Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Gala Transilvania: Albalact cel mai apreciat brand şi Nicolae Furdui Iancu interpretul de muzică populară nr 1. Hava locul trei după Johannis și Apostu


Publicat

Cele mai apreciate branduri, cei mai îndrăgiţi interpreți de muzică populară sau cel mai apreciat primar au fost premiaţi vineri, în cadrul Galei Transilvania, un eveniment care a încheiat într-o manieră exclusivistă Serbările Unirii de la Alba Iulia. Judeţul Alba s-a remarcat în cadrul galei prin interpretul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu şi compania de produse lactate, „Albalact”, care au obţinut locul I.

Gala a fost prezentată de omul de televiziune Robert Turcescu, iar în faţa sălii pline până la refuz au urcat pe rând personalităţi importante din mai multe judeţe ale ţării. Invitat special al evenimentului a fost actorul Florin Piersic, care a primit titlul de cel mai bun actor din Transilvania.

Premiile au fost oferite în urma unui sondaj realizat de „Metro Media”, iar bătălia s-a dat între judeţele Alba, Sibiu, Cluj, Braşov şi Mureş.

Primarul Mircea Hava a fost şi el prezent la eveniment, fiind cel care i-a înmânat, pe scenă, diploma cu titlul de cel mai bun actor lui Florin Piersic. Deşi nu a reuşit să obţină titlul de cel mai apreciat primar, Hava s-a plasat totuşi pe locul trei în clasament. Locurile I şi II la această categorie au ajuns la primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis şi la primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. Deşi arestat preventiv pentru luare de mită, Sorin Apostu a fost premiat în cadrul Galei Transilvania de la Alba Iulia. În septembrie, la data la care s-a realizat acest sondaj, Apostu se afla încă în libertate.

Alba Iulia s-a plasat abia pe locul III la categoria cel mai apreciat oraş, în sondajul realizat de „Metro Media”, iar judeţul Aba – pe locul IV. O binemeritată distincţie a fost oferită Târgului de Fete de pe Muntele Găina. Nu la fel de apreciată a fost însă Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Aceasta nu a reuşit să se plaseze între universităţile cu prestigiu din Transilvania şi nu a primit nici măcar o diplomă.

Vă prezentăm integral distincţiile oferite în cadrul Galei Transilvania:

Cel mai apreciat eveniment din Transilvania:
1. Festivalul Internaţional de Film TIFF
2. Târgul de Fete de pe Muntele Găina
3. Festivalul Peninsula de la Tg. Mureş
4. Festivalul Medieval de la Sighişoara
5. Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Cel mai apreciat primar:
1. Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu
2. Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca
3. Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia
4. George Scripcaru, primarul municipiului Braşov
5. Dorin Florea, primarul municipiului Tg. Mureş

Cel mai apreciat brand sau marcă:
1. Albalact
2. Ursus
3. Napolact
4. Scandia
5. Transavia

Cel mai apreciat interpret de muzică
1. Nicolae Furdui Iancu
2. Veta Biriş
3. Aurel Tămaş
4. Andra
5. Ioan Bocşa

Cea mai apreciată Universitate:
1. Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca
2. Universitatea de Medicină şi Farmacie Tg. Mureş
3. Universitatea de Medicină Cluj-Napoca
4. Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu
5. Universitatea „Transilvania” Braşov

Cel mai apreciat oraş:
1. Cluj-Napoca
2. Sibiu
3. Alba Iulia
4. Braşov
5. Tg. Mureş

Cea mai apreciată staţiune:
1. Sovata
2. Ocna Sibiului
3. Poiana Braşov
4. Tuşnad
5. Păltiniş

Cel mai apreciat judeţ:
1. Cluj
2. Braşov
3. Sibiu
4. Alba
5. Mureş

Cel mai apreciat actor:
1. Florin Piersic
2. Dorel Vişan
3. Ion Besoiu
4. Ovidiu Iuliu Moldovan
5. Pavel Bartoş.

Gala Transilvania a pornit de la o idee născută în anul 2002. „Încercam atunci, la Târgu-Mureș, să creăm cadrul în care comunitatea locală să îşi definească propriile valori şi să dea o notă personalităţilor care îi reprezintă, pentru activitatea profesională din ultimul an. Premiile au fost acordate, în cei nouă ani de până acum, pe baza celei mai ample cercetări sociologice realizate la nivelul judeţului Mureș”, au explicat organizatorii.

Gala Transilvania şi-a propus să publice rezultatele celei mai ample cercetări sociologice realizate la nivelul percepției de brand, în rândul locuitorilor din toate județele Transilvaniei. Este pentru prima dată când am aflat ce cred ardelenii despre ei înșiși, dincolo de tabu-uri și clișee, analiza având în vedere o clasificare a valorilor la care se raportează ardelenii, precum și a unei ierarhii a celor mai importante domenii din viața publică.

„Evenimentul este organizat la Alba Iulia, ca o recunoaștere a succesului campaniei de promovare a noii identități vizuale a orașului și în subsidiar a sloganului municipiului – “Cealaltă Capitală”. Alba Iulia s-a remarcat, în ultima perioadă, prin organizarea unor evenimente de nivel național, care, din punct de vedere cultural, remarcă orașul ca fiind un concurent puternic, chiar și al Capitalei oficiale a statului român. Astfel, Gala de excelență Transilvania, se înscrie în seria acestor manifestări de excepție, care potențează locul și rolul Alba Iuliei în seria marilor evenimente regionale și naționale”.

Sondajul pe baza căruia au fost acordate distincţiile a fost realizat de divizia MetroPolls a companiei Imagine Events, pe un eșantion de 2.500 de persoane, cu vârste de peste 18 ani, din toate județele Transilvaniei. Marja maximă de eroare admisă este de +/-2%. Componenta de cercetare a proiectului a fost supervizată de un board de specialiști în sociologie, condus de Călin Moldovan-Teselios, doctorand în Sociologie, director de cercetare la Metro Media Transilvania, expert în comunicare social și marketing politic.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. traian

  sâmbătă, 03.12.2011 at 13:16

  …voi sunteti seriosi in ceea ce priveste primarii…..penali toti !!!

 2. calin

  sâmbătă, 03.12.2011 at 14:42

  …ar fi bine daca ar fi dupa apostu!

 3. aleluia

  duminică, 04.12.2011 at 12:21

  la primari a fost o gala sau apelul la celula?:)

 4. oarga cristian

  joi, 08.12.2011 at 19:18

  Ceva nu bate, nu sunt expert în realizarea sondajelor, dar cred că sunt discrepanţe deoarce în Alba Iulia trebuie să mai muncim un pic ca să depăşim Târgu Mureş sau Braşov. Să se datoreze oare faptului că gala a fost organizată în Alba Iulia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Zile libere în luna iunie: Românii au parte de două minivacanțe. Care sunt perioadele de sărbători legale până la finalul anului

Publicat

zile libere

Weekendul 30 – 31 mai alături de 1 iunie formează prima minivacanță, de care românii au parte în această perioadă. 

De asemenea, o altă minivacanță va fi în perioada 6, 7, 8 iunie, care cuprinde duminica și a doua zi de Rusalii. 

De altfel, zilele de 1 iunie – luni – Ziua Copilului și 8 iunie – luni – A doua zi de Rusalii sunt singurele zile libere din luna iunie.

Până la sfârșitul anului românii mai au parte de urmatoarele zile libere:

15 august – sâmbătă – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – luni – Sfântul Andrei (minivacanță de 4 zile)

1 decembrie – marţi – Ziua Marii Uniri

25 decembrie – vineri – Crăciun (minivacanță de 3 zile)

26 decembrie – sâmbătă – A doua zi de Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Voicu Paul anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran din Alba Iulia. Când ar urma să aibă loc recepția

Publicat

Primaria Alba Iulia, prin vocea viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia.

Prima data, Voicu Paul anunța într-o conferință de presă, la sfârșitul lunii octombrie, chiar în interiorul pasajului deschiderea acestuia cu ocazia Zilei Naționale a României din 2019.

După ce a trecut și ziua Națională, o nouă dată a fost făcută publică, undeva prin luna martie, dar potrivit lui Voicu Paul, mai multe probleme cu diferite achiziții și pandemia de coronavirus au anulat deschiderea.

Vineri, 29 mai, întrebat de reporterul Alba24 când va fi deschis, Voicu Paul a declarat: ”Este finalizat, facem recepția, nu pot să vă spun chiar acum ziua, dar maxim într-o săptămână două, îl vom deschide”.

Referitor la informația care se vehicula în spațiul public că ar exista infiltrații la tavanul pasajului, acesta a declarat:

”Nu, nu există inflitrații, când a fost desfăcut și nu era tavanul fals am observat foarte atent acele lucrări, acolo este un tavan fals și oricum dacă sunt mici infiltrații în sensul de câțiva picuri de apă ei sunt preluați și conduși spre partea de ape pluviale”, a precizat Voicu Paul.

Cu câteva zile înainte de 1 decembrie 2019, la nivelul grupurilor sanitare existau infiltrații, fiind derulate lucrări de hidroizolație.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,9 milioane de lei cu TVA.

foto: Arhiva Alba24.ro –  stadiul lucrărilor în noiembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ Cum arată o terasă din Alba Iulia, pregătită de ”marea deschidere” din 1 iunie. Reguli pentru clienți și personal

Publicat

Din 1 iunie terasele din țară se redeschid pentru clienți. Industria pub-urilor a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, deoarece fără clienți afacerile nu pot exista. 

După aproape trei luni de inactivitate, ”marea deschidere” vine cu o serie de recomandări, dar și cu o capacitate mult mai redusă decât cea normală. 

Am stat de vorbă cu Irinel Gruian, patronul terasei „La Vizitiu” situată în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, pentru a afla cum s-a pregătit pentru redeschiderea de luni, 1 iunie. 

În primul rând redeschiderea vine cu o reducere a capacității terasei cu aproape 60 %, deoarece trebuie respectată distanța de 2 metri între mese, la care se adaugă un culoar de trecere de 1,5 metri, necesar deplasării ospătarului de la o masă la alta.

La intrarea în tură, angajaților li se va măsura temperatura care nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade, iar valoarea rezultată va fi trecută într-un registru.

CITEȘTE ȘI: La terasă, de la 1 iunie, doar cu rezervare. Autoritățile vor să știe cine stă la masă. REGULI, publicate în Monitorul Oficial

De asemenea, toți angajații vor purta mască de protecție, capișon și șorț. Măști vor fi  nevoiți să poarte și clienții când vor folosi toaleta din interiorul localului.

Dacă aceștia nu au  mască asupra lor, vor primi una din partea firmei. De asemenea, la intrarea pe terasă vor exista aparate cu dezinfectant.

Un alt lucru implementat la barul din Alba Iulia este posibilitatea de a scana meniul cu un smartphone, utilizând tehnologia QR code. În acest fel clienții nu vor mai atinge fizic meniul imprimat.

După ce clienții vor pleca de pe terasă, ospătarii vor dezinfecta masa la care aceștia au stat.

Potrivit autorităților, după deschiderea teraselor în aer liber de pe 1 iunie, la jumătatea lunii ar putea fi deschise și resturantele la interior.

Un reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu – Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.400 de tablete, oferite de Biserica ortodoxă română, elevilor din comunități defavorizate

Publicat

soare

Patriarhia Română a oferit elevilor de clasa a VIII-a și a XII, care provin din comunități defavorizate, dar și cadrelor didactice, peste 4.400 de tablete prin proiectul ”Alege Școala!”. În proiect s-au implicat eparhiile din țară și din diaspora română.

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, potrivit unui comunicat al BOR transmis, sâmbătă.

Patriarhia a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei. Prin Proiectul „Alege Şcoala!” au fost date 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei, iar prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

sursă: agerpres.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate