Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hainele închise la culoare, purtate iarna, pun viețile pietonilor în pericol. Care este explicația

Publicat

p

Deși poate părea un avertisment ciudat, specialiștii în siguranță rutieră spun că pietonii devin ținte sigure pentru maşini când poartă haine închise la culoare.

În special seara, şoferii nu mai au o vizibilitate mare, mai ales dacă ninge sau plouă și astfel apar accidentele, inclusiv pe trecerile de pietoni. 

Hainele de culoare închisă ne pot poate pune în pericol, susțin specialiștii. Recomandat este să purtăm ceva colorat, ca șoferii să ne poată vedea mai repede în trafic.

„Avem o mare problemă din acest punct de vedere, vizibilitate șoferilor este redusă oricum de condițiile meteo, de ploaie de lumină, soarele apune mult mai devreme toate aceste lucruri fac ca vestimentația noastră când e neagră, cenușie să fie mult mai greu vizibilă. Noi știm să ne ferim, copiii nu știu să facă acest lucru, responsabilitatea revine părinților. Părinții ar putea să îmbrace copiii în culori deschise să fie vizibili pentru șoferi”, explică Emil Gătej, specialist în siguranță rutieră.

Psihologii spun că dorința de a purta haine închise la culoare, de toamna până la sfârșitul iernii, vine fără să ne dăm seama.

„Sunt multe persoane care asociază mental oarecum vremea cu starea de dispoziție pe care o au pe de altă parte cred că ar fi bine să lăsăm culoarea să intre în viața noastră, culoarea are locul și rostul ei. Pe de altă parte aș spune că o culoare frumoasă compensează o vreme mai urâtă, mai închisă”, susține psihologul Mihaela Sahlean-Apetroaie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax