contractuale, până la operaționalizarea operatorului economic delegat (colectare și transport) Lot 1 Alba Iulia”
De asemenea, potrivit art. 12 lit. n) din Contract „La încetarea contractului de delegare a gestiunii din alte cauze decât ajungerea la termen sau forţă majoră, este obligat să asigure continuitatea prestării activităţii în condiţiile stipulate în contract, până la preluarea acesteia de către concedent, dar nu mai mult de 90 de zile”.

Pe cale de consecință am comunicat oficial firmei POLARIS că, din punctul nostru de vedere, are obligativitatea de a continua serviciul de colectare și transport al gunoiului menajer de pe raza UAT Alba Iulia până la data la care Primăria Alba Iulia va informa în mod oficial, cu 30 de zile înainte, ieșirea de sub contract.

De asemenea, ne așteptăm ca și ceilalți implicați în această chestiune, respectiv ADI Salubris Alba, respectiv Asocierea RER Vest SA – RETIM Ecologic Service să facă toți pașii necesari, cât mai rapid, pentru ca lucrurile să reintre în normal la nivelul municipiului Alba Iulia.

Nu este nicio amenințare sau intimidare, dar vreau să fiu foarte clar: voi face TOTUL pentru ca Alba Iulia să nu fie înghițită de gunoaie, indiferent de numele persoanelor implicate, diverși susținători de după cortină sau licențele pe care unii și le-ar putea pierde”, a declarat primarul Pleșa într-un comunicat de presă.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comentarii

 1. un cetatean oarecare

  luni, 16.08.2021 at 12:55

  Plesa minte cum respira… Pe ce baza poti obliga LEGAL firma Polaris sa ramana dupa 8 septembrie 2021? Hai ca vreau sa o aud si pe asta. Eu in locul lor as fi plecat demult din acest oras blestemat sa te suporte pe tine primar inca trei ani de zile.

 2. Altul

  luni, 16.08.2021 at 13:13

  Iarăși opinteli fără rost, vorbe mari și stive nesfârșite de hârtii inutile, toate pentru a ascunde neputința și nepriceperea. Gunoiul se pare că a devenit problema mereu vie a orașului. E inutil să aștepți demararea „marilor proiecte” (nou spital super megacaliflagelistic, bulevarde megalărgite, etc) când putorile verii te sufocă. Mai puține vorbe goale și hârtii peste hârtii… Hava, păcat de trufia sa din ultima vreme, care l-a și pierdut în estimări și competiție, ar fi fost probabil mai eficient în asemenea situații

 3. Elena

  luni, 16.08.2021 at 13:20

  Stimate cetatean oarecare, daca Polaris are contract pana in septembrie, atunci primarul Plesa nu avea niciun amestec in treaba asta. Polaris trebuia sa-si respecte contractul sau actul aditional de prelungire a contractului. Nu ii iau apararea dlui primar absolut deloc, am ajuns sa-mi para rau dupa Hava, de care nu stiam cum sa mai scapam. Polaris stie sa trimita facturile pentru plata, dar nu-si aduna gunoiul, lasa si cate 3 saptamani gunoiul menajer neridicat. Tot primarul e de vina?

 4. Altul

  luni, 16.08.2021 at 15:54

  Hava a pierdut singur, adică el însuși, din motive simple și vizibile, des întâlnite la politicianul mioritic : încrederea tembelă că scaunul pe care s-a așezat e întru veșnicie, impresia înșelătoare că „pohtele” sunt urmate făra de cusur de supuși și visul mărunt cum că mărirea vine pe tavă de la Bruxelles (unde e trai pe vătrai și parale fără număr). Cam asta. Noul primar e „fără vină” pentru că e debordat și singur iar butoanele pe care crede că apasă sunt demult deconectate și răspund la alte comenzi ale altor personaje. Anticorupăciunea, ca simplu discurs pentru gură cască, nu alungă gunoiul din oraș și nu aduce nimic folositor locuitorilor. Neputința și nepriceperea nu sunt scuze în ochii nimănui și mai ales nu vor aduce niciodată un nou mandat…

 5. Raul

  luni, 16.08.2021 at 18:38

  locul la gunoi este acasă la Pleșea. tot un gunoi penal este și el cu toată primăria 😏 numai prețuri mari și calitate foarte proastă știți să faceți contracte cu firmele lui pește.

  o să vadă pămpălaii de albaiulieni ce tarife duble vor fi la gunoi la pachet cu apă, gaz si curent 😏 când turma de oii votează ce zice ciobanu mafiot, când veți ști că nu aveți nevoie de cundacatori că aveți creier e tarziu, slugi rămâneți să creșteți politicienii și săi pupați în dos 😜

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Incendiu la Șpring. Un hambar de fân de 300 de metri pătrați a fost mistuit de flăcări

Publicat

Un hambar de fân de aproximativ 300 de metri pătrați a luat foc duminică seară, în comuna Șpring, au transmis reprezentanții ISU Alba. 

La fața locului s-au deplasat pompierii din Sebeș și voluntarii din sat.

Au fost trimise mai multe mașini de intervenție.

Reprezentanții ISU Alba au declarat că la ajungerea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu ardere generalizată la întregul hambar.

Suprafața afectată este de aproximativ 300 de metri pătrați.

În jurul orei 23:15, incendiul a fost localizat, dar pompierii au continuat intervenția pentru stingerea lui.

Nu s-au înregistrat victime.

Sursă foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Alba Iulia, Aiud și Poșaga intră OFICIAL în scenariul roșu, iar Cugir, Crăciunelul de Jos și Sălciua, în cel galben. HOTĂRÂRE

Publicat

Alba Iulia, Aiud și comuna Poșaga intră oficial în scenariul roșu, iar Cugir, Crăciunelul de Jos și Sălciua, în cel galben. 

Comitetul Judean pentru Situații de Urgență s-a întrunit duminică și a emis o hotărâre în acest sens, care cuprinde o serie de măsuri care vizează populația. 

Măsurile intră în vigoare în data de 27 septembrie ora 00.00 și sunt valabile timp de 14 zile.

Anexa nr 67 a CNSU, care precizează toate regulile și restricțiile, în funcție de rata de infectare, poate fi consultată AICI.

Hotărârea CJSU Alba numărul 226 poate fi consultată integral AICI.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, convocat în ședință extraordinară în data de 26.09.2021,

HOTĂRĂȘTE:

(1) Se constată încadrarea în limitele incidenței cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2, la data de 26.09.2021, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială de pe raza județului Alba, conform Anexei care este parte integrantă din prezenta hotărâre;

(2) Măsurile stabilite pentru diminuarea riscului de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale de pe raza județului Alba, sunt cele prevăzute în hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba nr.208 din 10.09.2021, modificată și completată prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba nr.216 din 19.09.2021 și nr.222 din 24.09.2021, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, conform anexei la prezenta hotărâre;

(3) Măsurile prevăzute în anexa la prezenta hotărâre pentru Municipiile Alba Iulia și Aiud, Orașul Cugir și comunele Crăciunelul de Jos, Poșaga și Sălciua, intră în vigoare începând cu data de 27.09.2021 ora 00:00, și sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile, iar termenele de aplicare a măsurilor prevăzute pentru celelalte unități administrative-teritoriale de pe raza județului Alba rămân cele stabilite prin hotărârile CJSU Alba adoptate anterior.

Hotărârile adoptate de CJSU Alba până la data adoptării prezentei hotărâri își mențin aplicabilitatea în măsura în care prevederile acestora nu contravin măsurilor stabilite în prezenta hotărâre.

Vezi și: ALBA: Patru decese ale unor pacienți bolnavi de COVID în ultimele 24 de ore. 59 de infectări noi. Situația pe fiecare localitate

Alte două orașe se apropie de incidența de 3 cazuri, dincolo de care intră în scenariul roșu: Teiuș – 2,91 și Blaj – 2,8.

Incidența pe fiecare localitate poate fi consultată mai jos.

Incidența pe localități și numărul de cazuri active

Municipiile Alba Iulia și Aiud depășesc incidența de 3 cazuri la mie și intră în scenariul roșu.

Localitate Incidență Cazuri active
     
SÂNCEL 8.46 22
OHABA 6.57 4
UNIREA 3.48 17
MUNICIPIUL ALBA IULIA 3.3 252
POŞAGA 3.24 3
MUNICIPIUL AIUD 3.21 81
SOHODOL 3 5
ORAŞ TEIUŞ 2.91 21
MUNICIPIUL BLAJ 2.8 58
BERGHIN 2.62 5
MUNICIPIUL SEBEŞ 2.58 85
LIVEZILE 2.55 3
METEŞ 2.5 7
ORAŞ OCNA MUREŞ 2.37 33
CRĂCIUNELU DE JOS 2.33 5
VADU MOŢILOR 2.32 3
ŞONA 2.29 10
VINŢU DE JOS 2.16 12
SĂLCIUA 2.13 3
ORAŞ CUGIR 2.11 54
LUPŞA 1.72 5
PONOR 1.69 1
LOPADEA NOUĂ 1.58 4
BISTRA 1.54 7
ALBAC 1.53 3
CIUGUD 1.53 5
MIRĂSLĂU 1.52 3
PIANU 1.39 5
ORAŞ ABRUD 1.35 7
VALEA LUNGĂ 1.28 4
DAIA ROMÂNĂ 1.27 4
CERGĂU 1.22 2
GALDA DE JOS 1.12 5
ORAŞ CÂMPENI 1.11 8
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 1.06 4
CÂLNIC 1.02 2
CENADE 0.97 1
POIANA VADULUI 0.95 1
SĂSCIORI 0.92 6
ORAŞ ZLATNA 0.89 7
BUCERDEA GRÂNOASĂ 0.88 2
ŞIBOT 0.84 2
LUNCA MUREŞULUI 0.78 2
IGHIU 0.71 5
SÂNTIMBRU 0.66 2
SCĂRIŞOARA 0.65 1
ROŞIA DE SECAŞ 0.63 1
NOŞLAC 0.55 1
CRICĂU 0.51 1
GÂRBOVA 0.46 1
SĂLIŞTEA 0.43 1
ŞPRING 0.4 1
CETATEA DE BALTĂ 0.33 1
JIDVEI 0.19 1
ALMAŞU MARE 0 0
ARIEŞENI 0 0
AVRAM IANCU 0 0
BLANDIANA 0 0
BUCIUM 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 0 0
CIURULEASA 0 0
CUT 0 0
DOŞTAT 0 0
FĂRĂU 0 0
GÂRDA DE SUS 0 0
HOPÂRTA 0 0
HOREA 0 0
ÎNTREGALDE 0 0
MIHALŢ 0 0
MOGOŞ 0 0
OCOLIŞ 0 0
RĂDEŞTI 0 0
RÂMEŢ 0 0
RIMETEA 0 0
ROŞIA MONTANĂ 0 0
STREMŢ 0 0
ŞUGAG 0 0
VIDRA 0 0
Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cireadă de vaci fotografiată în centrul municipiului Alba Iulia, în zona Alba Mall. Animalele erau nesupravegheate

Publicat

O cireadă de vaci a fost fotografiată duminică seară la Alba Iulia, în zona Alba Mall. 

Animalele, nesupravegheate, au dat o tură pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, apoi s-au retras în zona caselor de pe Strada Livezii.

Nu s-au speriat nici de mașini și au circulat nederanjate, minute bune, pe mijlocul străzii, a transmis un cititor Alba24, care le-a și fotografiat.

Nu se știe cum au ajuns vacile în centrul orașului și nici în grija cui ar fi trebuit să fie.

Este posibil însă ca ele să fi venit dinspre pășunea de la marginea Ampoiului, spune cititorul.

Surse foto: cititori Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO ȘTIREA TA: Focar de infecție pe Târnava. Mai mulți porci morți, aruncați în apă aproape de Crăciunelu de Jos

Publicat

Mai mulți porci domestici în stare avansată de putrefacție, plutind în Târnava, au fost fotografiați duminică, de un cititor Alba24. 

Imaginile au fost surprinse în apropiere de Crăciunelu de Jos.

”Am văzut trei animale moarte” a transmis cititorul Alba24.

Acesta a mai spus că mai mulți porci ar fi fost aruncați în apă de niște localnici.

Se pare că anumalele ar fi murit, posibil de pestă porcină, iar aceștia le-ar fi dus la râu cu un tractor, apoi le-ar fi aruncat în apă.

Întreaga zonă s-a transformat într-un focar de infecție.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate