Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Gala Transilvania: Albalact cel mai apreciat brand şi Nicolae Furdui Iancu interpretul de muzică populară nr 1. Hava locul trei după Johannis și Apostu

Publicat

Cele mai apreciate branduri, cei mai îndrăgiţi interpreți de muzică populară sau cel mai apreciat primar au fost premiaţi vineri, în cadrul Galei Transilvania, un eveniment care a încheiat într-o manieră exclusivistă Serbările Unirii de la Alba Iulia. Judeţul Alba s-a remarcat în cadrul galei prin interpretul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu şi compania de produse lactate, „Albalact”, care au obţinut locul I.

Gala a fost prezentată de omul de televiziune Robert Turcescu, iar în faţa sălii pline până la refuz au urcat pe rând personalităţi importante din mai multe judeţe ale ţării. Invitat special al evenimentului a fost actorul Florin Piersic, care a primit titlul de cel mai bun actor din Transilvania.

Premiile au fost oferite în urma unui sondaj realizat de „Metro Media”, iar bătălia s-a dat între judeţele Alba, Sibiu, Cluj, Braşov şi Mureş.

Primarul Mircea Hava a fost şi el prezent la eveniment, fiind cel care i-a înmânat, pe scenă, diploma cu titlul de cel mai bun actor lui Florin Piersic. Deşi nu a reuşit să obţină titlul de cel mai apreciat primar, Hava s-a plasat totuşi pe locul trei în clasament. Locurile I şi II la această categorie au ajuns la primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis şi la primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. Deşi arestat preventiv pentru luare de mită, Sorin Apostu a fost premiat în cadrul Galei Transilvania de la Alba Iulia. În septembrie, la data la care s-a realizat acest sondaj, Apostu se afla încă în libertate.

Alba Iulia s-a plasat abia pe locul III la categoria cel mai apreciat oraş, în sondajul realizat de „Metro Media”, iar judeţul Aba – pe locul IV. O binemeritată distincţie a fost oferită Târgului de Fete de pe Muntele Găina. Nu la fel de apreciată a fost însă Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Aceasta nu a reuşit să se plaseze între universităţile cu prestigiu din Transilvania şi nu a primit nici măcar o diplomă.

Vă prezentăm integral distincţiile oferite în cadrul Galei Transilvania:

Cel mai apreciat eveniment din Transilvania:
1. Festivalul Internaţional de Film TIFF
2. Târgul de Fete de pe Muntele Găina
3. Festivalul Peninsula de la Tg. Mureş
4. Festivalul Medieval de la Sighişoara
5. Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Cel mai apreciat primar:
1. Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu
2. Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca
3. Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia
4. George Scripcaru, primarul municipiului Braşov
5. Dorin Florea, primarul municipiului Tg. Mureş

Cel mai apreciat brand sau marcă:
1. Albalact
2. Ursus
3. Napolact
4. Scandia
5. Transavia

Cel mai apreciat interpret de muzică
1. Nicolae Furdui Iancu
2. Veta Biriş
3. Aurel Tămaş
4. Andra
5. Ioan Bocşa

Cea mai apreciată Universitate:
1. Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca
2. Universitatea de Medicină şi Farmacie Tg. Mureş
3. Universitatea de Medicină Cluj-Napoca
4. Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu
5. Universitatea „Transilvania” Braşov

Cel mai apreciat oraş:
1. Cluj-Napoca
2. Sibiu
3. Alba Iulia
4. Braşov
5. Tg. Mureş

Cea mai apreciată staţiune:
1. Sovata
2. Ocna Sibiului
3. Poiana Braşov
4. Tuşnad
5. Păltiniş

Cel mai apreciat judeţ:
1. Cluj
2. Braşov
3. Sibiu
4. Alba
5. Mureş

Cel mai apreciat actor:
1. Florin Piersic
2. Dorel Vişan
3. Ion Besoiu
4. Ovidiu Iuliu Moldovan
5. Pavel Bartoş.

Gala Transilvania a pornit de la o idee născută în anul 2002. „Încercam atunci, la Târgu-Mureș, să creăm cadrul în care comunitatea locală să îşi definească propriile valori şi să dea o notă personalităţilor care îi reprezintă, pentru activitatea profesională din ultimul an. Premiile au fost acordate, în cei nouă ani de până acum, pe baza celei mai ample cercetări sociologice realizate la nivelul judeţului Mureș”, au explicat organizatorii.

Gala Transilvania şi-a propus să publice rezultatele celei mai ample cercetări sociologice realizate la nivelul percepției de brand, în rândul locuitorilor din toate județele Transilvaniei. Este pentru prima dată când am aflat ce cred ardelenii despre ei înșiși, dincolo de tabu-uri și clișee, analiza având în vedere o clasificare a valorilor la care se raportează ardelenii, precum și a unei ierarhii a celor mai importante domenii din viața publică.

„Evenimentul este organizat la Alba Iulia, ca o recunoaștere a succesului campaniei de promovare a noii identități vizuale a orașului și în subsidiar a sloganului municipiului – “Cealaltă Capitală”. Alba Iulia s-a remarcat, în ultima perioadă, prin organizarea unor evenimente de nivel național, care, din punct de vedere cultural, remarcă orașul ca fiind un concurent puternic, chiar și al Capitalei oficiale a statului român. Astfel, Gala de excelență Transilvania, se înscrie în seria acestor manifestări de excepție, care potențează locul și rolul Alba Iuliei în seria marilor evenimente regionale și naționale”.

Sondajul pe baza căruia au fost acordate distincţiile a fost realizat de divizia MetroPolls a companiei Imagine Events, pe un eșantion de 2.500 de persoane, cu vârste de peste 18 ani, din toate județele Transilvaniei. Marja maximă de eroare admisă este de +/-2%. Componenta de cercetare a proiectului a fost supervizată de un board de specialiști în sociologie, condus de Călin Moldovan-Teselios, doctorand în Sociologie, director de cercetare la Metro Media Transilvania, expert în comunicare social și marketing politic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. traian

    sâmbătă, 03.12.2011 at 13:16

    …voi sunteti seriosi in ceea ce priveste primarii…..penali toti !!!

  2. calin

    sâmbătă, 03.12.2011 at 14:42

    …ar fi bine daca ar fi dupa apostu!

  3. aleluia

    duminică, 04.12.2011 at 12:21

    la primari a fost o gala sau apelul la celula?:)

  4. oarga cristian

    joi, 08.12.2011 at 19:18

    Ceva nu bate, nu sunt expert în realizarea sondajelor, dar cred că sunt discrepanţe deoarce în Alba Iulia trebuie să mai muncim un pic ca să depăşim Târgu Mureş sau Braşov. Să se datoreze oare faptului că gala a fost organizată în Alba Iulia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax