Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

S-au încheiat înscrierile la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia: 900 de candidați pe 1.580 de locuri

Publicat

La Universitatea “1 Decembrie 1918 “ din Alba Iulia s-au înscris, până joi, 900 de candidaţi. Vineri au mai fost acceptate unele dosare, însă doar în cazul în care aceştia nu susţin probe de aptitudini, necesare pentru specializările Teologie Ortodoxă, Educaţie Fizică şi Sportivă sau Pedagogia Învăţământului Primar sau Preşcolar şi care se desfăşoară în data de 22 iulie. Numărul dosarelor depuse este mai mic faţă de anul trecut, însă se aşteaptă creşterea solicitărilor în toamnă, pentru cei care intră în a doua sesiune de Bacalaureat. Cele mai căutate specializări sunt Facultatea de Ştiinţe, Drept şi Istorie-Filologie.

Pentru admiterea din acest an, Ministerul Educației a repartizat universității albaiuliene peste 1.580 de locuri, dintre care 566 subvenționate, 741  de locuri cu taxă și alte 275 pentru cei care optează pentru învățământul la distanță. În data de 25 iulie va fi afişată situaţia dosarelor acceptate pentru înscriere, urmând ca, în intervalul 25 iulie – 30 iulie să se desfăşoare înmatricularea candidaţilor admişi pe locurile subvenţionate şi cu taxă. Candidaţii admişi pe locurile cu taxă se pot înmatricula şi în perioada 1 august – 19 august.

Până vineri, s-au înscris 900 tineri, dintre care 3 persoane pe locurile rezervate romilor şi un candidat din Republica Moldova. Cei mai mulți au optat pentru Facultatea de Științe – 458 de candidați. La această facultate sunt oferite 880 de locuri, respectiv 267 subvenţionate, 388 cu taxă şi 225 la învăţământ la distanţă.

În ordinea preferinţelor, urmează Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, la care 303 de tineri au ales să-și depună dosarul. Aici au fost scoase pentru înscrieri 430 de locuri, respectiv 159 subvenţionate, 221 cu taxă şi 50 pentru învăţământ la distanţă.

Pe cea de-a treia poziție în ordinea alegerilor făcute de candidați se află Facultatea de Istorie și Filologie, cu 78 de candidați, pentru cele 80 de locuri subvenţionate şi 85 cu taxă, puse la dispoziţie.

La Facultatea de Teologie Ortodoxă s-au înscris 58 de candidați. La această specializare sunt disponibile 56 de locuri subvenţionate şi 46 cu taxă.

Și în acest an sunt foarte mulți tineri veniți din alte județe ale țării, care au optat pentru universitatea din Alba Iulia. Spre exemplu, anul trecut universitatea a găzduit studenți din Hunedoara, Mureș. Sălaj, Vâlcea și Maramureș. Reamintim că a fost exclusă taxa de înmatriculare, în valoare de 50 de lei, care nu se mai plăteşte, din acest an.

Cancelarul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Diana Câmpan a declarat pentru Alba24.ro că, în baza taxei de înscriere, candidaţii au avut posibilitatea să-şi noteze în fişa de la dosar toate specializările oferite de instituţia de învăţământ superior. În funcţie de prima opţiune de disciplină declarată, interesul tinerilor a fost mai mare, deocamdată, pentru Drept, Finanţe-Bănci, Contabilitate sau Română-Engleză. În funcţie de mediile candidaţilor şi ordinea în care au ales specializările, tinerii vor afla începând de luni dacă le-au fost acceptate dosarele. Sesiunea de înmatriculare a studenţilor de anul I se va desfăşura până în 30 august, pe locurile subvenţionate şi cu taxă. Ulterior acestei date, pentru locurile cu taxă, se mai fac înmatriculări la secretariatele facultăţilor.

O a doua şansă este oferită din 12 septembrie, când va începe o nouă serie de înscrieri la Universitatea din Alba Iulia, pe locurile rămase vacante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax