Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Gabriel Pleșa: ”voi face TOTUL pentru ca Alba Iulia să nu fie înghițită de gunoaie”. Polaris, obligată să continue colectarea

Publicat

Primarul Gabriel Pleșa a declarat luni, 16 august, că instituția a trimis o informare oficială către Polaris, prin care le-a atras atenția asupra obligativității de a continua seriviciul de colectare a gunoiului până când noul operator va începe activitatea. 

”Nu voi accepta ca Alba Iulia să cadă, din nou, în mijlocul unui conflict care nu este al nostru (fie el economic, fie politic), iar cetățenii să aibă de suferit din această cauză.

Scenariul din acest weekend și tabloul deplorabil în care se prezintă acum mai multe spații de depozitare a gunoiului, aparținând asociațiilor de proprietari din Alba Iulia, sunt de netolerat.

Astăzi am trimis o informare oficială către actualul operator de salubritate, Polaris, și am atras atenția asupra obligativității de a continua serviciul de colectare a gunoiului menajer, până la data la care noul operator va intra în operare. Legislația în domeniu este extrem de clară și nu voi pregeta de a folosi toate pârghiile pentru a fi trași la răspundere toți cei care vor încerca să încalce legea, lăsând orașul, din nou, pradă gunoaielor.

În contextul în care noul operator nu are semnate noile contracte cu beneficiarii finali, iar mobilizarea se face într-o perioadă mult mai mare decât au anunțat inițial, sarcina de a continua colectarea gunoiului menajer de la populație cade în mod exclusiv pe umerii actualului operator. De ce mobilizarea depășește termenul comunicat oficial inclusiv de noul operator sau de către CJ Alba, este un aspect la care cei implicați chiar ar trebui să răspundă…

Indiferent de ce vor spune unii și alții de pe margine, potrivit art. I din Actul adițional nr.27/04.05.2021, parte integrantă a contractului de concesiune nr.69525/2013, SC Polaris M Holding SRL Constanța este OBLIGATĂ SĂ CONTINUE PRESTAREA SERVICIULUI până la data la care noul operator va începe prestarea activității: ”în calitate de concesionar, SC Polaris M Holding SRL Constanța va asigura continuitatea activității de colectare, transport și depozitare a deșeurilor municipale, în aceleași condiții contractuale, până la operaționalizarea operatorului economic delegat (colectare și transport) Lot 1 Alba Iulia”
De asemenea, potrivit art. 12 lit. n) din Contract „La încetarea contractului de delegare a gestiunii din alte cauze decât ajungerea la termen sau forţă majoră, este obligat să asigure continuitatea prestării activităţii în condiţiile stipulate în contract, până la preluarea acesteia de către concedent, dar nu mai mult de 90 de zile”.

Pe cale de consecință am comunicat oficial firmei POLARIS că, din punctul nostru de vedere, are obligativitatea de a continua serviciul de colectare și transport al gunoiului menajer de pe raza UAT Alba Iulia până la data la care Primăria Alba Iulia va informa în mod oficial, cu 30 de zile înainte, ieșirea de sub contract.

De asemenea, ne așteptăm ca și ceilalți implicați în această chestiune, respectiv ADI Salubris Alba, respectiv Asocierea RER Vest SA – RETIM Ecologic Service să facă toți pașii necesari, cât mai rapid, pentru ca lucrurile să reintre în normal la nivelul municipiului Alba Iulia.

Nu este nicio amenințare sau intimidare, dar vreau să fiu foarte clar: voi face TOTUL pentru ca Alba Iulia să nu fie înghițită de gunoaie, indiferent de numele persoanelor implicate, diverși susținători de după cortină sau licențele pe care unii și le-ar putea pierde”, a declarat primarul Pleșa într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. un cetatean oarecare

    luni, 16.08.2021 at 12:55

    Plesa minte cum respira… Pe ce baza poti obliga LEGAL firma Polaris sa ramana dupa 8 septembrie 2021? Hai ca vreau sa o aud si pe asta. Eu in locul lor as fi plecat demult din acest oras blestemat sa te suporte pe tine primar inca trei ani de zile.

  2. Altul

    luni, 16.08.2021 at 13:13

    Iarăși opinteli fără rost, vorbe mari și stive nesfârșite de hârtii inutile, toate pentru a ascunde neputința și nepriceperea. Gunoiul se pare că a devenit problema mereu vie a orașului. E inutil să aștepți demararea „marilor proiecte” (nou spital super megacaliflagelistic, bulevarde megalărgite, etc) când putorile verii te sufocă. Mai puține vorbe goale și hârtii peste hârtii… Hava, păcat de trufia sa din ultima vreme, care l-a și pierdut în estimări și competiție, ar fi fost probabil mai eficient în asemenea situații

  3. Elena

    luni, 16.08.2021 at 13:20

    Stimate cetatean oarecare, daca Polaris are contract pana in septembrie, atunci primarul Plesa nu avea niciun amestec in treaba asta. Polaris trebuia sa-si respecte contractul sau actul aditional de prelungire a contractului. Nu ii iau apararea dlui primar absolut deloc, am ajuns sa-mi para rau dupa Hava, de care nu stiam cum sa mai scapam. Polaris stie sa trimita facturile pentru plata, dar nu-si aduna gunoiul, lasa si cate 3 saptamani gunoiul menajer neridicat. Tot primarul e de vina?

  4. Altul

    luni, 16.08.2021 at 15:54

    Hava a pierdut singur, adică el însuși, din motive simple și vizibile, des întâlnite la politicianul mioritic : încrederea tembelă că scaunul pe care s-a așezat e întru veșnicie, impresia înșelătoare că „pohtele” sunt urmate făra de cusur de supuși și visul mărunt cum că mărirea vine pe tavă de la Bruxelles (unde e trai pe vătrai și parale fără număr). Cam asta. Noul primar e „fără vină” pentru că e debordat și singur iar butoanele pe care crede că apasă sunt demult deconectate și răspund la alte comenzi ale altor personaje. Anticorupăciunea, ca simplu discurs pentru gură cască, nu alungă gunoiul din oraș și nu aduce nimic folositor locuitorilor. Neputința și nepriceperea nu sunt scuze în ochii nimănui și mai ales nu vor aduce niciodată un nou mandat…

  5. Raul

    luni, 16.08.2021 at 18:38

    locul la gunoi este acasă la Pleșea. tot un gunoi penal este și el cu toată primăria 😏 numai prețuri mari și calitate foarte proastă știți să faceți contracte cu firmele lui pește.

    o să vadă pămpălaii de albaiulieni ce tarife duble vor fi la gunoi la pachet cu apă, gaz si curent 😏 când turma de oii votează ce zice ciobanu mafiot, când veți ști că nu aveți nevoie de cundacatori că aveți creier e tarziu, slugi rămâneți să creșteți politicienii și săi pupați în dos 😜

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax